Noah Mbuyamba

Marlou van Rhijn is een Ottobock ambassadeur en won goed op de Paralympische Spelen in London en Rio.

In 2017 verloor hij na een motorongeluk in Indonesië zijn rechterbeen

Doelen, motivatie en de juiste mensen aan uw zijde

Noah Mbuyamba speelde met succes voetbal in de 3e divisie in Nederland en was altijd al gepassioneerd door deze sport.

Zijn leven veranderde in 2017, toen hij op vakantie in Indonesië een scooterongeluk kreeg. De medische instelling herkende het compartimentsyndroom en de acute behoefte aan behandeling niet. Vijf dagen na het ongeval en vijf dagen nadat de bloedtoevoer naar zijn rechterbeen was afgesneden, werd Mbuyamba naar Singapore gebracht, waar de doktoren zijn been amputeerden om zijn leven te redden.

Belangrijkste feiten

Land: Nederland

Geboortejaar: 1998

Sport: Para Atletiek - 100 m

Classificatie: T63

Coach: Joachim Schwarzmüller

Club: AV Unitas

Zijn focus ligt op Parijs in 2024

Op een dag na de amputatie vertelde een verpleegster in het ziekenhuis hem "waarom word je niet de nieuwe blade runner" - en hij ontwikkelde een nieuwe passie. Een half jaar na zijn amputatie begon hij met hardlopen, werd geselecteerd voor het Nederlandse talententeam en is sindsdien niet meer gestopt met trainen.

Hij mikt op zijn doel in 2024 - het winnen van een medaille op de 100 meter lopen op de Paralympische Spelen van Parijs.

Naast sport hielp zijn ongeval hem bij het kiezen van zijn professionele carrière: hij studeert geneeskunde en wil in de toekomst dokter worden.


"Het vermogen om echt je zinnen te zetten op bepaalde doelen, je motivatie te vinden en de juiste mensen om je pad mee te kiezen, is alles wat je nodig hebt om alles te bereiken wat je wilt. Dit geldt niet alleen voor sport, maar voor alles in het leven. Ik kan een inspiratie voor anderen zijn door te laten zien hoe ik mijn leven leid door deze opvattingen. "

Noah Mbuyamba, Para-atleet en Ottobock-ambassadeur


Blijf op de hoogte

Vind hier meer persoonlijke informatie over onze ambassadeur:

Instagram