Paralympische Spelen Tokyo 2020

In totaal zullen 4.400 atleten deelnemen aan 539 medaille-evenementen in 22 disciplines. Deze Paralympische Spelen zullen ook nieuwe sporten bevatten, waaronder badminton en taekwondo hun Paralympische debuut maken in Tokio. Naast deze twee sporten zijn er competities in atletiek, boogschieten, jeu de boules, kano, wielrennen, paardensport, voetbal 5-tegen-5, goalball, judo, powerlifting, roeien, schieten, zitvolleybal, zwemmen, tafeltennis, triatlon, rolstoelbasketbal, rolstoelschermen, rolstoelrugby en rolstoeltennis.

Een traditie van technische dienstverlening

Meer dan dertig jaar ervaring op voorgaande Paralympische Spelen en een samenwerking met de Ottobock in Japan zullen de basis vormen voor de technische hulp van het bedrijf op de Paralympische Spelen in Tokio in 2021.

Een internationaal team van ervaren instrumentmakers, rolstoelspecialisten en lassers zal alle atleten ondersteunen, ongeacht hun nationaliteit of huidige hulpmiddel. Er worden reparaties uitgevoerd aan zowel sport- als alledaagse uitrusting zoals prothesen, orthesen en rolstoelen zonder dat dit kosten voor de Paralympische atleten met zich meebrengt. Dit zorgt ervoor dat ze tijdens hun wedstrijden optimaal kunnen presteren.

De Paralympische Spelen 2021 in cijfers

  • Een team van 100 technische service-experts
  • 26 gesproken talen
  • 18 ton aan uitrusting en machines
  • 17.300 reserveonderdelen
  • 2.000 verwachte reparaties

Ottobock-ambassadeurs

Ambassadeurs Discipline
Marlou van Rhijn (Nederland) 100 meter, 200 meter
Gitte Haenen (Belgie) 100 meter, verspringen
Noah Mbuyamba (Nederland) 100 meter
Fleur Schouten (Nederland) 100 meter, verspringen
Olivier Hendriks (Nederland) 100 meter, 200 meter, 400 meter
Bekijk een overzicht van onze wereldwijde ambassadeurs  


Mensen met een beenamputatie die hardlopen met een hardloopprothese

Sportief en actief in het dagelijkse leven

Met sport blijf je fysiek en mentaal in balans. De focus ligt op mensen, hun persoonlijke doelen en hun individuele omstandigheden.

Meer

Léon Schäfer rent met een sportprothese

Sport producten

Of je nu een beginner, amateur of Paralympische gouden medaillewinnaar bent - onze Sport producten zijn erop gericht je sneller, gelukkiger en wendbaarder te maken.

Meer