Welke sport is voor mij geschikt?

Vandaag de dag kunnen ook prothesegebruikers en rolstoelgebruikers veel verschillende sporten beoefenen. Veel gehandicaptensporten hebben grote overeenkomsten met hun reguliere tegenhangers. Veel gehandicaptensporten worden dan ook op dezelfde manier en volgens dezelfde regels gespeeld. Veel sportclubs hebben zelfs inclusieve sportprogramma's waaraan mensen kunnen deelnemen ongeacht de aard van hun beperking.

Natuurlijk is niet elke activiteit voor iedereen geschikt - maar bij het kiezen van een sport is beperkte mobiliteit niet langer een beperkende factor. Dat komt mede doordat er op het gebied van sportapparatuur grote technische vooruitgang is geboekt. En u hoeft geen professionele sporter te zijn om daarvan te profiteren.

Op de volgende pagina's vindt u een overzicht van teamsporten en individuele sporten evenals manieren waarop kinderen met een beperking kunnen leren genieten van beweging door sport. Of u nu een prothese gebruikt of een rolstoel of een ander hulpmiddel, er is altijd wel een sport die perfect bij u past en die de moeite waard is om te proberen!


Tieners die rolstoelbasketbal spelen

Teamsporten

Wanneer je je bij een team aansluit, maak je verbinding met andere mensen en komen er contacten tot stand die je leven in alle opzichten verrijken. Dit geldt voor iedereen - of je nu een beperking hebt of niet.

Meer

Prothesegebruiker speelt tennis.

Individuele sporten

Mensen die een individuele sport beoefenen, kunnen alleen trainen of in een groep. Bij een individuele sport speel je een grotere rol in je succes dan bij teamverband.

Meer

Een kind speelt in de tuin met een sportprothese

Sport voor kinderen met een beperking

Sport kan een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Het plezier en de vreugde die ze ervaren bij het sporten, gaan een leven lang mee.

MeerLéon Schäfer rent met een sportprothese

Sport producten

Of je nu een beginner, amateur of Paralympische gouden medaillewinnaar bent - onze Sport producten zijn erop gericht je sneller, gelukkiger en wendbaarder te maken.

Meer


Sportief en actief in het dagelijkse leven