Sportief en actief in het dagelijkse leven

Trainen en een sport beoefenen komen lichaam en geest ten goede. Wanneer mensen voor het eerst actief bezig zijn - of hun mobiliteit weer terugkrijgen - spreekt hun gezicht boekdelen. Individuele omstandigheden kunnen sterk van elkaar verschillen. Evenals het motief. Trainen van je cardiovasculaire systeem, behouden van je persoonlijke mobiliteit, ontspannen, actie ondernemen en uitdagingen overwinnen - dit zijn allemaal goede redenen voor mensen met en zonder een beperking om een sport te gaan beoefenen. Maar waar begin je? Op de volgende pagina's staan informatie en voorbeelden om beginners te helpen om aan de slag te gaan.


Beginners aan het trainen.

Een sport oppakken met een beperking.

De eerste stappen zijn vaak het moeilijkste. Het is niet verstandig om te hard van stapel te lopen en het is het beste om het lichaam voldoende tijd te geven om zich aan te passen.

Meer

Heinrich Popow geeft advies aan een beginnende hardloper

Hoe blijf ik gemotiveerd?

Amateursporters en Paralympics-topsporters wisselen adviezen uit over hoe zij gemotiveerd blijven en voorkomen dat sportroutine een sleur wordt.

Meer

Hardloper met een amputatie die voetbal speelt.

Welke sport is voor mij geschikt?

Bij het kiezen van een sport spelen verschillende factoren een rol. We maken een onderscheid tussen teamsporten en individuele sporten. We hebben ook informatie opgesteld voor ouders die hun kind willen helpen om een geschikte sport te kiezen.

Meer