Ottobock sport

Met sport gaat er een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden open voor mensen met een beperking. Sommige mensen gaan sporten om actiever bezig te zijn, anderen willen fitter worden en weer anderen vinden het gewoon fijn om te bewegen of om plezier te hebben met andere mensen. Of mensen gaan sporten om al deze redenen. Meer dan 30 jaar geleden, toen Ottobock begon met het ondersteunen van Paralympische sporters, betekende de introductie van een speciale carbon sportvoet een revolutionaire verbetering van de atletische prestaties tijdens de Paralympische Spelen. In de jaren erna hebben we samen met rolmodellen vanuit de hele sportwereld samengewerkt om onze sportproducten en -diensten te optimaliseren. Er werden nieuwe methoden en producten getest - met als doel om niet alleen aan topsporters betere ondersteuning te bieden, maar ook aan kinderen en recreatieve sporters. Vandaag de dag zijn er praktisch voor iedereen geschikte mogelijkheden om deel te nemen aan individuele of teamsporten, en is er ook een passende sportuitrusting beschikbaar. Bij het kiezen of gebruiken van de juiste prothese of rolstoel voor de diverse sporten hebben vooral nieuwkomers baat bij tips. Als er één ding is wat we hebben geleerd van sport - en dit geldt zowel voor professionele als amateursporters - is dat je morgen vaak zoveel meer kunt bereiken dan je vandaag voor mogelijk houdt.


Beginners aan het trainen.

Een sport oppakken met een beperking.

De eerste stappen zijn vaak het moeilijkste. Het is niet verstandig om te hard van stapel te lopen en het is het beste om het lichaam voldoende tijd te geven om zich aan te passen.

Meer

Heinrich Popow geeft advies aan een beginnende hardloper

Hoe blijf ik gemotiveerd?

Amateursporters en Paralympics-topsporters wisselen adviezen uit over hoe zij gemotiveerd blijven en voorkomen dat sportroutine een sleur wordt.

Meer

Hardloper met een amputatie die voetbal speelt.

Welke sport is voor mij geschikt?

Bij het kiezen van een sport spelen verschillende factoren een rol. We maken een onderscheid tussen teamsporten en individuele sporten. We hebben ook informatie opgesteld voor ouders die hun kind willen helpen om een geschikte sport te kiezen.

Meer


Heinrich Popow met deelnemers tijdens een Running clinic

European Running Clinic

Beginnende en amateur hardlopers met een amputatie oefenen met een sportprothese onder deskundige begeleiding van Heinrich Popow.

Meer