Elektrische rolstoel JuvoAandrijving

Voorwielaandrijving (FWD)

Voorwielaandrijving (FWD)

De Juvo kan obstakels als stoepranden makkelijk overwinnen dankzij de grote rijwielen. De rolstoel biedt u ook goede transfermogelijkheden en een hoge mate van flexibiliteit. De rolstoel heeft een relatief kleine draaicirkel met een gebruikelijke 90°-beweging en de mogelijkheid om zeer dicht bij voorwerpen als meubels of bureaus te rijden.

Midwielaandrijving (MWD)

Midwielaandrijving (MWD)

De Juvo biedt ongeëvenaarde rij-eigenschappen voor alle toepassingen. De Juvo met midwielaandrijving biedt een intuïtieve rij-ervaring. Dankzij het directe draaipunt is een veilige bediening mogelijk, zelfs met meer complexere vormen van bediening.

Achterwielaandrijving (RWD)

Achterwielaandrijving (RWD)

We hebben de klassieke aandrijving van de Juvo-rolstoelen voortdurend verbeterd: het resultaat is de beste trekkracht en een verhoogde veiligheid, zelfs op hogere snelheid. De achterwielaandrijving biedt daarnaast veel mogelijkheden op het gebied van snelheid en extra's. Het ontwerp maakt ook een optimale krachtverdeling mogelijk op verschillende soorten ondergrond. Dankzij zijn stabiliteit is de Juvo met achterwielaandrijving optimaal geschikt voor buitengebruik en is de besturing voor de meeste mensen makkelijk te leren.

Besturingssystemen

Besturingssysteem TEN° van de elektrische rolstoel Juvo

TEN°

De TEN°-handbediening biedt u als gebruiker een kleine ergonomische revolutie. Waarom? Een voorbeeld is het zachte handkussen, dat helpt om vermoeidheid te voorkomen. De innovatieve draaiknop met een draaihoek van 10 graden maakt het eenvoudig om de snelheid aan te passen. Het kleurenscherm met hoge resolutie geeft u een goed overzicht van de mogelijkheden die u als gebruiker heeft.

Besturingssysteem VR2 van de elektrische rolstoel Juvo

VR2

De beproefde VR2 is ons basisbesturingssysteem, die zo geprogrammeerd kan worden dat hij aan uw persoonlijke behoeften voldoet. Het besturingspanel is verdeeld in een toetsenbord, twee LED-schermen en een joystick. Aan de onderzijde bevindt zich een laadhouder.

Speciale besturing van de elektrische rolstoel Juvo

Speciale besturing

Alternatieve vormen van besturing kunnen worden gebruikt wanneer standaardjoysticks niet de beste optie zijn. In veel gevallen wordt een mini-joystick bevestigd op een elektronische zwenkarm voor bediening met de kin of lippen. We helpen u graag met aanvullende invoermogelijkheden voor het bedienen van uw rolstoel. Deze kunnen uiteraard worden gebruikt voor het bedienen van zowel de zitopties als uw communicatie-apparaten en uw thuisomgeving.

Zitoplossingen

Verstelbare stoel van de elektrische rolstoel Juvo

Verstelbare stoel

De verstelbare stoel van de Juvo (Variably Adjustable Seat of VAS) kan worden aangepast aan uw lichaam, op de centimeter nauwkeurig. De stoel wordt standaard uitgevoerd met een verstelbare, gevoerde rugsteun en een plat zitkussen. De instelling van de hoek van de ergonomische rugleuning is bijna volledig vrij van vervelende schuifkrachten. Opklapbare armsteunen en een brede reeks van beenondersteuning zijn optioneel beschikbaar.

Contourpakket van de elektrische rolstoel Juvo

Contourpakket

Onze samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten heeft geleid tot een optimaal gevormde zitting die beschikbaar is in een uitgebreid scala aan maten en vormen. De basis van de stoel wordt gevormd door een anatomisch gevormd stoeloppervlak, die een hoge mate van zij-stabiliteit biedt. Het kussen is gevormd naar de vorm van de dij en verlicht het heupgewricht. Een ingebouwde 'helling' helpt ook bij het goed positioneren van het bekken. Samen met het rugkussen helpt het om het bekken actief te strekken. Beide componenten van het contourpakket kunnen worden gecombineerd met de standaard en VAS-zitoplossingen.

Juvo Baxx-lijn

Baxx-lijn

De Baxx-lijn bestaat uit ergonomisch gevormde, stijve rugschalen die u een hoge mate van stabiliteit en zitcomfort bieden voor dagelijks gebruik. Twee verschillende hoogten en drie contouren maken het mogelijk om rugschalen aan te passen aan uw behoeften. De bovenzijde van de rugsteun is bekleed om het zitten comfortabel te maken. Grote uitsparingen in de rugschaal maken de Baxx lichtgewicht en verbeteren het 'zitklimaat' dankzij de goede ventilatie.

Veiligheid en vervoer

Anti-kiepwielen

Anti-kiepwielen

Als u bergafwaarts rijdt of hard remt (bijvoorbeeld als het besturingssysteem is uitgezet) voorkomen deze wielen dat uw rolstoel voorover kantelt. Om het klimvermogen van uw Juvo met voorwielaandrijving te behouden, klappen de flexibele wielen automatisch in als ze in aanraking komen met een obstakel, zoals een stoeprand.

Aanpassing bij trillingen

Aanpassing bij trillingen

De juiste positionering van het besturingssysteem is vooral belangrijk als deze met de kin of lip wordt bestuurd. Probleemloos rijden is alleen mogelijk als dit precies is afgestemd. Onze joysticks herkennen trillingen die ontstaan als u bijvoorbeeld over kinderkopjes rijdt. Vervolgens wordt de rijsnelheid hier automatisch op aangepast.

Gyroscoop

Gyroscoop

De gyroscoop zorgt voor stabiliteit en helpt zo om probleemloos te rijden. De betrouwbare richtingstabiliteit van uw rolstoel voorkomt niet alleen ongewenste correcties tijdens het rijden, maar maakt het ook mogelijk om nauwkeurig te manoeuvreren op verschillende oppervlakken en hellingen. Een gyroscoop wordt ook aanbevolen bij gebruik van digitale invoer, bijvoorbeeld wanneer u de Juvo met een schakelaar bestuurt. Een gyroscoop maakt deel uit van de basisuitrusting van elke Juvo met voorwielaandrijving in combinatie met het TEN°-besturingssysteem.

Quick Mobile service

Quick Mobile service

Voor consistente rijeigenschappen en een lange levensduur raden we jaarlijks onderhoud van de Juvo aan door een servicespecialist. In het onwaarschijnlijke geval dat de specialist uw Juvo niet onmiddellijk weer op gang krijgt, hoeft u gedurende de reparatietijd niet te doen zonder uw gebruikelijke stoel en op maat gemaakte extra onderdelen. Het chassis en de stoel kunnen eenvoudig worden gescheiden, waardoor de aandrijving eenvoudig kan worden vervangen. Ook de batterij van de Juvo B5/B6 kan snel en eenvoudig worden vervangen door de stoel om te draaien.

Vervoer in een voertuig

Vervoer in een voertuig

Alle Juvo-varianten zijn getest en goedgekeurd volgens ISO 7176-19 voor het vervoeren van de gebruiker in een voertuig terwijl hij of zij in de rolstoel zit. Ook talrijke hoofdsteunen zijn nu goedgekeurd om op de rolstoel te blijven tijdens vervoer. Neem voor meer informatie en opties contact op met uw gespecialiseerde dealer of onze technische medewerkers.

Maatwerkfabricatie

Het geavanceerde modulaire ontwerp van de Juvo helpt ons om veel gebruikers te bereiken met zeer specifieke behoeften. Mocht u echter nog iets anders zijn waaraan u behoefte heeft, bespreek dit dan met uw gespecialiseerde dealer of de persoon die de passing uitvoert. Ons doel is om aan uw wensen te voldoen om zo uw dagelijks leven makkelijker te maken op uw reis naar meer onafhankelijkheid.

Framekleuren

Anthracite metallic

Anthracite metallic

Jet black RAL 9005

Jet black RAL 9005

Ice blue

Ice blue

Sparkle light orange

Sparkle light orange

Vinho sparkle

Vinho sparkle

Marine blue

Marine blue

Candy red

Candy red

Silver metallic

Silver metallic

Yellow RAL 1023

Yellow RAL 1023

Signal red RAL 3001

Signal red RAL 3001

Sparkle granny-smith

Sparkle granny-smith

Cream RAL 9001

Cream RAL 9001

White RAL 9016

White RAL 9016

Shimano matte

Shimano matte

Jet black RAL 9005 matte

Jet black RAL 9005 matte

Pink RAL 4010

Pink RAL 4010

Technische gegevens

Technische gegevens  
Snelheden 6 / 7.2 / 10 / 14 km/u
Batterijcapaciteit 53 Ah (C5) tot 75 Ah (C5), 62 Ah (C20) tot 80 Ah (C20)
Reikwijdte (volgens ISO 7176-4) 25 tot 45 km
Besturing met verlichting naar Duitse Motorvoertuig Veiligheids Standaarden (StVZO) VR2 90A of TEN°
Maximale lading Chassismaat 1: 140 kg
Chassismaat 2: 160 kg
Hindernishoogte die rolstoel aankan Voorwielaandrijving: 100 mm
Midwielaandrijving: 65 mm
Achterwielaandrijving: 65 mm, optioneel 100 mm
Klimvermogen (volgens ISO 7176-4) 10° / 17%
Totale breedte Chassismaat 1: 600 mm
Chassismaat 2: 640 mm
Minimale draaicirkel (volgens ISO 7176-5) vanaf Voorwielaandrijving chassismaat 1: 714 mm
Voorwielaandrijving chassismaat 2: 777 mm
Midwielaandrijving chassismaat 1 en 2: 750 mm 
Achterwielaandrijving chassismaat 1: 847 mm
Achterwielaandrijving chassismaat 2: 911 mm
Zithoogte (afhankelijk van zitoplossing) 410 – 570 mm
Zitbreedte 340 – 560 mm
Zitdiepte 340 – 580 mm
Rughoek 0° tot +30°
Zitkanteling 45° elektrisch
Zithelling -3° / 0° / 3° / 6°/ 9°
Rughoogte 450 / 500 / 550 mm
Armsteunhoogte 200 – 400 mm
Onderbeenlengte 150 – 540 mm
Maximale oplaadtijd 12 uur
Ledig gewicht vanaf 120 kg

Downloads

Downloads Juvo

Verdere informatie over de Juvo rolstoel