Juvo – de elektrische rolstoel voor meer onafhankelijkheid


Besturingssystemen

TEN°

De TEN° handbediening biedt u als gebruiker een kleine ergonomische revolutie. Waarom? Een voorbeeld is het zachte handkussen, dat snelle vermoeidheid voorkomt. De innovatieve draaiknop met een draaihoek van 10 graden maakt het eenvoudig om de snelheid aan te passen. Het scherm met hoge resolutie geeft u een goed overzicht van de mogelijkheden die u als gebruiker heeft.

VR2

De VR2 is onze basisbesturing, die kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften. Het bedieningspaneel is verdeeld in een toetsenbord, twee LED-schermen en een joystick. Aan de onderkant bevindt zich een laadhouder.

Speciale besturing

Zijn onze standaard joysticks niet de beste oplossing voor uw situatie? Dan bieden we verschillende andere opties. In veel gevallen wordt een mini-joystick bevestigd op een elektronische zwenk-arm voor bediening met de kin of lippen. We helpen u graag met aanvullende opties voor het bedienen van uw rolstoel.

Zitoplossingen

Verstelbare stoel

De verstelbare stoel van de Juvo (Variably Adjustable Seat of VAS) kan worden aangepast aan uw lichaam, op de centimeter nauwkeurig. De stoel wordt standaard uitgevoerd met een verstelbare rugsteun en een vlak zitkussen. De hoek van de ergonomische rugsteun kan worden versteld. Bovendien zijn diverse arm- en beensteunen optioneel beschikbaar.

Anatomische vormen

Onze samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten heeft geleid tot een optimaal gevormde stoel die beschikbaar is in vele maten en vormen. De voorzijde van de stoel bestaat uit een anatomisch gevormd zitoppervlak, dat veel stabiliteit biedt. De zitting wordt gevormd naar de vorm van de dij en helpt zo bij het ontlasten van het heupgewricht en het optimaal positioneren van het bekken. Beide componenten van het contourpakket kunnen gecombineerd worden met de standaard en VAS-zitoplossingen.

Baxx-lijn

De Baxx-lijn bestaat uit ergonomisch gevormde stijve rugschalen, die een hoge mate van stabiliteit en zitcomfort bieden voor dagelijks gebruik. Twee verschillende hoogten en drie vormen zorgen ervoor dat de schaal volledig kan worden aangepast aan uw eisen. De bovenzijde van de zitting is gevoerd om zitten extra comfortabel te maken. Grote uitsparingen in de achterzijde maakt de Baxx lichtgewicht en verbetert het ‘zitklimaat’ dankzij een goede ventilatie.

Zitkussens

Dankzij onze ervaringen met hightech schuim, dat ook wordt gebruikt in autostoelen, zijn we erin geslaagd om op schuim gebaseerde oplossingen te ontwikkelingen voor gebruikers die langdurig zitten. Het schuim biedt een goede drukverdeling omdat het de dijen en het bekken ondersteunt. Dit, samen met de verminderde schuifkrachten, verkleint de kans op drukpijn. U kunt in totaal kiezen uit negen kussenmodellen van de Comfort-, Floam- en Terra-lijnen.

Veiligheid

Anti-kiepwielen

Als u bergafwaarts rijdt of hard remt (bijvoorbeeld bij een storing van het besturingssysteem) voorkomen de anti-kiepwielen dat uw rolstoel kantelt. Om het klimvermogen van uw Juvo met voorwielaandrijving te behouden, klappen de flexibele wielen automatisch in als ze in aanraking komen met een obstakel, zoals een stoeprand.

Langzamer rijden in bochten

Met het besturingssysteem van de Juvo kunt u de rij-instellingen aanpassen op uw wensen. Zo past de Juvo automatisch uw snelheid aan zodra hij een stuurbeweging opmerkt.

Aanpassing bij trillingen

De juiste positionering van het besturingssysteem is vooral belangrijk als deze met de kin of lip wordt bestuurd. Probleemloos rijden is alleen mogelijk als dit precies is afgestemd. Onze joysticks herkennen trillingen die ontstaan als u bijvoorbeeld over kinderkopjes rijdt. Vervolgens wordt de rijsnelheid hier automatisch op aangepast.

Gyroscoop

De gyroscoop zorgt voor stabiliteit en helpt zo bij probleemloos rijden. Het helpt u om nauwkeurig te manoeuvreren op verschillende oppervlakken en hellingen. Een gyroscoop wordt ook aanbevolen bij gebruik van digitale invoer, bijvoorbeeld wanneer u de Juvo met een schakelaar bestuurt. Een gyroscoop maakt deel uit van de basisuitrusting van elke Juvo met voorwielaandrijving in combinatie met het TEN°-besturingssysteem.

Zwenkvergrendeling

Hoewel achteruitrijden zelden nodig is met een moderne en wendbare rolstoel, kunnen er situaties zijn waarbij dit wel nodig is, zoals bij het verlaten van een lift of helling. Zwenkvergrendeling kan in dat geval heel handig zijn, omdat de vergrendelde zwenkwielen in hun rechte stand blijven staan en zo ongewenste zijwaartse bewegingen voorkomen. De vergrendeling is optioneel verkrijgbaar in zowel een handmatige als een elektrische variant.

Extra's

Optionele accessoires

Met de USB-ingang kunt u extra apparatuur toevoegen, zoals een ademhalingstoestel. Als u extra verlichting wilt heeft u misschien interesse in onze LED-verlichting met mooie glazen behuizing. Ook bieden we een bekerhouder en een stevige bagagedrager, die onder meer geschikt is voor het transport van ademhalingsapparatuur.

Service

De accu van de Juvo kan snel en makkelijk worden vervangen in alle varianten van de Juvo 5 en Juvo 6. Als de aandrijving van uw Juvo wordt vervangen hoeft u geen afscheid te nemen van uw op maat gemaakt zitting. Het chassis en de zitting kunnen namelijk van elkaar gescheiden worden, zodat de aandrijving eenvoudig kan worden vervangen.

Maatwerk

Dankzij het geavanceerde modulaire ontwerp van de Juvo kunnen we veel gebruikers bereiken met zeer specifieke eisen. Mist u toch nog iets? Neem dan contact op met uw specialist. Ons doel is om uw dagelijks leven makkelijker te maken en u te ondersteunen tijdens uw reis naar meer onafhankelijkheid.

Framekleuren

Anthracite metallic

Jet black RAL 9005

Ice blue

Sparkle light orange

Vinho sparkle

Marine blue

Candy red

Silver metallic

Yellow RAL 1023

Signal red RAL 3001

Sparkle granny-smith

Cream RAL 9001

White RAL 9016

Shimano matte

Jet black RAL 9005 matte

Technische gegevens

Technische gegevens  
Snelheden 6 / 7,2 / 10 / 14 km/u
Batterijcapaciteit 63 Ah (C5) / 74 Ah (C20) gel batterijen (standaarduitrusting)
Actieradius (volgens ISO 7176-4) 35 km
Besturingssysteem VR2 of Ottobock TEN°
Maximale laadcapaciteit Chassis maat 1: 140 kg
Chassis maat 2: 160 kg
Capaciteit om obstakels te overbruggen Voorwielaandrijving: 100 mm
Achterwielaandrijving: 65 mm, optioneel 100 mm
Klimvermogen (ISO 7176-2) 10° / 17%
Algemene breedte Chassis maat 1: 600 mm
Chassis maat 2: 640 mm
Stoelhoogte (afhankelijk van zitoplossing) 400–550 mm
Stoelbreedte 340–560 mm
Stoeldiepte 340–500 mm
Rughoek 0° to +30°
Stoelkanteling 45° power
Stoelhelling -3° / 0° / 3° / 6°
Rughoogte 450 / 550 mm
Hoogte armsteun 225–350 mm
Lengte onderbeen 250–540 mm
Maximale laadtijd 12 hours
Gewicht vanaf 107 kg