Marco - ScoutCrawler

Met de ScoutCrawler op de Zwarte Cross

Modder, los zand, hobbels en stenen. De ScoutCrawler doorkruist met zijn rupsbanden vlot ruig terrein. Vaste Zwarte Cross-bezoeker Marco mocht dit aan den lijve ondervinden. Voor het eerst zag hij elke uithoek van het festival in de Achterhoek.

Een aantal weken geleden kwam ik via Facebook de ScoutCrawler tegen. Toen ik dit zag, dacht ik meteen aan de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Vanwege mijn spierziekten ben ik volledig afhankelijk van mijn handbewogen rolstoel. Ik ben echter helemaal gek van de Zwarte Cross en probeer deze dan ook jaarlijks te bezoeken, maar dit is niet altijd even makkelijk. De Zwarte Cross vindt plaats in weilanden en rondom een motorcrossbaan. Een ieder zal begrijpen dat dit terrein bepaald niet rolstoelvriendelijk is. Wanneer er ook nog een flinke regenbui over het terrein heen trekt, wordt de toegankelijkheid er voor een rolstoelgebruiker ook zeker niet beter op. Ik heb dan ook de ‘ stoute schoenen’ aangetrokken en contact opgenomen met Ottobock. Ik heb mezelf voorgesteld en gevraagd of er mogelijkheden zouden zijn om de ScoutCrawler te gebruiken voor een dagje Zwarte Cross. De volgende dag kreeg ik meteen bericht en dit was geen enkel probleem. Ik stond met een mond vol tanden en was dolgelukkig.

In stijl het feestterrein op
Zondag 27 juli 2014 was het dan zover. Alles inladen en volledig in stijl richting Lichtenvoorde: Zwarte Cross T-shirt, Zwarte Cross pet en een Zwarte Cross voertuig de ScoutCrawler. Met kriebels in mijn buik werd ik op de ScoutCrawler vastgezet en zo begon een onvergetelijke dag. Voor het eerst in mijn leven heb ik het hele terrein van de Zwarte Cross kunnen zien. Ik kon mij zelfstandig verplaatsen en mijn kameraad heeft zich dit jaar niet in het zweet hoeven werken. Het was zowel voor hem als voor mij dan ook een hele andere Zwarte Cross dan andere jaren. Voor het eerst sinds jaren lag het terrein er prima bij en was er nauwelijks tot geen modder te ontdekken. Aan de ene kant wel jammer, want dan had ik de ScoutCrawler echt uit kunnen proberen, maar aan de andere kant scheelt het ook een hoop schoonmaakwerk.

Bewonderende blikken
We hebben veel bekijks en enorm veel positieve opmerkingen gehad over de ScoutCrawler. Een aantal bezoekers had het over een vriend in een rolstoel, die ze nooit meenamen naar de Zwarte Cross vanwege het terrein. Ze waren het er unaniem over eens, dat de ScoutCrawler de oplossing was voor dit probleem. Met de ScoutCrawler kom je zonder problemen over een ruw terrein. Diverse Zwarte Cross bezoekers hebben mij uitgedaagd om de motorcrossbaan op te gaan. Alhoewel ik denk dat de ScoutCrawler dit aan zou kunnen, houdt mijn angst en hoogtevrees mij tegen om deze uitdaging aan te gaan.

Lang nagenieten
Na een geweldige dag off the road rijden in de brandende zon heb ik heerlijk kunnen slapen en kunnen nagenieten. Het leven is één groot feest met de ScoutCrawler op de Zwarte Cross.

Via deze weg wil ik de mensen van Ottobock enorm bedanken voor het ter beschikking stellen van de ScoutCrawler voor deze bijzondere dag. Indien mogelijk zouden mijn kameraad en ik de Scout Crawler willen reserveren voor de Zwarte Cross van 2015.

Groeten uit Deventer,
Marco

| Lees hier meer informatie over de ScoutCrawler |