Het kiezen van de juiste rolstoel

Een rolstoel is altijd bestemd voor één specifieke gebruiker. Daarmee is het geen standaardproduct. Een rolstoel kiezen is namelijk maatwerk. De markt biedt voor ieder wat wils, maar het is belangrijk een rolstoel te kiezen die is aangepast aan uw mogelijkheden, wensen en eisen. Een actieve rolstoelgebruiker gebruikt zijn rolstoel tot wel 14 uur per dag.

Een rolstoel op maat zorgt voor maximale integratie. Als de rolstoel aan uw fysieke eisen en levensstijl is aangepast, biedt dat u niet alleen comfort en toegankelijkheid. Ook uw zelfvertrouwen zal toenemen. In een actieve rolstoel kunt u zich de hele dag door met zo min mogelijk hulp voortbewegen en de rolstoel besturen.

Een aantal eenvoudige vragen kan u op weg helpen:

  • Rijdt u auto? Niet iedereen is in staat de rolstoel in en uit de auto te tillen.
  • Wat is uw functionele vermogen en hoe goed is uw conditie?
  • Kunt u de rolstoel langs u lichaam op de passagiersstoel tillen?
  • Met welke vaste obstakels moet thuis, op het werk of op school rekening worden gehouden?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. U kunt vast nog wel meer specifieke vragen bedenken. Met de antwoorden kunt u een daarna een verantwoorde keuze maken.

Hulp nodig?
Wij staan u graag te woord. Bel +31 73 518 64 88. of email ons.

Binnen Nederland is de firma RevaMed verantwoordelijk voor de distributie van deze rolstoelen. Voor vragen over productinformatie, prijzen, etc kunt u het beste contact opnemen met RevaMed via het nummer 088-1100111.