Advies

Het belangrijkste doel van een prothese is om de mobiliteit te herstellen. Van de operatie tot de revalidatie tot het aanpassen van de prothese moet men dit voor ogen houden. De artsen, therapeuten, orthopedische technici en Ottobock willen met u helpen een maximale onafhankelijkheid te bereiken en daarmee de kwaliteit van leven te behouden of te herwinnen. Hoewel sommige aspecten van uw leven zullen veranderen, kunt u in de toekomst weer een zeer actief en mobiel leven leiden. Dit revalidatieproces duurt gemiddeld enkele maanden en wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, inclusief uw motivatie en een correct aangepaste prothese.

De mogelijkheden die de moderne prothesen van Ottobock bieden, voldoen aan de eisen van het dagelijkse leven. Maar uw actieve deelname is cruciaal voor het succes van de revalidatie.Een geoptimaliseerde Ottobock prothese en het revalidatieteam zullen u helpen. Dit team bestaat normaal gesproken uit artsen, therapeuten, een prothesemaker en verplegend personeel.

Hieronder zult u advies omtrent therapie en revalidatie aantreffen. Het advies van uw revalidatieteam gaat echter altijd voor, omdat dit team in de beste positie is om uw persoonlijke situatie te bepalen.


Van amputatie tot revalidatie

Na een amputatie komt de patiënt in een hele nieuwe situatie terecht. Hoe zijn leven er in de toekomst zal uitzien, hangt grotendeels van hemzelf af.

Lees verder

Amputatieniveau

De term amputatieniveau geeft de plaats aan waar een lichaamsdeel is geamputeerd. Naast andere factoren is het amputatieniveau van belang bij het kiezen van een geschikte prothese.

Lees verder

Compressietherapie

Na de operatie zwelt het weefsel van de amputatiestomp normaal gesproken eerst wat op. Deze zwelling (oedeem) is een normale reactie op de operatie. Het uitoefenen van druk op de volledige oppervlakte vermindert de vorming van oedeem.

Lees verder

Revalidatie

Eerst moet de amputatiewond goed genezen. Zodra dit genezingsproces voltooid is, meestal na verloop van een paar weken, begint de eigenlijke revalidatie. Dit neemt doorgaans een half jaar in beslag.

Lees verder

Aanmeten van de prothese

Na een amputatie start de zoektocht naar de meest geschikte prothese. Iedere prothesedrager stelt andere eisen aan zijn prothese en de keuze is afhankelijk van verschillende factoren.

Lees verder