Sportprothesen voor recreatieve sporters en wedstrijdatleten

Sportknie 3S80 en sportvoeten Runner en Sprinter

Sportknie en sportvoet, een perfect duoVoordelen op een rij

John rent op het strand met het sportprothesesysteem

Runner

Of u nu jogt of sprint, u kunt nu alles uit uzelf halen met de Runner!

Omdat hij makkelijk in gebruik is, is de Runner ook geschikt voor atleten met weinig ervaring of training en voor atleten die willen starten met joggen. Daarnaast biedt de Runner ook uitstekende prestaties aan wedstrijdatleten.

De prothesevoeten van de Runner-familie zijn voorzien van een veerkrachtige en lichtgewicht carbonveer, die zorgt voor een hoge mate van voortstuwing en een verhoogde stabiliteit bij het lopen in bochten. De dynamiek en stijfheid van de veer van de prothesevoet kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en sportniveau.

Uitstekende energieteruggave voor krachtige sprints

Sprinter

De veerkrachtige prothesevoet Sprinter 1E90 met carbonveer is met name zeer geschikt voor hardlopen en verspringen. Ambitieuze recreatieve en professionele atleten met een onderbeenamputatie kunnen optimaal profiteren van de uitstekende energieteruggave van de sportvoet.

Sportprothese voor kinderen met de 3S80=1 en 1E93 Runner junior

Runner junior

Ook kinderen kunnen sporten met een sportprothese. Met de prothese kunnen kinderen deelnemen aan sport op school én worden ze ondersteund in hun verdere ontwikkeling. De sportprothese stelt kinderen in staat om in hun eigen omgeving te genieten van beweging.

De sportprothese 3S80=1 is een variant van de sportprotheseknie 3S80. Deze versie is zeer geschikt voor kinderen die baat hebben bij minder weerstand tijdens het bewegen in de zwaaifase. Samen met de Runner junior 1E93, die dezelfde voordelen biedt als de volwassen versie, vormt de protheseknie een optimale combinatie.

Een perfecte energieteruggave dankzij de aangepaste stijfheid van de sportprothesevoet Sprinter 1E90 stelt John in staat om energie te besparen tijdens het hardlopen.

Optimale zwaaifase

De sportprotheseknie 3S80 gebruikt een aangepaste techniek, gepatenteerd door Ottobock. Het resultaat is een speciale beheersing tijdens de zwaaifase die optimaal geschikt is voor hardlopen.

Leon in volle sprint

Geschikt voor een hoge mate van belasting

Aan een sportprothese worden hoge eisen gesteld. Hij moet stevig zijn, maar ook licht van gewicht en compact. De protheseknie en carbonveren zijn bestand tegen hoge belastingen, want de krachten die op de prothese werken zijn groter tijdens het hardlopen dan tijdens het wandelen.

Voor John is rekken een deel van de warming-up

Rekken en opwarmen

Een grondige warming-up is belangrijk tijdens het sporten. Voor veel atleten is rekken onderdeel van de dagelijkse routine, om de spieren te beschermen of om te ontspannen. Om deze reden is de protheseknie 3S80 voorzien van een ingebouwd slot dat je eenvoudig met de hand kunt bedienen.

Veelgestelde vragen

Downloads

Brochures voor gebruikers


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.