3S80 Sportknie

Sportprothese voor recreatiesporters met ambitie

Sportknie en sportvoet, een perfect duo

Pure sport

Goed nieuws voor sportievelingen met een bovenbeenamputatie. Ottobock heeft een perfect sportduo op de markt. Een sportknie en een sportvoet die samen met een speciale adapter een unieke combinatie vormen voor lang sportief plezier. Deze ijzersterke lichtgewichtprothese is geschikt voor sporters tot 100 kilogram.

Hoog tempo
De krachtige hydraulische rotatie van de 3S80 (voor insiders bekend van de 3R80 rotatiehydrauliek) is speciaal voor loopsporten geoptimaliseerd. De zwaaifase verloopt vlot en dankzij de demping wordt ook het ritme van grote passen tijdens het hardlopen mogelijk gemaakt. De sportprothese beschikt over een manueel bedienbaar slot, voor de veiligheid tijdens het stilstaan voor en na de sportprestatie, en tijdens het opwarmen en het stretchen.

Op de tartanbaan of buiten
De veerkrachtige voet van koolstofvezel is ook ideaal voor de loopsport. Afhankelijk van het gewicht en de loopdiscipline – joggen of sprinten – is de veer in verschillende sterktes leverbaar. Een speciaal ontworpen sportvoetadapter vormt de ideale verbinding met het kniescharnier. Er zijn ook twee zooltypes beschikbaar: een zoolprofiel geschikt voor alle terreinen, en spikes voor op een tartanbaan.

Sprinter

De carbon voet is zeer sterk en geeft een hoge energiereturn. Verkrijgbaar in verschillende stijfheidniveaus en verschillenden onderbeenlengtes. De voet is aangepast aan uw lichaamsgewicht en grootte.

Sportknie

De sportknie heeft een krachtige rotatiehydrauliek om de zwaaifase te controleren. Daarnaast kan deze eenvoudig met de hand worden vastgezet.

Sportvoetadapter

De adapter verbindt de knie met de voet.

De rode testadapter geeft de mogelijkheid de optmale lengte en stijfheid van de carbonveer te bepalen tijdens het testen.

Zolen

Twee verschillende zolen kunnen de voet aanpassen voor sporten in diverse omstandigheden: spikes voor op een tartanban en een universele buitenzool.


Voordelen op een rij

Bestand tegen zware belastingen

Een sportprothese moet voldoen aan hoge eisen. Hij moet tegelijk robuust, licht en compact zijn. Het kniescharnier moet bestand zijn tegen zware belastingen, want tijdens het hardlopen worden veel grotere krachten op de prothese uitgeoefend dan tijdens een wandeling.

Optimale zwaaifase

Het 3S80 Sportkniescharnier is uitgerust met een aangepaste rotatiehydrauliek, gepatenteerd door Ottobock. Deze is speciaal ontworpen voor de zwaaifase tijdens het hardlopen..

Stretchen en opwarmen

Een goede opwarming is belangrijk voordat u begint te sporten. Voor veel atleten is stretchen dagelijkse routine om hun spieren in optimale conditie te houden of gewoon om te ontspannen. De 3S80 Sport beschikt over een ingebouwd manueel te bedienen vaststelling zodat u stabiel en veilig kunt stilstaan en stretchen..

Hoog energierendement

De 1E90 Sprinter voet is een carbon veer met een uitstekend energierendement bij het lopen. Er zijn zes verschillende veersterkten beschikbaar, afhankelijk van uw lichaamsgewicht.

Veldloop of tartanbaan

De sportprothese kan worden gebruikt op verschillende terreinen. Joggen in het park of een snelle sprint op een tartanbaan. Met twee verschillende loopzolen hoeft er niet voorwaf te worden gekozen. Beide mogelijkheden liggen open.

Verschillende sportdisciplines

Joggen, sprinten, springen of Nordic walking: met de sportprothese kunt u voluit gaan voor de sport van uw keuze. Diverse atletieksporten en hardlopen zijn mogelijk.

Downloads

Productinformatie Pure Sport EN

Algemene informatie en technische gegevens

Productinformatie Sportprosthesis EN

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten