Siliconen voorvoetprothese

Voorvoetprothese in actie in het leven van elke dag

Voordelen op een rij

Douchen met een voorvoetprothese

Geschikt om mee te douchen

Een siliconen prothese is waterdicht. Hiermee kunt u probleemloos douchen en zwemmen.

Blootsvoets met een voorvoetprothese

Op blote voeten lopen

Blootsvoets lopen? Geen probleem met uw siliconen prothese. het materiaal is eenvoudig schoon te maken.

Wel opletten voor scherpe voorwerpen zoals schelpen op het zand.

Confectieschoenen dragen met een voorvoetprothese

Confectieschoenen dragen

Dankzij de vormgeving kunt u met een voorvoetprothese gewone schoenen dragen.

Maatwerk voor de voorvoetprothese van silicone

Echt handwerk

Elke siliconen prothese is uniek en wordt vervaardigd volgens uw wensen en behoeften.

Een nieuwe prothesevorm bij voorvoetamputaties.

Intensief gebruik

Van 's morgens vroeg tot in de late uurtjes op de been. Dankzij de op maat vervaardigde prothese zonder naden of drukpunten kunt u deze de hele dag dragen zonder probleem.

Gemakkelijk onderhoud van de siliconen voorvoetprothese

Gemakkelijk onderhoud

Wanneer u uw prothese dagelijks van binnen en van buiten reinigt, kunt u deze probeleemloos de hele dag dragen. Geen speciale behandling, gewoon water en een PH--neutrale zeep zijn nodig voor jarenlang plezier.

Functionaliteit

Natuurlijk looppatroon

Veel mensen met een voorvoetamputatie vinden een siliconen voorvoetprothese de ideale oplossing.

Functioneel
De voet heeft bijzondere functionele eigenschappan waardoor het het mogelijk is de voet op natuurlijke wijze af te wikkelen. Het looppatroon verloopt fysiologisch en comfortabel. De voet kan vrij bewegen wat het natuurlijk voorkomen ten goede komt. Door de siliconen krijgt men het contactgevoel met de grond terug en dit resulteert in een gevoel van zekerheid.

Blootsvoets lopen
Een groot voordeel is dat men met de siliconen voorvoetprothese in gewone confectieschoenen past. Maar ook blootsvoets lopen behoort tot de mogelijkheden: aan het zwembad of onder de douche of gewoon in huis.

Lees meer informatie over voorvoetamputatie op deze themapagina.

Onderhoudsinstructies

Eenvoudig reinigen
De gekozen materialen van hoogwaardig silicone voldoen aan alle belangrijke kenmerken voor een optimale pasvorm. De prothese is functioneel, is comfortabel en ziet er mooi uit. Temperatuurbestendigheid en weerstand tegen uv-stralen zijn slechts twee van de vele voordelen van silicone. Prothesen van silicone zijn ook gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te reinigen. Na gebruik moeten ze dagelijks worden gereinigd met water en een huidneutrale zeep. Permanente vlekken krijgen geen kans als het dagelijkse onderhoud consequent wordt uitgevoerd.

Water en zeep
Voorvoetprothesen van silicone worden vervaardigd van HTV-silicone (op een hoge temperatuur gevulkaniseerd). Het materiaal kan temperaturen aan tot 200° C, zodat de prothese gemakkelijk en hygiënisch kan worden gesteriliseerd. Na dagelijks gebruik is het voldoende dat u de prothese eenvoudig schoonmaakt met water en zeep.

Uitkoken
Voor hardnekkig vuil kunt u de prothese bijvoorbeeld 1 x per maand een uur uitkoken in gewoon water. Heeft u last van hard water dan kunt u een eetlepel azijn toevoegen.

Handig aantrekken
De voorvoetprothese is gemakkelijk aan en uit te trekken omdat silicone een soepel materiaal is. De gebruiker schuift de amputatiestomp zo ver mogelijk in de prothese en trekt de koker van silicone over de hiel. We raden het gebruik van Ottobock ProComfort-gel (633S2) aan om het aantrekken van de prothese te vergemakkelijken.

Ervaringsdeskundige Jan

Ervaringsdeskundige Jan

Jan (59) onderging een amputatie aan beide voeten als gevolg van diabetes. Aan zijn rechterzijde werden drie tenen geamputeerd en aan zijn linkerzijde de volledige voorvoet. In de eerste periode na de amputatie liep Jan op orthopedische schoenen. Inmiddels draagt hij sinds een jaar aan beide voeten een siliconen voorvoetprothese.

> Lees een interview met Jan