Siliconen beenovertrek op maat

Een levensechte prothese

Na een amputatie willen veel prothesedragers een prothese die het been zo gedetailleerd mogelijk vervangt.
Dat is mogelijk met een anatomisch gevormde silicone overtrek die wordt vervaardigd aan de hand van het voorbeeld van het gezonde been. Een korte rok dragen of een lange broek met open schoenen wordt daardoor opnieuw mogelijk, zonder dat de prothese opvalt

Bijzondere eigenschappen
Elke silicone overtrek is uniek qua vormgeving en kleur. Daarnaast heeft hij een aantal voordelen. Naast UV- en temperatuurbestendigheid zijn andere grote voordelen een betere weerstand tegen vuil en een gemakkelijker onderhoud. Wassen met water en een ph-neutrale zeep volstaat.

Natuurlijke look
Als u kiest voor een "natuurlijke" overtrek, kunt u zelf het definitieve uiterlijk van uw beenprothese mee bepalen voordat de prothese definitief wordt afgewerkt.

Gedetailleerde huidstructuur

Adertjes, pigmentatie en vorm zijn belangrijke elementen voor het creëren van een exacte recplica van het been. De details worden in overleg met u overgenomen naar voorbeeld van het gezonde been.

Levendige huidkleuren

Tot 10 verschillende kleuren worden gebruikt om de overtrek zo precies mogelijk te laten lijken op uw gezonde been.

Beharing

Mensen willen graag zomerse kleding dragen (shorts, een zwembroek) zonder meteen de aandacht te vestigen op hun prothese. Haartjes op de benen zijn een typisch aspect van het menselijke been. In een siliconen overtrek kunnen echte haren worden geïntegreerd.

Natuurlijke teennagels

De vorm en kleur van de nagels moeten zo natuurlijk mogelijk zijn en lijken op uw andere nagels. Deze kunnen eventueel worden gelakt als u dat wil.


Voordelen op een rij

Dagelijks leven zonder zorgen

Met deze bedrieglijk echte replica van uw been kunt u kiezen voor een vlotte rok, een short of open schoenen.

Opvallend onopvallend

Op maat gemaakte silicone overtrekken zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook discreet. Uw prothese past zo harmonieus bij uw uiterlijk dat andere mensen het eerst niet eens opmerken.

Gemakkelijk onderhoud

U kunt blijvende vlekken op uw prothese voorkomen door de buitenkant dagelijks te reinigen. Water en een ph-neutrale zeep volstaan.

Speciaal voor u op bestelling vervaardigd

Elke overtrek is uniek en wordt op maat vervaardigd volgens uw wensen en behoeften.

Onderhoudsinstructies

Volledig van siliconen
De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor alle aspecten van de prothese gebruikt: functie, comfort en esthetiek. Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Na het dragen moeten ze dagelijks worden gewassen met water en een pH-neutrale zeep. Wanneer de prothese regelmatig wordt gereinigd maakt blijvende vervuiling geen kans.

Koken
Bij zeer ernstige vervuiling en ook uit hygiënisch oogpunt adviseren wij de siliconen prothesen maandelijks een uur uit te koken met schoon water. Wanneer u last heeft van ‘hard water’ voegt u een klein beetje azijn (een eetlepel) aan het water toe.