Prothesevoeten Triton

Voor een actief leven!


Voordelen op een rij

Schokken opvangen

Wanneer u tijdens het wandelen de hiel van de Triton eerst op de grond zet, veert de prothesevoet voldoende mee om de schok goed op te vangen. Zo worden uw gewrichten en rug minder belast.

Harmonieuze stappen

De energie die tijdens het neerkomen van de hiel door het systeem wordt opgeslagen, wordt geleidelijk afgegeven tijdens de stafase. De voet wikkelt moeiteloos af en uw looppatroon is natuurlijk en harmonieus.

Zeker bij het staan

Het Triton-systeem met zijn onderling verbonden veren is heel soepel. Ondanks de beweeglijkheid is de reactie van de voet op verschuivingen in het lichaamsgewicht vrijwel neutraal. U kunt stabiel en ontspannen staan.

Variabele paslengte

Korte en snelle pasjes of een grote stap: de belasting van de voet wordt uistekend verdeeld door de verschillende segmenten van het voorvoetgedeelte en loopt door tot aan de grote teen. De overgang naar de zwaaifase is krachtig en u kunt de lengte van uw stappen laten variëren – zoals nodig bij een actief leven.

Snel van richting veranderen

De gedeelde voorvoet geeft de nodige houvast, ook op oneffen terrein – zoals bijvoorbeeld op straatkeien in de stad of op mul terrein in het bos. Zelfs plotse richtingwijzigingen, die tijdens het sporten vaak onontbeerlijk zijn, vormen bij de Triton-prothesevoeten geen probleem.

Elke activiteit

Richtingswijzigingen, springen, hiken, sprinten, langdurig staan; de Triton is ideaal in alle dagelijkse situaties en voor uw sportieve activiteiten.

Afzonderlijke grote teen

Natuurlijk draagt u graag leuke schoenen en wilt u niet dat uw keuze erg beperkt wordt door uw prothese. Daarom hebben alle cosmetische overtrekken van de Triton-reeks een gescheiden grote teen. Zo kunt u zelfs slippers dragen. De cosmetische overtrek is ook verkrijgbaar in een smalle versie, geschikt voor elegante damesschoenen.

Individuele keuze

Doet u veel aan sport, of hebt u een waterdichte of extra stevige voet nodig voor uw activiteiten? Er zijn vijf verschillende Triton-voeten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw eisen en wensen.

Functionaliteit

De Triton-productfamilie

Naast de basisversie van de Triton zijn er nog andere hoogwaardige voetprothesen verkrijgbaar, zoals de Triton Vertical Shock, Triton Harmony, Triton Low Profile en Triton Heavy Duty. Allemaal hebben ze het basisontwerp van de Triton. Maar hun functionaliteit komt tegemoet aan de specifieke behoeften van verschillende gebruikers.

Triton

Een goede voetprothese moet een zo natuurlijk mogelijk looppatroon nabootsen. De zogenaamde voetafwikkeling speelt daarbij een centrale rol. Hoe zachter de voetprothese afrolt, hoe vloeiender het looppatroon van de drager. Dankzij zijn unieke ontwerp biedt de Triton niet alleen precies deze eigenschap, maar zorgt deze prothese ook voor stabiliteit, veiligheid en een goede sturing zelfs op oneffen terrein.

Triton Vertical Shock

De Triton Vertical Shock vangt schokken nog beter op. De krachten die op de amputatiestomp inwerken tijdens het wandelen, hardlopen en vooral ook tijdens intensieve sportactiviteiten worden fors beperkt. Daarom geeft deze voet betrouwbare ondersteuning, zelfs bij extreme belastingen.

Triton Harmony

Net als de Vertical Shock vangt ook de Triton Harmony de schokken beter op. Maar in de Harmony variant is er een actief vacuümsysteem geïntegreerd dat de hechting tussen de amputatiestomp en de prothese verbetert. Die hechte verbinding leidt tot een betere proprioceptie en is een extra troef op het punt van betrouwbaarheid in eender welke situatie. Het Harmony-systeem draagt ook bij tot de stabilisatie van het volume van de amputatiestomp.

Triton Low Profile

Met de Triton Low Profile geniet u van de dynamische respons en soepelheid van de Triton-voeten wanneer de structurele hoogte voor het aanbrengen van de voet beperkt is. Dankzij een adapter van titanium en roestvaste schroeven is deze voet uiterst veelzijdig en bovendien waterbestendig.

Triton Heavy Duty

De Heavy Duty heeft nog een hogere belastingsgrens en is dus ideaal voor de heel actieve gebruiker. Ottobock beveelt de bijzonder robuuste Heavy Duty aan voor mensen die gezien hun beroep of vrijetijdsbesteding zeer hoge eisen stellen aan hun prothese, die vaak in contact komen met water of vocht, of hun voet zwaar belasten. Dankzij roestvaste metalen onderdelen en schroeven is deze voet ook waterbestendig. Ideaal in combinatie met de Genium X3.

Aanbevolen knieprothesen

Voor mensen met een bovenbeenamputatie beveelt Ottobock de Triton aan in combinatie met de C-Leg en Genium. De door een microprocessor aangestuurde kniescharnieren zijn geschikt voor actieve gebruikers en ondersteunen het natuurlijke looppatroon tot in de kleinste details. Dat wordt mogelijk gemaakt door de recentste computer-, sensoren- en aansturingstechnologie.

Downloads

Productinformatie Triton EN

Algemene informatie en technische gegevens