Prothesevoet TritonSide view of the Triton prosthetic foot.

1C60 Triton

Een veelzijdige carbon prothesevoet - perfect om te voldoen aan de behoeften van zeer ambitieuze gebruikers.

Zijaanzicht van de Triton Vertical Shock.

1C61 Triton Vertical Shock

Verhoogde schokabsorptie en beter draaivermogen - wat zorgt voor een merkbare ontlasting van de stomp en een verbeterde stabiliteit bij zeer intensieve activiteiten.

De Triton Vertical Shock biedt naast de andere voordelen van de Triton-productfamilie ook een uitstekende schokabsorptie en een goed draaivermogen. De krachten die op de stomp inwerken tijdens het wandelen, hardlopen en vooral ook tijdens intensieve sportactiviteiten worden flink beperkt. Daarom geeft deze voet betrouwbare ondersteuning, zelfs bij extreme belastingen.

Zijaanzicht van de Triton Harmony.

1C62 Triton Harmony

Zeer functionele en compacte prothesevoet met geïntegreerde Harmony vacuümtechnologie.

Net als de Vertical Shock vangt ook de Triton Harmony de schokken beter op. Bovendien verbetert het Harmony vacuümsysteem de hechting tussen de stomp en de prothese. Die hechte verbinding leidt tot een betere proprioceptie en meer veiligheid in elke situatie. De vacuümfunctie draagt ook bij tot de stabilisatie van het volume van de amputatiestomp.

Zijaanzicht van de Triton Low Profile.

1C63 Triton Low Profile

Een Triton speciaal voor een bijzonder lage inbouwhoogte.

Met de Triton Low Profile profiteert u van de dynamische respons van de Triton-voeten ook wanneer de inbouwhoogte voor het aanbrengen van de voet beperkt is. Dankzij een adapter van titanium en roestvaste schroeven is deze voet uiterst veelzijdig en bovendien waterbestendig.

Zijaanzicht van de Triton Heavy Duty.

1C64 Triton Heavy Duty

Voor bijzonder moeilijke omstandigheden - op het werk of tijdens het sporten.

De Heavy Duty heeft nog een hogere belastingsgrens en is dus ideaal voor de zeer actieve gebruiker. Ottobock beveelt de bijzonder robuuste Heavy Duty aan voor mensen die gezien hun beroep of vrijetijdsbesteding zeer hoge eisen stellen aan hun prothese, die vaak in contact komen met water of vocht, of hun voet zwaar belasten. Dankzij roestvaste metalen onderdelen en schroeven is deze voet ook waterbestendig.

1C68 Triton side flex productafbeelding

1C68 Triton side flex

Ongeëvenaard zijdelings aanpassingsvermogen.

De Triton side flex biedt een ongeëvenaarde zijdelingse flexibiliteit en een veilig, volledig grondcontact - ook op oneffen oppervlakken en hellingen. De prothesevoet vermindert de zijdelingse kantelingen op de knie of in de koker, die veel gebruikers vervelend vinden. En tegelijkertijd kunnen compenserende bewegingen worden geminimaliseerd. Dankzij de lage hoogte is de carbonvoet ook geschikt voor gebruikers bij wie de ruimte voor het aanbrengen van de voet beperkt is.


Voordelen op een rij

Alledaagse activiteiten zijn geen probleem voor Rick met zijn Triton Vertical Shock voet.

Sterke voetafwikkeling voor stevig wandelen

De Triton staat voor een dynamische afwikkeling en stevig doorstappen. Die biedt de gebruiker een feilloze respons en een perfecte controle -zelfs tijdens intensieve activiteiten.

Marije steekt gemakkelijk de straten van Amsterdam over en hanteert moeiteloos hellende stoepranden met haar Triton side flex prothesevoet.

Energiek, krachtig lopen

Of u nu druk bent op het werk, geniet van buitenactiviteiten of speelt met uw kinderen, u kunt erop vertrouwen dat de prothesevoeten in de Triton-productfamilie probleemloos elke uitdaging aankunnen! Met een Triton-voet kunt u krachtig en energiek lopen en krijgt u een hoge energieteruggave en feilloze ondersteuning, ook bij een hoog looptempo.

De Triton Harmony voetprothese van Carsten reageert op het schommelen van de boot terwijl hij beweegt.

Ondersteunt plotse bewegingen en intensieve belasting

Snel van richting veranderen bij tennis, springen bij basketbal, wandelen op oneffen paden of een sprint om de bus te halen: de Triton is geschikt voor zware omstandigheden en is ideaal voor uitdagende alledaagse situaties en voor sportieve activiteiten. De uitstekende dynamische respons van de Triton ondersteunt uw mobiliteit op het hoogste niveau.

FAQ

 • Voor wie zijn de Triton-prothesevoeten geschikt?

  Ottobock beveelt de Triton-prothesevoeten aan voor ambitieuze mensen die veel waarde hechten aan een feilloze responsiviteit en een volledige controle, ook bij activiteiten met veel impact. De prothesevoeten zijn geschikt voor wisselende looptempo's en ook voor recreatieve sporten.

 • Kan ik de Triton-voet gebruiken bij een bovenbeenamputatie?

  Ja, de Triton-voet is geschikt voor elk soort amputatie.

 • Wie kiest de juiste Triton-voet voor mij?

  Uw orthopedisch instrumentmaker zal samen met u de juiste keuze maken. Het is belangrijk om samen te bespreken hoe u uw voet in het dagelijks leven gebruikt. Zo kunt u de oplossing vinden die het beste bij u past.

 • Heb ik een nieuwe prothese nodig om de Triton te gebruiken?

  Nee, de Triton kan zonder problemen in zowel nieuwe als bestaande modulaire prothesesystemen worden geïntegreerd, mits de inbouwhoogte voldoende is. Die Triton wordt aangesloten met behulp van een geïntegreerde adapter. Als u een Triton Harmony wilt gebruiken, moet uw koker volgens de vereisten van het Harmony systeem worden gemaakt.

 • Zijn de Triton-voeten waterdicht?

  De Triton side flex, Triton Low Profile en Triton Heavy Duty zijn uitgerust met een adapter van titanium. Ze bevatten ook roestvaste schroeven en metalen componenten. Hierdoor worden deze voeten niet beschadigd door zoet, zout of chloorhoudend water. De voeten moeten na contact met water of zand wel altijd schoongemaakt en drooggemaakt worden.

 • Moet ik bij de Triton speciale schoenen dragen?

  Nee, de Triton wordt geleverd met een overtrek die gebaseerd is op de vorm van een natuurlijke voet. Voor schoenen met een hakje is er ook een smalle versie beschikbaar. Met beide versies kunt u ook teenslippers dragen.

 • Mag ik een van de Triton-voeten uitproberen?

  Ja, natuurlijk kunt u de Triton-prothesevoeten eerst uitproberen. Vraag dit aan uw orthopedisch instrumentmaker.