Taleo Prothesevoeten

Martin loopt een helling op met zijn Taleo prothesevoet


Taleo – voor actieve gebruikers

 • Soepele afwikkeling en energiezuinig lopen voor een breed scala aan activiteiten
 • Ondersteunt dynamische bewegingen bij verschillende terreinomstandigheden
 • Beschermd tegen zoet, zout en chloorwater
 • Waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetzool voorkomen dat water zich ophoopt in de prothese
 • Slanke verbindingsadapter geschikt voor een cosmetische aanpassing

Zijaanzicht van de Taleo Vertical Shock.

Taleo Vertical Shock – voor actieve gebruikers die hun stomp willen ontlasten

Heb je een druk dagelijks leven waarbij je constant op de been bent? De Taleo Vertical Shock beweegt en draait mee met uw dagelijkse routine, ontlast merkbaar uw stomp en verhoogt uw comfort. Het ondersteunt de natuurlijke manier waarop uw been draait terwijl het beweegt, waardoor het afschuiven en de belasting van uw stomp als gevolg van torsie en het verminderen van huidirritatie worden verminderd. Bovendien beschermt het de schokken die u voelt bij het neerzetten van uw voet of in situaties zoals het op en neer gaan van een trap.

Zijaanzicht van de Taleo Harmony.

Taleo Harmony – voor actieve gebruikers die hun stomp willen ontlasten en een hoge waarde willen geven aan een prothese met een stevige houvast.

Ben je actief en sta je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op de been? De Taleo Harmony is een prothesevoet met een geïntegreerd vacuümsysteem dat helpt bij het compenseren van schommelingen in het volume wanneer deze zich voordoen, waardoor u de hele dag door een stevige greep op uw prothese krijgt. Door de veilige verbinding tussen de stomp en het been kunt u uw prothese beter onder controle houden. Bovendien zorgt de stevige pasvorm ook voor minder speling tussen uw stomp en de koker, wat huidirritatie kan verminderen.

Zijaanzicht Taleo Low Profile prothesevoet

Taleo Low Profile – voor actieve gebruikers met een beperkte inbouwhoogte

 • Gebruikers met een beperkte inbouwhoogte (lange stomp) kunnen nu ook profiteren van het hoge energierendement en de flexibiliteit van de Taleo prothesevoet
 • Lichtgewicht
 • Beschermd tegen zoet, zout en chloorwater
 • Waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetzool voorkomen dat water zich ophoopt in de prothese


Voordelen op een rij

In de tuin, Martin draagt de Taleo prothesevoet wanneer hij van de barbecue naar de tafel loopt.

Soepele afwikkeling voor moeiteloos lopen

De soepele afwikkeling van de Taleo prothesevoeten van hiel tot teen bieden je moeiteloos en comfortabel lopen voor de gehele voet. Hiermee kunt u soepel bewegen wanneer u spontaan uw snelheid of richting verandert.

Cassie gaat naar de kroeg met haar Taleo Low Profile prothesevoet – ook na een lange dag.

Energie efficiënt lopen voor meer energie aan het eind van de dag

De hele dag op je voeten staan is niet langer een probleem. De Taleo prothesevoeten geven de juiste mate van energie bij iedere stap. Op deze manier houdt je meer energie om lange afstanden te overbruggen of op verschillende snelheden te lopen.

Martin draagt zijn Taleo prothesevooet wanneer hij een berg op loopt.

Vrij bewegen op ongelijk terrein

De Taleo prothesevoeten passen zich perfect aan verschillende ondergronden aan. Je kan vrij en comfortabel bewegen op ongelijk of rollend terrein - het maakt niet uit of je rondom huis bent, op grasvelden, bospaden of rotsachtig terrein.

Cassie draagt haar Taleo Low Profile prothesevoet als ze met haar hond bij het water speelt

Zoutwaterbestendig

Soms kunt u niet voorkomen dat uw prothese voet nat wordt. Zowel zout en zoet water zijn geen probleem voor de Taleo en Taleo Low Profile. De Taleo Vertical Shock en Taleo Harmony zijn weerbestendig. Bovendien laten waterafvoerkanalen op de verbindingsadapter en openingen in de voetschaal het water wegvloeien - zodat u kunt genieten van uw hobby's zonder er twee keer over na te denken.

Martin draagt zijn Taleo prothesevoet wanneer hij met blote voeten in de huiskamer loopt.

Comfortabel lopen met blote voeten

Doe je liever je schoenen uit als je thuis bent? Met de Taleo-carbonvoet kunt u comfortabel korte tijd op blote voeten binnenshuis lopen.

Cassie draagt haar Taleo Low Profile prothesevoet wanneer ze haar hond uit laat.

Natuurlijke look in sandalen

De Taleo prothesevoeten hebben een losse grote teen, zodat je op warme dagen of bij het zwembad gemakkelijk sandalen of slippers kunt dragen. De slanke vorm maakt het gemakkelijk voor uw instrumentmaker om u een cosmetische pasvorm te geven - voor een natuurlijke uitstraling.

Danielle houdt van shoppen

Ontlasting van de stomp

De Taleo Vertical Shock en Taleo Harmony bewegen en draaien naar rechts samen met uw dagelijkse routine, ter ondersteuning van de natuurlijke manier waarop uw been draait als het beweegt. Dit vermindert de belasting van uw stomp als gevolg van torsie en vermindert huidirritatie.

Flori wandelt in de duinen

Constante, stevige grip op de prothese

De Taleo Harmony compenseert schommelingen in het volume wanneer deze zich voordoen, waardoor u de hele dag een stevige greep heeft op uw prothese. De veilige verbinding tussen de stomp en het been en minder speling in de prothesekoker zorgt ervoor dat u uw prothese beter onder controle heeft en helpt huidirritatie te verminderen.

Downloads

Downloads

Meer informatie over de Taleo prothesevoeten

FAQ

 • Wat maken de Taleo prothesevoeten zo bijzonder?

  Met de Taleo-carbonvoeten kun je moeiteloos lopen, zodat je meer energie hebt onderweg. De Taleo is in balans door de combinatie van dynamiek, flexibiliteit en hielstijfheid die aan uw unieke behoeften kan worden aangepast. Deze combinatie resulteert voor u in meer bewegingsvrijheid. Vraag je instrumentmaker ernaar om het zelf te proberen.

 • Is één van de Taleo prothesevoeten geschikt voor mij?

  De Taleo prothesevoeten zijn ontworpen voor actieve personen (mobiliteitscategorie 3-4) die variëren tussen binnen- en buitenomgevingen en daarbij een grote waarde hechten aan moeiteloos lopen en het vermogen om te gaan en staan waar ze willen. De Taleo is geschikt voor gebruikers met een gewicht tot 150 kg. Zowel transfemorale als transtibiale geamputeerden kunnen profiteren van de flexibele prothesevoeten.

 • Zijn de Taleo prothesevoeten geschikt om mee te sporten?

  De Taleo prothesevoeten zijn in de eerste plaats een voetprothesen die u ondersteunt bij een breed scala van dagelijkse activiteiten. Af en toe deelnemen aan lichte sportactiviteiten zoals badminton of frisbee is zeker mogelijk met de Taleo voeten, maar om te kunnen sporten zijn andere voeten meer geschikt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw instrumentmaker.

 • Zijn de Taleo prothesevoeten waterbestendig?

  Zowel de Taleo en de Taleo Low Profile zijn waterdicht en kan in zout of zoet water worden gedragen. De Taleo Vertical Shock en Taleo Harmony daarentegen zijn weerbestendig. Verder hebben de carbonvoeten ook waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetschaal die het water laten weglopen van de prothese. Om de functionaliteit van de voet te behouden, is het van essentieel belang om deze schoon te maken volgens de instructies na gebruik in water.

 • Is de Taleo voet beschikbaar in mijn maat?

  De Taleo prothesevoeten zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 22 tot 30 cm. Uw instrumentmaker selecteert de Taleo prothesevoet voor u op basis van uw voetmaat en lichaamsgewicht.

 • Heb ik een nieuwe prothese nodig voor de Taleo prothesevoet?

  Nee, de Taleo prothesevoeten kunnen geïntegreerd worden in een nieuwe of een bestaande modulaire prothese, op voorwaarde dat deze voldoende structurele hoogte heeft.

 • Moet ik speciale schoenen dragen met de Taleo prothesevoeten?

  Nee, de Taleo prothesevoeten worden geleverd met een voetschaal die is gebaseerd op de vorm van een natuurlijke voet en is daarmee compatibel met alle gangbare soorten schoenen. Er is een slanke en normale voetschaal verkrijgbaar in de meeste voetmaten zodat deze zoveel mogelijk overeenkomst met uw eigen voet. De losse grote teen op de voetschaal maakt het zelfs mogelijk om leren sandalen of slippers te dragen en blootsvoets te lopen gedurende korte periodes binnenshuis.

 • Kan ik de Taleo prothesevoeten testen?

  Ja, natuurlijk kunt u de Taleo prothesevoeten testen. Vraag ernaar bij uw instrumentmaker

 • Kan ik de Taleo ook met een vacuümprothese dragen?

  Ja, een aansluiting op een actief vacuümaansluitsysteem is mogelijk met de Taleo Harmony.

 • Kan ik de Taleo dragen, zelfs als mijn stomp gevoelig is?

  Zowel de Taleo Vertical Shock als de Taleo Harmony ontlasten merkbaar uw stomp en bieden u meer comfort. Het ondersteunt de natuurlijke manier waarop uw been draait terwijl het beweegt, waardoor het afschuiven en de belasting van uw stomp als gevolg van torsie wordt verminderd en huidirritatie wordt verminderd.