Taleo ProthesevoetenTaleo – voor actieve gebruikers

 • Soepele afwikkeling en energiezuinig lopen voor een breed scala aan activiteiten
 • Ondersteunt dynamische bewegingen bij verschillende terreinomstandigheden
 • Beschermd tegen zoet, zout en chloorwater
 • Waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetzool voorkomen dat water zich ophoopt in de prothese
 • Slanke verbindingsadapter geschikt voor een cosmetische aanpassing

Taleo Low Profile – voor actieve gebruikers met een beperkte inbouwhoogte

 • Gebruikers met een beperkte inbouwhoogte (lange stomp) kunnen nu ook profiteren van het hoge energierendement en de flexibiliteit van de Taleo prothesevoet
 • Lichtgewicht
 • Beschermd tegen zoet, zout en chloorwater
 • Waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetzool voorkomen dat water zich ophoopt in de prothese


Voordelen op een rij

Soepele afwikkeling voor moeiteloos lopen

De soepele afwikkeling van de Taleo van hiel tot teen biedt je moeiteloos en comfortabel lopen voor de gehele voet. Hiermee kunt u soepel bewegen wanneer u spontaan uw snelheid of richting verandert

Energie efficiënt lopen voor meer energie aan het eind van de dag

De hele dag op je voeten staan is niet langer een probleem. De Taleo geeft de juiste mate van energie bij iedere stap. Op deze manier houdt je meer energie om lange afstanden te overbruggen of op verschillende snelheden te lopen.

Vrij bewegen op ongelijk terrein

De Taleo prothesevoet past zich perfect aan verschillende ondergronden aan. Je kan vrij en comfortabel bewegen op ongelijk of rollend terrein - het maakt niet uit of je rondom huis bent, op grasvelden, bospaden of rotsachtig terrein.

Zoutwaterbestendig

Soms kunt u niet voorkomen dat uw prothese voet nat wordt. Zowel zout en zoet water zijn geen probleem voor de Taleo. Bovendien laten waterafvoerkanalen op de verbindingsadapter en openingen in de voetschaal het water wegvloeien - zodat u kunt genieten van uw hobby's zonder er twee keer over na te denken.

Comfortabel lopen met blote voeten

Doe je liever je schoenen uit als je thuis bent? Met de Taleo-carbonvoet kunt u comfortabel korte tijd op blote voeten binnenshuis lopen.

Natuurlijke look in sandalen

De Taleo heeft een losse grote teen, zodat je op warme dagen of bij het zwembad gemakkelijk sandalen of slippers kunt dragen. De slanke vorm maakt het gemakkelijk voor uw instrumentmaker om u een cosmetische pasvorm te geven - voor een natuurlijke uitstraling.

Downloads

Downloads

Meer informatie over de Taleo en Taleo Low Profile

FAQ

 • Wat maakt de Taleo prothesevoet zo bijzonder?

  Met de Taleo-carbonvoet kun je moeiteloos lopen, zodat je meer energie hebt onderweg. De Taleo is in balans door de combinatie van dynamiek, flexibiliteit en hielstijfheid die aan uw unieke behoeften kan worden aangepast. Deze combinatie resulteert voor u in meer bewegingsvrijheid. Vraag je instrumentmaker ernaar om het zelf te proberen.

 • Is de Taleo prothesevoet geschikt voor mij?

  De prothesevoet Taleo is ontworpen voor actieve personen (mobiliteitscategorie 3-4) die variëren tussen binnen- en buitenomgevingen en daarbij een grote waarde hechten aan moeiteloos lopen en het vermogen om te gaan en staan waar ze willen. De Taleo is geschikt voor gebruikers met een gewicht tot 150 kg. Zowel transfemorale als transtibiale geamputeerden kunnen profiteren van de flexibele prothesevoet.

 • Is de Taleo geschikt om te sporten?

  De Taleo is in de eerste plaats een voetprothese die u ondersteunt bij een breed scala van dagelijkse activiteiten. Om te kunnen sporten zijn andere voeten meer geschikt. Vraag naar de mogelijkheden bij uw instrumentmaker.

 • Is de Taleo waterbestendig?

  Ja, de prothesevoet Taleo is waterdicht en kan in zout of zoet water worden gedragen. Naast waterbestendig materiaal, heeft de carbonvoet ook waterafvoerkanalen op de adapter en openingen in de voetschaal die het water laten weglopen van de prothese. Om de functionaliteit van de voet te behouden, is het van essentieel belang om deze schoon te maken volgens de instructies na gebruik in water.

 • Is de Taleo voet beschikbaar in mijn maat?

  De Taleo is verkrijgbaar in verschillende maten van 22 tot 30 cm. Uw instrumentmaker selecteert de Taleo voor u op basis van uw voetmaat en lichaamsgewicht.

 • Heb ik een nieuwe prothese nodig voor de Taleo?

  Nee, de Taleo kan worden geïntegreerd in een nieuwe of een bestaande modulaire prothese, op voorwaarde dat deze voldoende structurele hoogte heeft.

 • Moet ik speciale schoenen dragen met de Taleo?

  Nee, de Taleo wordt geleverd met een voetschaal die is gebaseerd op de vorm van een natuurlijke voet en is daarmee compatibel met alle gangbare soorten schoenen. Er is een slanke en normale voetschaal verkrijgbaar in de meeste voetmaten zodat deze zoveel mogelijk overeenkomst met uw eigen voet. De losse grote teen op de voetschaal maakt het zelfs mogelijk om leren sandalen of slippers te dragen en blootsvoets te lopen gedurende korte periodes binnenshuis.

 • Kan ik de Taleo of Taleo Low Profile testen?

  Ja, natuurlijk kunt u de Taleo prothesevoet testen. Vraag ernaar bij uw instrumentmaker