Meridium

Reclaim your way.


Voordelen op een rij

Oplopende of aflopende hellingen

Oplopend of aflopend - dankzij het aanpassingsvermogen van de Meridium, zult u hellingen moeilteloos beheersen vanaf de eerste stap. De veiligheid wordt verhoogd dankzij de bodemvrijheid tijdens het omhoog lopen. Naar beneden lopen is comfortabel dankzij de afwikkeling van de voet en snel contact met de ondergrond.

Lopen op oneffen ondergrond

De Meridium past zich met elke stap aan op de ondergrond. Het maakt niet uit of het kinderkopjes, grasvelden of bospaden zijn, de Meridium past zich op ieder moment aan en een verbeterd contact met de ondergrond biedt een hoge mate van stabiliteit op verschillende ondergronden.

De trap aflopen

De Meridium maakt het mogelijk voor u om uw gehele voet op de trede te plaatsen wanneer u de trap afloopt. In plaats van te denken over het neerzetten van uw voet, kunt u zich nu concentreren op uw omgeving.

Stabiele houding

De Meridium herkent het intuïtief wanneer u niet meer beweegt en een veilige, stabiele houding nodig hebt. Zelfs op hellingen of een oneffen ondergrond.

Ontspanningsfunctie

Wanneer u gaat zitten, zal de voet plat op de grond gaan staan. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en vermindert ook spanning in de koker.

Automatische hakhoogteinstelling

Het maakt niet uit of u op blote voeten, platte zolen of hakken loopt - schoenen kunnen snel en makkelijk gewisseld worden dankzij de automatische hakhoogteinstelling.

Functionaliteit

Functionaliteit van de Meridium.

1) De hydraulische weerstand wordt aangepast tijdens het eerste voetcontact om een comfortabele hielheffing te bereiken, aangepast aan uw staplengte.

2) Op basis van de individueel aangepaste plantairflexie, verlaagt de voet zichzelf bij elke stap volgens het natuurlijke looppatroon.

3) Dankzij de hoge mate van beweeglijkheid en real-time aanpassing, profiteert u van een langdurig, volledig contact met de ondergrond voor de zo groot mogelijke stabiliteit en uitstekende grip.

4) De beweegbare teenplaat biedt een groot contact met de ondergrond en garandeert gelijkmatige drukverdeling in de voorvoet tijdens afrollen van de voet aan het eind van de standfase.

Tijdens het afrollen van de voet, leiden de vier assen van de Meridium tot plantairflexie in het enkelgewricht. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van het lichaam niet verlaagt tijdens het lopen. Hierdoor heeft u een gelijkmatiger en natuurlijker looppatroon en voorkomt u vermoeiende compenserende bewegingen.

5) Wanneer de voet wordt opgetild van de grond, zorgt de hydraulica voor een verlengde dorsaalflexie stand om grotere bodemvrijheid in de zwaaifase toe te staan, terwijl tegelijkertijd een hogere mate van veiligheid wordt bereikt tijdens het lopen.

Besturing

De Cockpit app - gemakkelijke mobiele besturing

De Meridium past zichzelf automatisch aan, aan een tal van situaties. Wanneer u de handige Cockpit app voor Android gebruikt, kunt u uw Meridium gemakkelijk aanpassen via uw smartphone. De app kan gebruikt worden om, bijvoorbeeld, de hielhoogte te veranderen of om te selecteren uit een selectie van vooraf ingestelde MyModes. Deze app laat ook het batterijniveau van uw mechatronische prothesevoet zien. Als alternatief kunnen simpele bewegingspatronen of de optionele afstandsbediening gebruikt worden om aanpassingen door te voeren.

Downloads

Meridium

Informatie voor eindgebruikers

Meridium

Informatie voor technici