Kenevo


Voordelen op een rij

Ondersteund gaan zitten

De Kenevo biedt ondersteuning bij het gaan zitten. De protheseknie herkent de zitbeweging en biedt weerstand bij het buigen. Dankzij deze gecontroleerde beweging behoud je de controle, zelfs bij een trage zitbeweging. Dit maakt de Kenevo een zeer stabiele prothese. Je hebt tijdens het gaan zitten beide handen vrij om te steunen op de leuning van de stoel of op je rollator.

Ondersteund opstaan

Het is mogelijk om de Kenevo te belasten tijdens het opstaan. Het is zelfs geen probleem om tijdens het opstaan even te pauzeren: de protheseknie reageert onmiddellijk en staat een pauze toe met gebogen knie. Deze functie biedt balans en stabiliteit.

Stafunctie

De Kenevo biedt drie activiteitenmodi. In elke activiteitenmodus biedt de prothese voortdurend de hoogste mate van veiligheid tijdens het staan. In activiteitsmodus A en B is staan absoluut veilig, dankzij de vergrendelde standfase. De standfase verwijst naar de momenten waarop u met de prothese op de grond staat. In de dynamische activiteitsmodus C is het mogelijk om de prothese tijdens het staan licht te buigen.

Meer zekerheid

De zwaaifase verwijst naar het onderdeel bij het lopen waar de prothese een zwaai maakt bij het afrollen van hiel tot teen van het andere been. Met zijn betrouwbare standontgrendeling biedt de Kenevo u voldoende vrijheid bij het nemen van kleine stapjes en langzaam lopen, ook bij het gebruik van loophulpmiddelen.

Tapijtranden, drempels en ongelijke tegels mogen geen obstakel zijn. Daarom beschikt de Kenevo over een struikelherstelfunctie. Wanneer je struikelt en dreigt te vallen, herkent de Kenevo dit. De prothese biedt onmiddellijk meer weerstand, waardoor je snel je evenwicht kunt terugvinden. Dit zorgt voor meer zekerheid tijdens het lopen.

Intuïtieve indoorfietsfunctie en Cockpit-app

Intuïtieve indoorfietsfunctie en Cockpit-app

U kunt verschillende instellingen van het gewricht configureren met een smartphone met de Cockpit-app. Zo activeer je bijvoorbeeld de intuïtieve indoorfietsfunctie.

Met de intuïtieve indoorfietsfunctie train je intuïtief op een indoorfiets. Zodra je gaat zitten en trapbewegingen maakt, schakelt de Kenevo na enkele omwentelingen automatisch over naar de niet-gedempte modus. Het gewricht schakelt automatisch terug naar de "normale" activiteitsmodus wanneer u van de indoorfiets afstapt.

een kenevo gebruiker daalt een helling af

Ondersteuning bij het afdalen van hellingen

Een nieuwe functionaliteit van de Kenevo is de intuïtieve ondersteuning bij het aflopen van hellingen. Dit verbetert de stabiliteit en kan uw mobiliteit ondersteunen, zowel binnen als buiten.

Rolstoelfunctie

Met slechts één handbeweging zet je de Kenevo vast in de juiste buigingshoek voor gebruik in een rolstoel. De prothese is vervolgend vrij van de grond, waardoor de rolstoel gemakkelijker te bedienen is.

opladen van de Kenevo

Aanvullende voordelen in het dagelijks leven

De Kenevo kan nu gemakkelijk worden opgeladen zonder de schuimrubberen hoes te verwijderen. Bovendien maakt een nieuwe aantrekfunctie het gemakkelijker om de prothese aan te trekken dankzij de volledige flexie van het kniegewricht. Dit maakt het dagelijkse leven gemakkelijker en laat meer tijd over voor belangrijke dingen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van de Kenevo


De Kenevo is speciaal ontwikkeld om zich volledig aan te passen aan jouw behoeften en ontwikkeling, bijvoorbeeld tijdens de revalidatie. Daarom biedt de Kenevo drie verschillende activiteitsmodi. Je instrumentmaker stelt de meest geschikte modus voor je in op de prothese. Hij of zij kan de modus op een later moment altijd aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je meer gewend bent aan het lopen met een protheseknie.

Modus A: Locked Mode

In modus A is de knie vergrendeld en wordt er geen zwaaifase ingezet tijdens het lopen. De Kenevo is zo een zeer stabiele prothese die maximale veiligheid biedt en onverwachte bewegingen weigert.

Deze modus is vooral geschikt voor gebruikers die weinig controle hebben over hun stomp, vooral kleine stukjes binnenshuis lopen en voornamelijk zitten.

Modus B: Semi Locked Mode zonder standfaseflexie

In deze modus blijft de knie tijdens de standfase volledig gestrekt. De Kenevo buigt pas als je start met de zwaaifase van het been. Dit moment hangt af van je looppatroon en het gebruik van hulpmiddelen.

Deze modus is vooral geschikt voor gebruikers die een redelijke controle hebben over hun stomp, korte afstanden afleggen en langzaam lopen.

Modus B+: Semi Locked Mode met standfaseflexie

Deze modus komt overeen met de vorige modus, alleen wordt in modus B+ de knie bij het neerzetten van de hiel licht gebogen. Praktisch gezien betekent dit dat je kunt lopen op licht hellende ondergronden. Ook ziet de beweging er in deze functie natuurlijker uit.

Deze modus is geschikt als je voldoende vertrouwen hebt in je prothese.

Modus C: Yielding Mode - natuurlijk lopen

In deze modus kun je nog natuurlijk lopen, met hetzelfde veiligheidsniveau. In deze modus is de knie niet vergrendeld en is de demping sterker. Hierdoor word je ondersteund op een oneven of hellende ondergrond en op trappen.

Deze modus is geschikt voor gebruikers die een redelijke controle hebben over hun stomp. Je bent in staat om met de meest uiteenlopende dagelijkse situaties om te gaan en kunt korte tot middellange afstanden buitenshuis afleggen.

Gebruikerservaring

Bob in een cafe

Bob en zijn Kenevo

Bob's grootste passie zijn zijn auto's. Het flexibel en zelfstandig organiseren van zijn dag is belangrijk voor hem. Om hierbij te helpen, biedt de Kenevo Bob betrouwbare veiligheid bij elke stap.

Detlef en zijn fysiotherapeut in de oefenruimte

Detlef en zijn Kenevo

Detlef voelt zich thuis het meest op zijn gemak, maar hij houdt van zijn wandelingen en mist er nooit een. Hij vindt het heerlijk om zijn kleinzoon te zien voetballen. Hij voelde zich erg onzeker na zijn amputatie vanwege zijn leeftijd, maar de Kenevo liet hem zien dat hij kan vertrouwen in zijn protheseknie. Het is betrouwbaar en geeft hem veiligheid in zijn dagelijkse leven, bij elke stap die hij zet.

Michael en zijn fysiotherapeut op een trap

Michael en zijn Kenevo

Michael haalt het meeste uit zijn revalidatie met de Kenevo - vertrouwen op zijn protheseknie was in eerste instantie de grootste uitdaging. Samen met zijn fysiotherapeut leerde Michael stap voor stap om te gaan met trappen en oneffen oppervlakken. Tegenwoordig draagt Michael een Genium X3. Hij werkt als logistiek specialist in een productiefaciliteit en sport graag samen met zijn vrouw en vrienden.

Markus, revalidatie fysiotherapeut

Markus, revalidatie fysiotherapeut

“De Kenevo is ideaal voor revalidatie omdat ik dit kniegewricht kan laten meegroeien met de patiënt. Dankzij de drie activiteitsmodi ondersteunt het de patiënt en zijn behoeften op individuele basis. "

Christian, O&P Professional

Christian, instrumentmaker

"Veiligheid is het allerbelangrijkste voor de patiënt direct na de amputatie. De patiënt moet erop kunnen vertrouwen dat hij kan vertrouwen op de prothese."

Het verhaal van Roger

Roger Kokken

Roger (69 jaar)

‘Ik ben een 69-jarige onroerendgoed-projectontwikkelaar en sinds twintig jaar diabetespatiënt. De laatste zeven jaar heb ik ruim drie jaar met ernstige voetwonden in het ziekenhuis verbleven. Zowel mijn familie- als zakelijk leven hebben hieronder ernstig te lijden gehad

Op 24 december 2014 onderging ik een linkervoorvoetamputatie en een maand later, na een zeer ernstige infectie die me bijna het leven kostte, kreeg ik een amputatie van mijn rechterbovenbeen. In november 2015 werd ik uiteindelijk uit het revalidatiecentrum ontslagen...

In juni 2015 mocht ik voor het eerst proeflopen met de nieuwe elektronische protheseknie Kenevo van Ottobock. Vanaf de eerste stap voelde ik me veilig, zowel tijdens het gaan, het gaan zitten als het opstaan.

Onmiddellijk na mijn bovenbeenoperatie heb ik de klik in mijn hoofd gemaakt en aanvaard dat de amputaties een feit waren. Zo heb ik ook, toen ik voor het eerst een prothese aangepast kreeg in juni 2015, mijn prothese echt aanvaard. Na 4 à 5 maanden intensief oefenen kan ik inmiddels weer vrij goed lopen en beschouw ik mijn knieprothese als mijn beste vriend die er altijd op het juiste moment voor me is. Dit geeft me steeds weer opnieuw een bijzonder gevoel te weten dat ik veilig kan gaan en opnieuw kan deelnemen aan mijn actief en sociaal leven.’

Downloads

Downloads Kenevo

FAQ

 • Voor wie is de Kenevo geschikt?

  De Kenevo is geschikt voor matig actieve gebruikers en als knieprothese bij revalidatie na een amputatie. De knie is goedgekeurd voor gebruikers met een amputatie boven de knie, knie-disarticulatie of heup-disarticulatie.

 • Hoe lang gaat de batterij mee?

  We raden aan om de batterij iedere dag 's nachts op te laden.

 • Kan ik fietsen met de Kenevo?

  De indoorfietsfunctie van de nieuwe Kenevo maakt trainen op een hometrainer nu mogelijk. Dit is getest en goedgekeurd. Fietsen op een normale fiets met de Kenevo is niet getest en daarom niet toegestaan.

  De indoorfietsfunctie is alleen beschikbaar in modus C en moet vooraf worden geactiveerd in de K-Soft software door uw instrumentmaker. Vervolgens kan hij worden ingeschakeld door een trapbeweging te maken of via de Cockpit app.

 • Wat is de Cockpit app?

  De Cockpit app is een app voor Kenevo gebruikers. Met de Cockpit app kunnen kleine aanpassingen aan het kniegewricht worden gemaakt. De Cockpit app is te downloaden in de Google Play Store (voor Android-apparaten) en in de App Store (voor iOS-apparaten).

 • Wat is de Kenevo A-B-C-app?

  De Kenevo A-B-C app is een app voor fysiotherapeuten. Met behulp van de Kenevo A-B-C app kan het kniegewricht worden aangepast aan de veranderende vaardigheden en behoeften van de gebruiker tijdens revalidatie.

 • Welke nieuwe functies biedt de nieuwe Kenevo?

  Naast de bestaande functies biedt de nieuwe Kenevo een fietsfunctie voor binnenshuis, een aantrekfunctie hulp bij het aflopen van hellingen. Bovendien kan de Kenevo nu worden gekoppeld aan de Cockpit app. Opladen met een schuimrubberen hoes is nu eenvoudig dankzij een nieuw accessoire.