Protheseknie Kenevo


Voordelen op een rij

Ondersteund gaan zitten

De Kenevo biedt ondersteuning bij het gaan zitten. De protheseknie herkent de zitbeweging en biedt weerstand bij het buigen. Dankzij deze gecontroleerde beweging behoud je de controle, zelfs bij een trage zitbeweging. Dit maakt de Kenevo een zeer stabiele prothese. Je hebt tijdens het gaan zitten beide handen vrij om te steunen op de leuning van de stoel of op je rollator.

Ondersteund opstaan

Het is mogelijk om de Kenevo te belasten tijdens het opstaan. Het is zelfs geen probleem om tijdens het opstaan even te pauzeren: de protheseknie reageert onmiddellijk en staat een pauze toe met gebogen knie. Deze functie biedt balans en stabiliteit.

Meer zekerheid

Tapijtranden, drempels en ongelijke tegels mogen geen obstakel zijn. Daarom beschikt de Kenevo over een struikelherstelfunctie. Wanneer je struikelt en dreigt te vallen, herkent de Kenevo dit. De prothese biedt onmiddellijk meer weerstand, waardoor je snel je evenwicht kunt terugvinden. Dit zorgt voor meer zekerheid tijdens het lopen.

Rolstoelfunctie

Met slechts één handbeweging zet je de Kenevo vast in de juiste buigingshoek voor gebruik in een rolstoel. De prothese is vervolgend vrij van de grond, waardoor de rolstoel gemakkelijker te bedienen is.

Stafunctie

De Kenevo biedt drie activiteitenmodi. In elke activiteitenmodus biedt de prothese voortdurend de hoogste mate van veiligheid tijdens het staan. In activiteitsmodus A en B is staan absoluut veilig, dankzij de vergrendelde standfase. In de dynamische activiteitsmodus C is het mogelijk om de prothese tijdens het staan licht te buigen.

Unieke hulp in de zwaaifase

De zwaaifase is de fase tijdens het lopen waarbij de voet de grond niet raakt. Tijdens deze fase wordt de Kenevo ontgrendeld. In modus B en C bepaalt de Kenevo zelf het moment waarop de zwaaifase wordt ingezet, zodat dit altijd op het juiste moment gebeurt, ook wanneer je met een hulmiddel loopt. Zelfs wanneer je heel langzaam loopt blijft er tijdens de zwaaifase voldoende ruimte over tussen de prothese en de grond. Zo wordt voorkomen dat je struikelt.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van de Kenevo


De Kenevo is speciaal ontwikkeld om zich volledig aan te passen aan jouw behoeften en ontwikkeling, bijvoorbeeld tijdens de revalidatie. Daarom biedt de Kenevo drie verschillende activiteitsmodi. Je instrumentmaker stelt de meest geschikte modus voor je in op de prothese. Hij of zij kan de modus op een later moment altijd aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je meer gewend bent aan het lopen met een protheseknie.

Modus A: Locked Mode

In modus A is de knie vergrendeld en wordt er geen zwaaifase ingezet tijdens het lopen. De Kenevo is zo een zeer stabiele prothese die maximale veiligheid biedt en onverwachte bewegingen weigert.

Deze modus is vooral geschikt voor gebruikers die weinig controle hebben over hun stomp, vooral kleine stukjes binnenshuis lopen en voornamelijk zitten.

Modus B: Semi Locked Mode zonder standfaseflexie

In deze modus blijft de knie tijdens de standfase volledig gestrekt. De Kenevo buigt pas als je start met de zwaaifase van het been. Dit moment hangt af van je looppatroon en het gebruik van hulpmiddelen.

Deze modus is vooral geschikt voor gebruikers die een redelijke controle hebben over hun stomp, korte afstanden afleggen en langzaam lopen.

Modus B+: Semi Locked Mode met standfaseflexie

Deze modus komt overeen met de vorige modus, alleen wordt in modus B+ de knie bij het neerzetten van de hiel licht gebogen. Praktisch gezien betekent dit dat je kunt lopen op licht hellende ondergronden. Ook ziet de beweging er in deze functie natuurlijker uit.

Deze modus is geschikt als je voldoende vertrouwen hebt in je prothese.

Modus C: Yielding Mode - natuurlijk lopen

In deze modus kun je nog natuurlijk lopen, met hetzelfde veiligheidsniveau. In deze modus is de knie niet vergrendeld en is de demping sterker. Hierdoor word je ondersteund op een oneven of hellende ondergrond en op trappen.

Deze modus is geschikt voor gebruikers die een redelijke controle hebben over hun stomp. Je bent in staat om met de meest uiteenlopende dagelijkse situaties om te gaan en kunt korte tot middellange afstanden buitenshuis afleggen.

Perfecte combinatie

Prothesevoet Terion K2

De prothesevoet Terion K2 is een betrouwbaar gezelschap voor elke dag, in het bijzonder voor gebruikers met een verhoogde behoefte aan veiligheid. De Terion K2 zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens lopen en staan in het dagelijks leven, zowel thuis als daarbuiten.

Lees meer over de prothesevoet Terion K2

Prothesevoet Trias

De Trias is ontwikkeld op basis van de natuurlijke voetvorm van de mens. De lichtgewicht constructie bestaat uit twee veren van carbon die met elkaar verbonden zijn. Deze veren zijn niet alleen schokdempend, maar maken ook een vrijwel natuurlijke voetafwikkeling mogelijk.

Lees meer over de prothesevoet Trias

Liner Skeo 3D

Silicone is robuust, zeer huidvriendelijk, duurzaam en makkelijk schoon te maken. Dit maakt het tot een perfect materiaal voor een beschermende liner met veel draagcomfort.

Lees meer over de liner Skeo 3D

Het verhaal van Roger

Roger (69 jaar)

‘Ik ben een 69-jarige onroerendgoed-projectontwikkelaar en sinds twintig jaar diabetespatiënt. De laatste zeven jaar heb ik ruim drie jaar met ernstige voetwonden in het ziekenhuis verbleven. Zowel mijn familie- als zakelijk leven hebben hieronder ernstig te lijden gehad

Op 24 december 2014 onderging ik een linkervoorvoetamputatie en een maand later, na een zeer ernstige infectie die me bijna het leven kostte, kreeg ik een amputatie van mijn rechterbovenbeen. In november 2015 werd ik uiteindelijk uit het revalidatiecentrum ontslagen...

In juni 2015 mocht ik voor het eerst proeflopen met de nieuwe elektronische protheseknie Kenevo van Ottobock. Vanaf de eerste stap voelde ik me veilig, zowel tijdens het gaan, het gaan zitten als het opstaan.

Onmiddellijk na mijn bovenbeenoperatie heb ik de klik in mijn hoofd gemaakt en aanvaard dat de amputaties een feit waren. Zo heb ik ook, toen ik voor het eerst een prothese aangepast kreeg in juni 2015, mijn prothese echt aanvaard. Na 4 à 5 maanden intensief oefenen kan ik inmiddels weer vrij goed lopen en beschouw ik mijn knieprothese als mijn beste vriend die er altijd op het juiste moment voor me is. Dit geeft me steeds weer opnieuw een bijzonder gevoel te weten dat ik veilig kan gaan en opnieuw kan deelnemen aan mijn actief en sociaal leven.’

Downloads

Downloads Kenevo