Protheseknie GeniumVoordelen op een rij

Aaron, die tweezijdig geamputeerd is en de Genium gebruikt, kan eenvoudig een helling oplopen dankzij de unieke technologie van de protheseknie.

Maak je hoofd leeg

Dankzij de vernieuwde unieke technologie maakt de Genium een nog natuurlijker looppatroon mogelijk. Instellingsmogelijkheden zorgen voor nog meer ondersteuning, waardoor het makkelijker wordt om een helling op te lopen of te gaan zitten.

Genium draagster Karlianny loopt met haar dochter

Uitstekende pasvorm op de lange termijn

Extra functies kunnen helpen om de prothese aan te passen aan uw dagelijks leven. Zo biedt de trap- en obstakelfunctie nuttige dagelijkse ondersteuning. Hiermee kunt u de trap oplopen met één stap per trede of obstakels als stoepen overwinnen.

Karlianny zit op een rots met haar dochter en draagt de Genium

Weersbestendig

We gingen aan de slag met verzoeken van gebruikers voor een verbeterde bescherming tegen water en verbeterden de Genium naar een IP-classificatie van 67. Hierdoor kan de protheseknie ook worden blootgesteld aan korte regenbuien en kan de knie in contact komen met spatwater.

Genium-gebruiker Aaron gaat vissen met een vriend.

Ontspannen staan

De Genium heeft twee verschillende stafuncties die het mogelijk maken om te rusten op de prothesezijde. Het resultaat is voortdurende verlichting van uw gezonde zijde. Ook gebruikers met een dubbelzijdige amputatie profiteren van deze functie.

Mike golft door de extra instellingen met zijn Genium

Zelf instellingen kiezen

De mogelijkheid om vijf instellingen (MyModes) vooraf te programmeren voor speciale activiteiten zorgt ervoor dat u uw prothese nog beter kunt aanpassen aan uw dagelijks leven. De nieuwe Genium biedt een nog grotere selectie van opties voor uw individuele instellingen.

Genium-gebruiker Jenny gebruikt de Cockpit-app op haar smartphone

Eenvoudige aansturing onderweg: de app Cockpit

Met de app Cockpit voor Apple- en Android-apparaten kunt u de Genium snel en handig zelf instellen. Of u nu de batterij wilt controleren, een MyMode wilt selecteren of het volume wilt aanpassen, het kan allemaal op uw smartphone.

Meer

Functionaliteit

Unieke technologie in het hart van uw mobiliteit

De introductie van de Genium in 2011 betekende een doorbraak in protheseknieën - maar daar hield het niet op. Elke stap van de ontwikkeling van de Genium heeft de grenzen van de technologie verder opgeschoven, met als doel om de bewegingen van de menselijke knie nog dichter te benaderen. Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben geleid tot de Genium die we vandaag de dag kennen. Bewegingen worden berekend met ongeëvenaarde precisie en worden in realtime gerealiseerd. De technologie herkent of de gebruiker zich op oneffen terrein of een helling beweegt en of er een verandering in loopsnelheid plaatsvindt.

Studies hebben de gezondheidsvoordelen op de lange termijn aangetoond van de verlichting van de gezonde zijde van het lichaam. Compenserende bewegingen worden verminderd. Dankzij het intuïtieve gebruik van de Genium kunnen gebruikers hun aandacht richten op de belangrijke zaken in het leven, in plaats van na te moeten denken over elke stap.

Slimme aanpassingsmogelijkheden via app

Dankzij de ingebouwde Bluetooth® kan de Genium ook worden ingesteld met een app. Dit maakt het erg makkelijk om aanvullende bewegingspatronen te selecteren, die door uw instrumentmaker worden opgeslagen als MyModes. Schakel de protheseknie over naar de stille modus wanneer u een bioscoop of theater bezoekt. U kunt ook het batterijniveau aflezen op de Cockpit-app. De nieuwe Genium kan worden ingesteld met de Cockpit-app voor Android én Apple (iOS).

Downloads

Downloads Genium

Veelgestelde vragen

 • Wie kan de Genium dragen?

  De protheseknie Genium is geschikt voor iedereen met een bovenbeenamputatie die profiteert van het brede scala aan mogelijkheden die deze prothese biedt voor hun dagelijks leven en vrije tijd. Speciale functies die zijn afgestemd op mensen met een tweezijdige amputatie kunnen worden geactiveerd in de software.

 • Kan ik een Genium testen?

  Ja, veel gecertificeerde instrumentmakers bieden proefpassingen aan. Neem hiervoor contact op met uw orthopedisch instrumentmaker. De proefpassing vindt plaats gedurende een vastgestelde periode en wordt indien nodig begeleid door Ottobock.

 • Hoe lang duurt het om de Genium te leren gebruiken?

  Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Veel gebruikers kunnen al op de eerste dag de trap beklimmen met één voet per trede. Dit kan echter ook enkele dagen of weken duren; het verschilt van persoon tot persoon, aangezien iedereen anders is.

 • Wat is er inbegrepen wanneer ik een Genium krijg aangemeten?

  Bij het aanmeten van de Genium zijn alle componenten inbegrepen, van een passende prothesevoet tot het prothesekniesysteem, inclusief koker, die op uw behoeften wordt afgestemd door uw instrumentmaker. Uiteraard zijn ook het samenstellen en opbouwen van de prothese inbegrepen, net als regelmatige servicebeurten.

 • Hoe lang gaat de batterij van de Genium mee?

  Het intelligente energiebeheer van de Genium leidt tot een batterijduur van gemiddeld vijf dagen wanneer deze volledig is opgeladen. We raden u echter aan om de protheseknie elke nacht op te laden.

 • Hoe weet ik of de batterij bijna leeg is?

  Trilsignalen waarschuwen u tijdig wanneer de batterij leeg raakt. Wanneer de batterij volledig leeg is of er geen stroomtoevoer is, schakelt de Genium automatisch over naar de veiligheidsmodus.

 • Kan ik de Genium ook gebruiken in natte omstandigheden?

  Na een technische upgrade heeft de nieuwste variant van de Genium de IP-classificering 67. Naast zonder zorgen door de regen lopen, kan deze nieuwste versie ook worden blootgesteld aan spatwater.


Accessoires


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.