Protheseknie Genium X3Voordelen op een rij

Gebruiker van de Genium X3 speelt met haar hond in de tuin

Vertrouwen bij elke stap

Dankzij de unieke technologie biedt de microprocessorgestuurde knie je een soepel looppatroon dat een positieve uitwerking heeft op uw lichaam, zorgt voor verlichting en u vrijheid biedt in het dagelijks leven.

Genium X3-gebruiker Kerstin speelt met haar kinderen en hond in de tuin

Zeer natuurlijk dankzij hightechfuncties

Dankzij de intelligente sensortechnologie reageert de Genium X3 betrouwbaar - in realtime. Hierdoor kunt u uw loopsnelheid wijzigen, stap-over-stap de trap oplopen, veilig obstakels overwinnen, ontspannen staan op hellingen en achteruit lopen.

Kerstin maakt de vijver schoon

Water? Geen probleem

De Genium X3 laat u zonder zorgen douchen, zwemmen of werken in een vochtige omgeving. Speciale materialen, coatings en onderdelen beschermen de elektronica in de protheseknie. De knie is waterproof (zelfs wanneer hij wordt blootgesteld aan sterke waterstralen) en corrosiebestendig.

Genium X3-gebruiker Kerstin gebruikt de MyModes plus tijdens het sporten

Maatwerk

Wilt u uw protheseknie permanent instellen aan de activiteiten die u vaak doet? Geen probleem: dankzij het grote aantal MyModes plus kunnen u en uw instrumentmaker vijf vooraf ingestelde settings instellen voor werk, recreatie en sport. Deze kunnen eenvoudig worden geselecteerd met behulp van de app of een bewegingspatroon.

Genium X3-gebruiker Kerstin gebruikt de Cockpit-app om haar protheseknie aan te passen aan haar training op de crosstrainer

Verander zelf uw instellingen

De nieuwe Genium X3 biedt de basis voor het eenvoudig aanpassen van uw prothese dankzij de nieuwe Cockpit-app voor iPhone (iOS) en Android-apparaten. Hiermee kunt u het batterijniveau bekijken of snel uw persoonlijke instellingen activeren.

Meer

Genium X3-gebruiker Kerstin is uitgeput na het hardlopen met haar protheseknie.

Bewegen op hoge snelheid

Of u nu rent om de bus te halen of om uw kinderen bij te houden: de functie walk-to-run laat u uw snelheid snel aanpassen voor een korte sprint. Een aanvullende renmodus voor langere afstanden werd speciaal ontwikkeld voor sportactiviteiten met de Genium X3.

Functionaliteit

Productafbeelding Genium X3

Unieke technologie in het hart van uw mobiliteit

Bewegingen worden door de Genium X3 met ongelooflijke nauwkeurigheid berekend en in realtime gestart, of u nu beweegt op ongelijke ondergrond en hellingen, van snelheid verandert of beweegt in een beperkte ruimte. Studies wijzen uit dat het bieden van gerichte ontlasting van uw andere zijde ook op de lange termijn gezondheidsvoordelen biedt. De vooral robuuste materialen zorgen voor nog meer bewegingsvrijheid, ook in natte en zware omstandigheden. Gebruikers kunnen hun aandacht vestigen op de belangrijke zaken in het leven, in plaats van steeds na te moeten denken over elke stap. Een technologie die mensen dient.

Productafbeelding Genium X3

Slimme aanpassingsmogelijkheden via app

Het ligt in uw handen. Dankzij de ingebouwde Bluetooth® kan de Genium X3 worden ingesteld met een app. Dit maakt het erg makkelijk om aanvullende bewegingspatronen te selecteren, die door uw instrumentmaker worden opgeslagen als MyModes. Schakel de protheseknie over naar de stille modus wanneer u een bioscoop of theater bezoekt. U kunt ook het batterijniveau aflezen op de Cockpit-app. De nieuwe Genium X3 kan worden ingesteld met de Cockpit-app voor Android én Apple (iOS).

Downloads

Veelgestelde vragen

 • Wie kan de Genium X3 dragen?

  De protheseknie Genium X3 is geschikt voor iedereen met een bovenbeenamputatie die profiteert van de uitstekende eigenschappen van de Genium voor het dagelijks leven en die nieuwe mogelijkheden wil ontdekken dankzij de water- en corrosiebestendigheid van de Genium X3. Ook mensen met een tweezijdige amputatie kunnen ook een Genium X3 worden aangemeten. Speciale functies die zijn afgestemd op mensen met een tweezijdige amputatie kunnen worden geactiveerd in de software.

 • Kan ik een Genium X3 testen?

  Ja, veel gecertificeerde instrumentmakers bieden proefpassingen aan. Neem hiervoor contact op met uw orthopedisch instrumentmaker. De proefpassing vindt plaats gedurende een vastgestelde periode en wordt indien nodig begeleid door Ottobock.

 • Hoe lang duurt het om de Genium X3 te leren gebruiken?

  Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Veel gebruikers kunnen al op de eerste dag de trap beklimmen met één voet per trede. Dit kan echter ook enkele dagen of weken duren; het verschilt van persoon tot persoon, aangezien iedereen anders is.

 • Hoe lang gaat de batterij van de Genium X3 mee?

  Een intelligent systeem in de Genium X3 zorgt voor een batterijduur van vijf dagen wanneer deze volledig opgeladen is. We adviseren echter om de prothese elke nacht op te laden.

 • Hoe weet ik of de batterij bijna leeg is?

  Trilsignalen waarschuwen u tijdig wanneer de batterij leeg raakt. Wanneer de batterij volledig leeg is of er geen stroomtoevoer is, schakelt de Genium X3 automatisch over naar de veiligheidsmodus.

 • Kan ik douchen of zwemmen met de Genium X3?

  De Genium X3 is waterbestendig (zelfs bij sterke waterstralen) en is opgebouwd uit uitsluitend corrosiebestendige onderdelen. Hoogwaardige materialen beschermen de gevoelige elektronica in de prothese. De Genium X3 kreeg de hoogst mogelijke beschermingsklasse toegewezen: IP 68.


Accessoires


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.