Protheseknie C-Leg 4

Reclaim your determination.


Voordelen op een rij

Meer bewegingsvrijheid

Meer bewegingsvrijheid

De C-Leg maakt beweegpatronen aanzienlijk makkelijker voor gebruikers, zelfs op uitdagende oppervlakken als zand, gras of grind. Bij een aanpassing van de paslengte of loopsnelheid wordt het looppatroon soepeler aangepast. Zelfs wanneer u nog niet eerder een C-Leg heeft gedragen , maakt deze technologie het mogelijk om snel te wennen aan de prothese.

Een gebruiker met een C-Leg-prothese gaat aan het werk buiten een kantoorgebouw.

Meer mobiliteit

Vloeiend bewegen is alleen mogelijk als uw prothese snel reageert op verschillende alledaagse situaties. De weerstand van de C-Leg past zich direct aan alle loopsituaties aan: of u nu op vlakke grond, trappen, hellingen of wisselende ondergrond loopt. Dit geeft u een zichtbaar soepeler en meer betrouwbaar looppatroon - en meer energie voor de belangrijke zaken in het leven.

Een C-Leg-gebruiker staat in het midden van haar collega's tijdens een bijeenkomst.

Selecteer zelf de stafunctie

Neem een ontspannen houding aan met uw knie licht gebogen. Dit is vooral handig op hellingen en ongelijke ondergrond. Op verzoek kan uw instrumentmaker de stafunctie voor u instellen. Met deze functie herkent de protheseknie uw bewegingen wanneer u ontspannen wilt staan en wanneer u ondersteuning nodig heeft voor uw volgende stap.

Drie koppels lopen hand in hand door het bos. De vrouwelijke partner van het stel op de voorgrond draagt een C-Leg.

Struikelherstelfunctie voor meer veiligheid

Bij de C-Leg staat veiligheid altijd voorop. Een groot aantal studies heeft bewezen dat mensen met een bovenbeenamputatie met een C-Leg aanzienlijk minder vaak vallen dan met een conventionele prothese. Dit maakt de C-Leg een van de meest betrouwbare protheseknieën ter wereld. Wetenschappelijke studies laten zien dat dit leidt tot meer vertrouwen in de prothese en dat gebruikers meer aandacht besteden aan hun omgeving. De struikelherstelfunctie vergroot de veiligheid nog verder.

De C-Leg-gebruiker zit met haar vriend aan de keukentafel.

Comfortabel zitten

De automatische zitfunctie biedt u belangrijke ondersteuning. Tijdens het zitten kan de protheseknie vrij zwaaien, wat zorgt voor een ontspannen en comfortabele zithouding.

De C-Leg-4-gebruiker bekijkt in de lift het batterijniveau van haar mechatronische prothese.

Slimme aansturing met app

Dankzij de Cockpit-app kunt u de C-Leg direct met uw smartphone - Android of iOS - bedienen en informatie over de prothese bekijken, zoals het batterijniveau. De C-Leg communiceert met de app via Bluetooth®.

Een gezin in de tuin: de zoon besproeit zijn vader met een tuinslang terwijl hij de trap afloopt met zijn C-Leg.

In alle weersomstandigheden

De C-Leg is weersbestendig en beschermt dus tegen opspattend water. Een plotselinge regenbui tijdens een wandeling is niet langer een probleem.

Mannenbeen voor een gereedschapskist: hij staat met zijn benen uit elkaar en zijn knie lichtgebogen. Hij draagt de C-Leg aan zijn linkerzijde.

Bescherming en aantrekkelijk design

De Protective Cover van de C-Leg beschermt de prothese tegen invloeden van buitenaf en slijtage. Het bestaat uit een robuuste beschermingsdeel, een afscherming voor de voorzijde en een berschermend stuk voor de voet. De Protective Cover geeft het been ook een natuurlijk volume onder kleding.

Een cowgirl leidt haar paard. Ze draagt een C-Leg aan haar rechterzijde.

Bewezen in studies

De C-Leg is de vaakst aangemeten en meest bestudeerde microprocessorgestuurde knie in zijn klasse. Gebruikers in de hele wereld vertrouwen op de C-Leg, omdat de protheseknie hen helpt om een onafhankelijk leven te leiden.

Functionaliteit

Intelligent systeem

De technologie van de C-Leg zorgt voor een intelligente aansturing van de prothese voor mensen met een bovenbeenamputatie en past zich in realtime aan uw looppatroon aan. Dit kan dankzij een complex sensorsysteem dat gegevens direct verwerkt en dat herkent in welke loopfase u zich bevindt, of u nu op vlakke ondergrond loopt, op de trap, op een helling of op lastige ondergrond als bosgrond, zand of grind. Dit maakt de C-Leg een van de meest betrouwbare protheseknieën. Dankzij de mogelijkheid van de prothese om zichzelf aan te passen, vormen ook kleine obstakels, lastig terrein of grote menigten geen probleem meer.

Veelgestelde vragen

 • Welke voordelen van de C-Leg zijn bewezen in klinisch onderzoek?

  In vele wetenschappelijke studies zijn de voordelen van de C-Leg-technologie voor mensen met een bovenbeenamputatie tot in detail onderzocht. Deze onderzoeken hebben onder andere aangetoond dat de frequentie van vallen veel lager is met de C-Leg vergeleken met andere beenprothesesystemen. Het systeem heeft dan ook een hoge mate van betrouwbaarheid. Daarnaast hoeft de prothesegebruiker zich niet voortdurend op zijn/haar C-Leg te concentreren, maar kan hij/zij zich vrijer bewegen in alledaagse situaties. De studies tonen verder aan dat C-Leg-gebruikers meer vertrouwen hebben in hun prothese, in staat zijn om hun activiteitsniveau te verhogen en minder energie verbruiken tijdens het lopen. Ze kunnen langere afstanden overbruggen.

 • Waar is de C-Leg verkrijgbaar?

  Een gekwalifeerde orthopedisch instrumentmaker kan u adviseren over de mogelijkheden en de protheseknie aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

 • Kan ik een C-Leg testen?

  Ja, veel gecertificeerde instrumentmakers bieden proefpassingen aan. Neem hiervoor contact op met uw orthopedisch instrumentmaker. De proefpassing vindt plaats gedurende een vastgestelde periode en wordt indien nodig begeleid door Ottobock.

 • Wat is er inbegrepen wanneer ik een C-Leg krijg aangemeten?

  Bij het aanmeten van de C-Leg zijn alle componenten inbegrepen, van een passende prothesevoet tot het prothesekniesysteem, inclusief koker, die op uw behoeften wordt afgestemd door uw instrumentmaker. Uiteraard zijn ook het samenstellen en opbouwen van de prothese inbegrepen, net als regelmatige service-inspecties.

 • Wat gebeurt er als de batterij leeg raakt?

  Trilmeldingen geven een tijdige waarschuwing wanneer het batterijniveau te laag wordt. Zodra de batterij leeg is, schakelt de C-Leg automatisch over naar de veiligheidsmodus zodat de weerstand in de standfase behouden blijft.

 • Kan ik douchen of zwemmen met de C-Leg?

  Nee. De protheseknie C-Leg is wel weersbestendig en daardoor ideaal voor verschillende alledaagse situaties.

 • Hoe lang duurt het om de C-Leg te leren gebruiken?

  Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Veel gebruikers kunnen al op de eerste dag de trap beklimmen met één voet per trede. Dit kan echter ook enkele dagen of weken duren; het verschilt van persoon tot persoon, aangezien iedereen anders is.

Downloads

Downloads C-Leg 4


Accessoires


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.