Meerassig kniescharnier 3R60 met EBS

Het 3R60 EBS kniescharnier is meerasssig en hydraulisch. Het verloop van de beweging is gebaseerd op de natuurlijke knie. Deze protheseknie ondersteunt een gecontroleerde kniebuiging onder belasting.


Een gecontroleerde kniebuiging onder belasting

Ergonomically Balanced Stride (EBS)
De 3R60 is een meerassig kniescharnier. Een intelligent hydraulisch systeem controleert de slingerbeweging van het onderbeen tijdens de zwaaifase. Dit betekent dat de buig- en strekfase van de knie worden gedempt. De mate waarin het systeem de knie afremt wordt aangepast volgens de wensen van de prothesedrager.

Buigstand
Tijdens de standfase, wanneer men het lichaamsgewicht overbrengt op de prothese, buigt de knie een beetje in net zoals bij de natuurlijke beweging van de knie. Dit wordt gecontroleerd door het EBS-systeem. Daarna strekt de knie zich weer zodat u er helemaal op kunt steunen en het andere been naar voren kan zwaaien. Door de demping in het bewegingsverloop worden de rug en het bekken gespaard. Een verhoogde veiligheid in de standfase vermijdt dat de knie ongewild doorknikt.

Helling af
De beperkte buiging van de knie tijdens de standfase stelt de gebruiker in staat om stap voor stap een helling tot circa 10° af te lopen. Dankzij het meerassige ontwerp van de 3R60 EBS, verkort het prothesebeen tijdens de zwaaifase en vermindert hierdoor het risico op struikelen.

Buighoek

Een bijzonder grote buighoek van wel 175° voor meer bewegingsvrijheid.

Assen

De 3R60 heeft vijf assen. Voor de gebruiker betekent dit een beveiliging tegen ongewild inknikken tijdens de standfase. In de zwaaifase vermindert de lengte van het scharnier met meer dan 25 mm afhankelijk van de buighoek. Daardoor is er meer ruimte onder de voet en vermindert de kans op struikelen.

Individuele adapters

Elk amputatieniveau kan worden verzorgd dankzij individuele adapters.

Miniatuurhydrauliek

Het meerassige scharnier heeftg vijf assen die zo zijn gerangschikt dat ze een ring vormen. Er kunnen twee modi worden ingesteld: de zwaaifasemodus en de standfasemodus. Deze worden ingesteld via de hydrauliek.


Voordelen op een rij

Het 3R60 Pro kniescharnier

De 3R60 Pro is op hetzelfde principe als de 3R60 EBS gebaseerd maar is op verschillende punten aangepast.

De 3R60 Pro is kleiner, compacter en lichter dan de 3R60 EBS en geschikt voor gebruikers met een lichaamsgewicht tot 75kg.

De toenemende demping in de standfase controleert de buig- en strekbewegingen nog effectiever, in het bijzonder bij hoge loopsnelheden, wanneer de krachten die op de amputatiestomp inspelen groter zijn dan bij een langzame of beperkte loopsnelheid.

Eenvoudig lopen

Het kniescharnier controleert de buiging van de knie tijdens de standfase waardoor de spanning op beide ledematen verlicht. Er werken minder krachten in op de prothesestomp, het bekken en de rug. Met de 3R60 maakt het mogelijk om een natuurlijk looppatroon zeer dicht te benaderen.

Hurken

De 3R60 heeft een laag gewicht en heeft een grote buighoek van 175° voor meer bewegingsvrijheid. Dit is bijzonder handig als u in een auto moet zitten of in een beperkte ruimte zoals in een vliegtuig of een trein.

Minder risico op struikelen

Dankzij het meerassige ontwerp van het scharnier, wordt de prothese korter tijdens de zwaaifase waardoor het gevaar voor struikelen vermindert.

Op hellingen lopen

Met de 3R60 is lopen comfortabel en zeer veilig, zelfs op ruw terrein of op hellingen tot 10° graden.

Meer veiligheid

Het ontwerp van de 3R60 biedt meer veiligheid in risicovolle situaties: De prothesedrager kan het kniescharnier op een gecontroleerde manier buigen. Er is dus minder risico op vallen in tegenstelling tot een remknie..

Verschillende loopsnelheden

Een eenvoudige controle van de zwaaifase in combinatie met een natuurlijke pendelbeweging leidt tot een gelijkmatig en natuurlijk looppatroon, zelfs bij verschillende loopsnelheden.

Technische informatie

Eigenschap Waarde
MOBIS 2-3
Maximaal gebruikersgewicht 3R60 EBS - 125kg / 3R60 pro - 75kg
Gewicht 3R60 - 845g / 3R60-pro – 770g
Maximale buighoek 175°

Ideale prothesecomponenten

Trias: de natuur als voorbeeld
De Trias prothesevoet, gemaakt van carbonvezel, is een stevige voet van hoge kwaliteit. De voet is geschikt voor gebruikers met een matig activiteitsniveau. De driehoekige gebogen vorm is gebaseerd op de anatomie van de menselijke voet. Het ontwerp is een uitgesproken voorbeeld van hoe een natuurlijk gewricht de orthopedische technologie kan inspireren. De basisveer verbindt de drie veren en zorgt dat de Trias als één geheel werkt.

Functionaliteit
De schok die ontstaat bij het neerzetten van de hiel wordt gedempt en opgevangen door de prothesevoet, gevolgd door een natuurlijke afwikkeling van de voet. De energie die opgeslagen wordt in de veer, wordt weer vrijgegeven bij de het afzetten van de voet. Een veilig, gecontroleerd en energiesparend looppatroon is het resultaat die het vertrouwen van de gebruiker in de prothese versterkt. De voet past zich aan aan verschillende loopsnelheden en een oneffen bodem zonder verlies van comfort. Tegelijkertijd vermindert de prothese de belasting op het gezonde ledemaat.

Slanke voet
Bovendien is de Trias voet ook verkrijgbaar in een slanke versie (20 mm hakhoogte), in tegenstelling tot de normale (10mm hakhoogte). Hierdoor krijgt de prothesedrager een groter vrijheid bij het kiezen van schoenen.

Downloads

Productinformatie 3R60 Pro EN

Algemene informatie en technische gegevens
Vergelijkbare producten