Genium X3

Reclaim all you want to be.


Voordelen op een rij

Waterbestendig

U kunt met de Genium X3 gaan douchen, zwemmen of werken in natte omstandigheden. Materialen als titanium, hard geanodiseerd aluminium, roestvrij staal en hoog kwalitatieve afdeklagen gecombineerd met speciaal afgesloten onderdelen, beschermen de gevoelige sensortechnologie en elektronica van het scharnier. De Genium X3 is water- en corrosiebestendig. Het eerder ondenkbare wordt mogelijk.

Deelnemen aan sporten

Benader het als een sport! De X3 is speciaal ontworpen voor sport activiteiten. De functies zijn aangepast aan hardlopen, gebaseerd op het natuurlijke loopproces. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met een grotere maximum buighoek van de knie, zoals vereist bij rennen. En wat als u stof opwekt tijdens het rennen? Just do it!

Geschikt voor dagelijks gebruik

Langzaam of snel lopen, alternerend de trap oplopen, over obstakels stappen met een natuurlijke beweging, veilig op hellingen staan of achteruit lopen; Dankzij de laatste computer-, sensor- en controletechnologie, reageert de Genium X3 intelligent op de verschillende dagelijkse situaties. Het past zich zelfs aan verschillende schoengewichten en kleding aan. De verdere ontwikkeling van de Genium X3 komt ook de wensen tegemoet van bilateraal transfemoraal geamputeerden voor meer stabiliteit.

Slimme bediening via Cockpit app

Met de nieuwe Cockpit-app voor Android-apparaten biedt de Genium een eenvoudige mogelijkheid om het scharnier aan te sturen en functies als de zitfunctie te activeren en te deactiveren. De app geeft daarnaast informatie over bijvoorbeeld de accustatus van de Genium. U kunt de Genium als alternatief ook aansturen met een afstandsbediening. Deze is als optie verkrijgbaar.

Een geschikte voet

De Triton prothesevoeten zijn perfect voor zeer actieve gebruikers. De Triton Heavy Duty is bijzonder robuust, heeft een hoge draagcapaciteit en is bestendig tegen water en corrosie.

Robuuste Protector

Om in staat te zijn de vele uitdagingen van een actief leven te kunnen weerstaan, is de Protector van duurzaam polyurethaan materiaal gemaakt. De Protector beschermt het kniescharnier en kan serieuze spanning aan.

Functionaliteit

De beste manier om te lopen is met een natuurlijk, fysiologisch looppatroon - of het nu tijdens een wandeling door de stad is of een snelle sprint naar de bus. Het is precies dit looppatroon wat de Genium X3 bijna identiek nabootst, fase voor fase. Het maakt niet uit op wat voor een oppervlak of met welke snelheid. Met de Genium X3 hebben we deze term gebundeld onder de naam 'Geoptimaliseerd fysiologisch lopen (OPG)'. Het ontlast het gehele bewegingsapparaat, verbetert het draagcomfort en opent geheel nieuwe vrijheid van bewegingen voor de geamputeerde.

1. Voorbuiging
Net als bij een natuurlijk been, is het scharnier van de Genium reeds voorgebogen wanneer de hiel de grond raakt. Dit wordt elektronisch gestuurd. Hierdoor heb je minder energie nodig om een nieuwe stap in te zetten, omdat de prothesevoet sneller volledig contact maakt met de grond.

2. Adaptieve buigcontrole
De kniebuiging van het kniescharnier wanneer de prothesevoet volledig op de grond staat, wordt op een intelligente manier aangestuurd, afhankelijk van de krachten die op de prothese inspelen. U kunt veilig een helling op- en aflopen, op oneven terrein lopen, terwijl u minder aandacht moet besteden aan uw prothese. Door de buiging wordt de schok bij het neerzetten van de voet gedempt, waardoor compenserende bewegingen verminderen.

3. Dynamische stabiliteitscontrole
Deze vernieuwende en gepatenteerde methode registreert beweging in iedere situatie. Zes verschillende parameters worden tegelijkertijd geregistreerd om zo het ideale moment te bepalen waarop de standfase overgaat in de zwaaifase. Dit vertaalt zich voor u in een grotere veiligheid, onder andere tijdens het achteruit wandelen.

4. Adaptieve zwaaifasecontrole
De slingerbeweging die de Genium maakt tijdens de zwaaifase is vergelijkbaar met die van een natuurlijk been, met 65° buiging, onafhankelijk van de loopsnelheid. Door de grotere bodemvrijheid wordt het risico op struikelen en vallen verminderd. Zelfs op hellingen is er genoeg ruimte tussen de voet en de grond. Of het nu gaat om korte of lange stappen, om langzaam of snel lopen, er zijn geen grenzen. Het systeem in de knie past zich zelfs aan uw schoenzolen en kleding aan.

Prothesetraining

Een prothese is slechts zo goed als de vaardigheid van de prothesedrager om ermee om te gaan! De Genium X3 is een innovatief kniescharnier dat talrijke functies biedt. Deze functies moeten echter wel stevig worden getraind, zeker in het begin. Enkel op die manier worden alle functies van Genium ten volle benut.

Ottobock heeft met de Genium Gait Training een trainingsprogramma ontwikkeld, dat zowel therapeuten, technici als gebruikers gedetailleerd uitlegt hoe zij een efficiënte training kunnen uitvoeren. Deze training kan ook gebruikt worden voor de Genium X3. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van duidelijke video’s. In de oefeningen omvatten onder meer achteruit lopen, trappen aflopen, hellingen nemen, staan, gaan zitten, alternerend trappen oplopen en nog veel meer. Er worden allerlei oefeningen aangeboden die zo zijn uitgekozen, waardoor u al van het begin een gevoel van zekerheid en vertrouwen krijgt in de omgang met Genium X3.

Ideale protheseonderdelen

Actieve prothesevoeten
De prothesevoeten van de Triton-productfamilie zijn vooral geschikt voor actieve lopers. Ze bestaan uit een combinatie van flexibele carbonveren. Deze constructie werkt als flexibele eenheid en vertoont een bijzonder soepel afwikkelgedrag. Ondanks de beweeglijkheid van de systeemvoeten biedt de Triton familie een hoge mate van stabiliteit bij het lopen en in het bijzonder tijdens het staan. Verder verzekert de speciale constructie van de voet een krachtige overgang naar de zwaaifase en een grote variatie in paslengtes. De gedeelde voorvoet corrigeert bovendien bodemoneffenheden en snelle richtingswisselingen. De Triton is uitstekend opgewassen tegen de zware eisen van een actieve levensstijl. Door de uistekende dynamische eigenschappen en flexibiliteit ondersteunt de Triton-familie een brede range van toepassingen van dagelijks gebruik tot vrijetijdssport.

: De Triton Heavy Duty is bijzonder sterk en robuust. Het heeft een adapter, gemaakt van titanium. De niet roestende metalen onderdelen maken de voet ook waterbestendig.

Downloads

Genium en Genium X3

Brochure voor techniciVergelijkbare producten