Protheseknie Genium X3

Reclaim all you want to be.

Voordelen op een rij

Waterbestendig

U kunt met de Genium X3 douchen, zwemmen of werken in natte omstandigheden. Materialen als titanium, hard geanodiseerd aluminium, roestvrij staal en hoogwaardige afdeklagen gecombineerd met speciaal afgesloten onderdelen, beschermen de gevoelige sensortechnologie en elektronica van de protheseknie. De Genium X3 is water- en corrosiebestendig. Het eerder ondenkbare wordt mogelijk.

Sporten

De X3 is speciaal ontworpen voor sportactiviteiten. De functies zijn aangepast aan hardlopen, gebaseerd op het natuurlijke loopproces. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met een grotere maximum buighoek van de knie, zoals vereist bij rennen. En wat als u stof opwekt tijdens het rennen? Just do it!

Geschikt voor dagelijks gebruik

Langzaam of snel lopen, de trap oplopen, over obstakels stappen met een natuurlijke beweging, veilig op hellingen staan of achteruit lopen; dankzij de nieuwste technologie reageert de Genium X3 intelligent op uiteenlopende dagelijkse situaties. Het past zich zelfs aan verschillende schoengewichten en kleding aan. De verdere ontwikkeling van de Genium X3 komt ook de wensen tegemoet van mensen met een dubbele bovenbeenamputatie, voor meer stabiliteit.

Slimme bediening via Cockpit-app

Met de nieuwe Cockpit-app voor Android-apparaten biedt de Genium X3 de mogelijkheid om de protheseknie aan te sturen en onder meer de zitfunctie te activeren en deactiveren. De app geeft daarnaast informatie over bijvoorbeeld het batterijniveau van de Genium X3. U kunt de Genium X3 als alternatief ook aansturen met een afstandsbediening. Deze is als optie verkrijgbaar.

Een geschikte voet

De prothesevoeten Triton zijn perfect voor zeer actieve gebruikers. De Triton Heavy Duty is bijzonder robuust, heeft een hoge draagcapaciteit en is bestendig tegen water en corrosie.

Robuuste Protector

Om de vele uitdagingen van een actief leven aan te kunnen, is de Protector van duurzaam polyurethaan materiaal gemaakt. De Protector beschermt het kniescharnier en kan serieuze spanning aan.

Functionaliteit

De beste manier om te lopen is met een natuurlijk looppatroon - of het nu tijdens een wandeling door de stad is of een snelle sprint naar de bus. Het is precies dit looppatroon dat de Genium X3 bijna identiek nabootst, stap voor stap. Het maakt niet uit op wat voor oppervlak of met welke snelheid u loopt. Met de Genium X3 spreken we hierbij over 'Geoptimaliseerd fysiologisch lopen' (OPG). Deze manier van lopen ontlast het lichaam, verbetert het draagcomfort van de prothese en opent een nieuwe wereld vol vrijheid voor de gebruiker.

1. Voorbuiging
Net als bij een natuurlijk been is het scharnier van de Genium X3 al voorgebogen wanneer de hiel de grond raakt. Dit wordt elektronisch gestuurd. Hierdoor heeft u minder energie nodig om een nieuwe stap in te zetten, omdat de prothesevoet sneller volledig contact maakt met de grond.

2. Adaptieve buigcontrole
De kniebuiging van de protheseknie wanneer de prothesevoet volledig op de grond staat, wordt op een intelligente manier aangestuurd, afhankelijk van de krachten die op de prothese inspelen. U kunt veilig een helling op- en aflopen, op oneven terrein lopen, terwijl u minder aandacht hoeft te besteden aan uw prothese. Door de buiging wordt de schok bij het neerzetten van de voet gedempt, waardoor compenserende bewegingen verminderen.

3. Dynamische stabiliteitscontrole
Deze vernieuwende en gepatenteerde methode registreert beweging in iedere situatie. Zes verschillende parameters worden tegelijkertijd geregistreerd om zo het ideale moment te bepalen waarop de standfase overgaat in de zwaaifase. Dit vertaalt zich voor u in een grotere veiligheid, onder andere tijdens het achteruit lopen.

4. Adaptieve zwaaifasecontrole
De slingerbeweging die de Genium X3 maakt tijdens de zwaaifase is vergelijkbaar met die van een natuurlijk been, met 65° kniebuiging, onafhankelijk van de loopsnelheid. Door de grotere bodemvrijheid wordt het risico op struikelen en vallen verminderd. Zelfs op hellingen is er genoeg ruimte tussen de voet en de grond. Of het nu gaat om korte of lange stappen, om langzaam of snel lopen; er zijn geen grenzen. Het systeem in de knie past zich zelfs aan uw schoenzolen en kleding aan.

Prothesetraining

Een prothese is slechts zo goed als de vaardigheid van de prothesedrager om ermee om te gaan! De Genium X3 is een innovatieve protheseknie die talrijke functies biedt. Deze functies moeten echter wel stevig worden getraind, zeker in het begin. Alleen op die manier kunnen alle functies van de Genium X3 ten volle worden benut.

Ottobock heeft met de Genium Gait Training een trainingsprogramma ontwikkeld, dat zowel therapeuten, technici als gebruikers gedetailleerd uitlegt hoe zij een efficiënte training kunnen uitvoeren. Deze training kan ook gebruikt worden voor de Genium X3. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van duidelijke video’s. In de oefeningen omvatten onder meer achteruit lopen, trappen aflopen, hellingen nemen, staan, gaan zitten, alternerend trappen oplopen en nog veel meer. Er worden allerlei oefeningen aangeboden die zo zijn uitgekozen, waardoor u al van het begin een gevoel van zekerheid en vertrouwen krijgt in de omgang met Genium X3.

Veelgestelde vragen

 • Voor wie is de Genium X3 geschikt?

  De protheseknie Genium X3 is geschikt voor iedereen met een bovenbeenamputatie die profiteert van de uitstekende eigenschappen van de Genium voor het dagelijks leven en die nieuwe mogelijkheden wil ontdekken dankzij de water- en corrosiebestendigheid van de Genium X3.

 • Wie verzorgt passingen met de Genium X3?

  De Genium X3 wordt uitsluitend aangemeten door gecertificeerde instrumentmakers die hiervoor getraind zijn en ervaring hebben met Genium X3-passingen.

 • Kan ik de Genium X3 testen?

  Ja, veel gecertificeerde instrumentmakers bieden proefpassingen aan. In veel gevallen zal uw instrumentmaker u aanraden om als eerste stap de functies van de Genium te testen, en als tweede stap de uitgebreide mogelijkheden van de Genium X3. De proefpassing vindt plaats gedurende een vastgestelde periode (bijvoorbeeld een week) en wordt indien nodig gecontroleerd door Ottobock.

 • Hoe lang duurt het om de Genium X3 te leren gebruiken?

  Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Veel gebruikers kunnen al op de eerste dag de trap beklimmen met één voet per trede. Dit kan echter ook enkele dagen of weken duren; het verschilt van persoon tot persoon, aangezien iedereen anders is.

 • Wat is er inbegrepen wanneer ik een Genium X3 krijg aangemeten?

  Bij het aanmeten van de Genium X3 zijn alle componenten inbegrepen, van een passende prothesevoet tot het prothesekniesysteem, inclusief koker, die op uw behoeften wordt afgestemd door uw instrumentmaker. Uiteraard zijn ook het samenstellen en opbouwen van de prothese inbegrepen, net als regelmatige service-inspecties.

 • Hoe lang gaat de batterij van de Genium X3 mee?

  Het intelligente energiebeheer van de Genium X3 leidt tot een batterijduur van gemiddeld vijf dagen wanneer deze volledig is opgeladen. We raden u echter aan om de protheseknie elke nacht op te laden.

 • Wat gebeurt er als de batterij leeg raakt?

  Trilmeldingen geven een tijdige waarschuwing wanneer het batterijniveau te laag wordt. Zodra de batterij helemaal leeg is of er een probleem is met de energievoorziening, schakelt de Genium X3 automatisch over naar de veiligheidsmodus.

 • Kan ik douchen of zwemmen met de Genium X3?

  De Genium X3 is bestand tegen zoet en zout water en corrosie, zodat de protheseknie zonder problemen kan worden gedragen tijdens het douchen en zwemmen. De Genium X3 moet na afloop echter altijd met zoet water worden gespoeld. De prothese is niet ontworpen om te duiken.

Downloads

Genium en Genium X3

Brochure voor technici


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.