C-Leg

Reclaim your determination.

De beste C-Leg aller tijden

De sterkste kant van de C-Leg is dat hij mensen helpt om onafhankelijk te worden. Geen ander mechatronisch beenprothesesysteem wordt door zoveel gebruikers wereldwijd vertrouwd.

Meer dan 60.000 prothesen voor mensen met transfemorale amputaties zijn sinds 1997 aangebracht. Onderzoeken wijzen het uit: De C-Leg is het veiligste kniegewricht door een microprocessor bestuurd, en is daarom uitzonderlijk betrouwbaar.

Met zijn talloze innovatieve eigenschappen, luidt de C-Leg een nieuw tijdperk in: Het is de beste C-Leg aller tijden; veiliger, dynamischer, moderner, gemakkelijker. Van trappen en hellingen tot oneffen oppervlakken en achteruit lopen; het C-Leg beenprothesesysteem past zichzelf dynamisch aan allerlei alledaagse situaties aan. Een ontspannen staande positie met een licht gebogen knie is nu intuïtief. De mogelijkheid om het kniegewricht te besturen met een app is eveneens nieuw. En tot slot hebben we de struikelherstelfunctie nóg meer verbeterd.

New carbon frame design

In order to withstand the varied demands of everyday life, the frame is made of carbon – an especially strong, high-grade and lightweight material. The frame houses and protects the electronics, the hydraulic unit and the battery.

Thanks to its new design, the C-Leg has a lower system height and therefore a larger fitting spectrum.

Bluetooth®

Integrated Bluetooth® technology permits straightforward communication with the joint. An existing connection is displayed with an LED. Bluetooth® can be deactivated if necessary.

Inertial motion unit (IMU)

The gyroscope and acceleration sensors allow the position and acceleration of the C-Leg in space to be measured.

Prosthetic Control is based on motion analysis and additional force determination.

Electronic control unit

The integrated microprocessor receives and processes sensor signals. It controls the movement of the knee joint in real time.

Lithium-ion battery

A lithium-ion battery provides energy for controlling the knee joint. It is located right in the rotation axis of the C-Leg. If you use the C-Leg on a daily basis, we recommend that you always charge the battery overnight.

Hydraulic unit

The hydraulic unit controls the C-Leg. It generates movement resistance for flexion and extension during the stance and swing phase.

Knee angle sensor

The knee angle sensor provides important data: It measures the flexion angle and angular velocity of the joint.


Voordelen op een rij

Meer bewegingsvrijheid

Dankzij een nieuwe, gepatenteerde methode voor de C-Leg, is de bewegingsvolgorde voor de gebruiker aanzienlijk eenvoudiger geworden; bijvoorbeeld op uitdagende oppervlakken zoals zand, gras of grind. Het verloop van de kleinere stapvolgorden en het looppatroon van de gebruiker wanneer hij/zij van tempo verandert wordt vloeiender beheerst. Zelfs als u nog nooit eerder een C-Leg hebt gedragen, maakt deze technologie de gewenningsperiode erg kort.

Grotere beweeglijkheid

Vloeiende bewegingen worden vooral gemaakt als de prothese snel reageert op verschillende alledaagse situaties. De weerstand van de C-Leg past zich direct aan op alle loopsituaties, of u nu op vlakke grond, trappen, hellingen of oneffen oppervlakken loopt. Dit geeft u een merkbaar vloeiender en betrouwbaarder bewegingspatroon, en meer energie voor de fijnere dingen in het leven.

Selecteer zelf de stafunctie

De C-Leg ondersteunt u wanneer u staat. Door een discreet bewegingspatroon te gebruiken kunt u een ontspannen positie aannemen met een licht gebogen knie. Mogelijk bent u al bekend met deze functie. Hij is vooral comfortabel op hellingen en oneffen oppervlakken. Een nieuwe eigenschap van de C-Leg is dat uw prothesist de intuïtieve standwerking kan aanpassen aan uw wensen. Met deze functie voelt het gewricht op basis van uw beweging aan of u wilt staan in een ontspannen positie of dat u ondersteuning nodig hebt voor uw volgende stap.

Struikelherstelfunctie voor verbeterde veiligheid

Het C-Leg prothesesysteem heeft altijd de gebruikersveiligheid in talloze alledaagse situaties op de eerste plaats gezet. Een groot aantal onderzoeken heeft uitgewezen dat de regelmaat dat mensen met een transfemorale amputatie vallen aanzienlijk kleiner is met de C-Leg in vergelijking met conventionele protheses. Dit maakt de C-Leg een van de meest betrouwbare prothesesystemen op de markt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit het vertrouwen in de prothese vergroot en dat gebruikers meer aandacht hebben voor hun omgeving. We hebben de struikelherstelfunctie van de C-Leg nóg meer verbeterd: Hij is nu nog nauwkeuriger en biedt meer stabiliteit.

Comfortabel zitten

Een andere nieuwe eigenschap is de automatische zitfunctie. Deze functie helpt u bij het aannemen van een ontspannen zithouding, aangezien het gewricht vrij beweegt.

Besturing via app

Voor het eerst kunt u met de Cockpit-app de C-Leg direct besturen door uw smartphone (Android) te gebruiken. U kunt eveneens informatie over het gewricht opvragen, zoals het batterijniveau. De C-Leg communiceert met de app via geïntegreerde Bluetooth.

Nat of droog

De C-Leg is weerbestendig en daarom beschermd tegen spattend water. Dus een plotse regenbui tijdens het lopen is niet langer een probleem voor de prothesedrager.

Bescherming en aantrekkelijk ontwerp

De C-Leg Protective Cover beschermt het prothesesysteem tegen schokken, de omgeving en gebruikelijke slijtage. Het bestaat uit een stevig beschermingsonderdeel, een afscherming voor de voorkant en een voetorthese. De Protective Cover geeft het been ook een natuurlijke omtrek onder lange kleding.

Functionaliteit

Intelligent systeem

De C-Leg-technologie biedt een intelligente beheersing van het prothesesysteem voor mensen met een transfemorale amputatie en past het direct aan op hun looppatroon. Hier zit een complex sensorsysteem achter dat direct gegevens vastlegt en dat herkent in welk loopstadium u bent, of u nu op vlakke grond bent, de trap afloopt of een helling beklimt; en nu ook op moeilijke oppervlakken zoals de bosvloer, zand en grind. Dit maakt de C-Leg een van de meest betrouwbare prothesesystemen op de markt. Dankzij het vermogen van de prothese om zich aan te passen vormen ook kleine obstakels, moeilijk terrein of grote menigten geen probleem meer.

Downloads

Triton smart ankle

Informatie voor techniciVergelijkbare producten