Aqualine - waterbestendige beenprothese

Douchen en naar het zwembad met een prothese


Voordelen op een rij

Zoolprofiel van de voet

Anti-slipzool

Om uitglijden in een vochtige omgeving te vermijden moeten iedereen zijn loopsnelheid aanpassen. De zool van de Aqua-voet heeft een goede grip op een vochtige vloer dankzij zijn anti-slip profiel.

Eenvoudig vergrendelen en ontgrendelen van het kniescharnier

Veilig bewegen

Veiligheid is topprioriteit. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen wanneer men zich in een vochtige omgeving bevindt. In de Aqua-knie is een vergrendelingsmechanisme opgenomen om de prothese eenvoudig te vergrendelen en te ontgrendelen.

Overtrek met een natuurlijk lool

Een natuurlijk design

Wanneer men zwemkleding draagt dan is de prothese zichtbaar. Daarom hechten prothesedragers vaak veel belang aan het cosmetische aspect van hun badprothese. De Aqualine cosmetische overtrek ziet er heel natuurlijk uit. Deze is beschikbaar in verschillende standaardmaten en de lengte kan worden aangepast door de orthopedisch instrumentmaker. De overtrek is waterbestendig en beschikbaar in verschillende kleuren.

Water komt uit de prothese

Met water vulbare prothese

Het water stroomt in de prothese zodra men het zwembad ingaat. Zo gaat de prothese niet 'drijven' en houdt u contact met de zwembadvloer. Bij het verlaten van het zwembad loopt het water er weer uit via de kleine gaatjes in de protheseonderdelen.

Veilig om mee te douchen

Makkelijk schoon te maken

De badprothese is eenvoudig schoon te maken met water. Alle protheseonderdelen zijn bestand tegen water en roesten niet. Door een goed onderhoud is contact met chloor, zout water of zeep niet schadelijk.

Gescheiden teen

Slippers dragen

De Aqua-voet heeft een gescheiden grote teen. Dit maakt het mogelijk om comfortabel teenslippers te dragen op het strand of rond het zwembad.

Bovenbeenprothese met Aqualine kniescharnier en prothesevoet

Uw recht

Waterbestendige loophulpmiddelen worden niet standaard vergoed door de ziektekostenverzekering. U kunt deze apart aanvragen. Of u de prothese vergoed krijgt hangt af van een aantal factoren.

Technische informatie

Aqua-knie

De waterbestendige, monocentrische Aqua-knie is bijzonder compact en licht. De zwaaifase wordt door de orthopedisch technoloog op uw individuele behoeften ingesteld via de miniatuur-hydrauliek. Met een extra geïntegreerde blokkering kunt u het scharnier vastzetten via de blokkeringshendel. Hiermee kunt u het gevoel van veiligheid bij het staan en het lopen versterken.

Aqua-voet

De speciale vormgeving en de materiaalsamenstelling geven een betere grip in vochtige en gladde ruimten.

Om de Aqua-voet, de Aqua-knie en de koker te verbinden, is er een corrosiebestendige adapter voorzien. De prothesekoker kan worden uitgerust met een liner en een uistootventiel (PushValve).Vergelijkbare producten