Aqualine - waterbestendige beenprothese

Douchen en naar het zwembad met een prothese

Duik erin!

Tijd doorbrengen een natte omgeving - bijvoorbeeld onder de douche gaan of naar het zwembad -is een uitdaging voor veel geamputeerden.
Een vochtige en gladde vloer vergroot immers de kans op vallen. Standaard prothesen bieden niet voldoende veiligheid en bovendien moet het visuele aspect zo optimaal mogelijk zijn.

Het Aqualine prothesesysteem is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een vochtige omgeving. De Aqualine-voet biedt een hoge mate van functionaliteit door de anti-slipzool. Het geïntegreerde slot van de Aqualine-knie biedt extra veiligheid tijdens het lopen en het staan.

Ruime keuze aan onderdelen
Een ruime keuze aan extra prothese-onderdelen en adapters zijn beschikbaar om een op maat gemaakte waterbestendige prothese van hoge kwaliteit te vervaardigen.

De speciale Aqualine overtrek zorgt voor een minder opvallend en natuurlijk uiterlijk van de prothese.

Anti-slipzool

Het speciale ontwerp en materiaalsamenstelling van de Aqua-voet verzekeren een goede grip op natte oppervlakken.

Gescheiden grote teen

De gescheiden grote teen maakt het dragen van teenslippers mogelijk.

Aqua-knie

Eenvoudig te bedienen vergrendelingshendel om de Aqua-knie vast te zetten.

Corrosiebestendige adapter

Verschillende prothesecomponenten en verbindingselementen geven voldoende keuze om een perfect op maat gemaakte, kwalitatief hoogstaande prothese te maken.

Aqua-buis

Er is een speciale overtrek ontworpen voor gebruik over de prothese om uw prothese een natuurlijk voorkomen te geven. Deze is makkelijk af te nemen zodat u de prothese kunt schoonmaken.


Voordelen op een rij

Anti-slipzool

Om uitglijden in een vochtige omgeving te vermijden moeten iedereen zijn loopsnelheid aanpassen. De zool van de Aqua-voet heeft een goede grip op een vochtige vloer dankzij zijn anti-slip profiel.

Veilig bewegen

Veiligheid is topprioriteit. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen wanneer men zich in een vochtige omgeving bevindt. In de Aqua-knie is een vergrendelingsmechanisme opgenomen om de prothese eenvoudig te vergrendelen en te ontgrendelen.

Een natuurlijk design

Wanneer men zwemkleding draagt dan is de prothese zichtbaar. Daarom hechten prothesedragers vaak veel belang aan het cosmetische aspect van hun badprothese. De Aqualine cosmetische overtrek ziet er heel natuurlijk uit. Deze is beschikbaar in verschillende standaardmaten en de lengte kan worden aangepast door de orthopedisch instrumentmaker. De overtrek is waterbestendig en beschikbaar in verschillende kleuren.

Met water vulbare prothese

Het water stroomt in de prothese zodra men het zwembad ingaat. Zo gaat de prothese niet 'drijven' en houdt u contact met de zwembadvloer. Bij het verlaten van het zwembad loopt het water er weer uit via de kleine gaatjes in de protheseonderdelen.

Makkelijk schoon te maken

De badprothese is eenvoudig schoon te maken met water. Alle protheseonderdelen zijn bestand tegen water en roesten niet. Door een goed onderhoud is contact met chloor, zout water of zeep niet schadelijk.

Slippers dragen

De Aqua-voet heeft een gescheiden grote teen. Dit maakt het mogelijk om comfortabel teenslippers te dragen op het strand of rond het zwembad.

Uw recht

Waterbestendige loophulpmiddelen worden niet standaard vergoed door de ziektekostenverzekering. U kunt deze apart aanvragen. Of u de prothese vergoed krijgt hangt af van een aantal factoren. Wij helpen u graag om uw aanvraag te motiveren.

Technische informatie

Aqua-knie

De waterbestendige, monocentrische Aqua-knie is bijzonder compact en licht. De zwaaifase wordt door de orthopedisch technoloog op uw individuele behoeften ingesteld via de miniatuur-hydrauliek. Met een extra geïntegreerde blokkering kunt u het scharnier vastzetten via de blokkeringshendel. Hiermee kunt u het gevoel van veiligheid bij het staan en het lopen versterken.

Aqua-voet

De speciale vormgeving en de materiaalsamenstelling geven een betere grip in vochtige en gladde ruimten.

Om de Aqua-voet, de Aqua-knie en de koker te verbinden, is er een corrosiebestendige adapter voorzien. De prothesekoker kan worden uitgerust met een liner en een uistootventiel (PushValve).Vergelijkbare producten