SiOCX koker voor bovenbeenprothesen

Soepele siliconen prothesekoker

Bewegingsvrijheid en comfort

Prothesedragers weten hoe belangrijk een comfortabel zittende koker en de mogelijkheid om de prothese aan te sturen zijn. Wie zelfredzaam wil zijn en er een actieve levensstijl op na wil houden, moet kunnen rekenen op maximale bewegingsvrijheid en uitstekende functionaliteit.

Het SiOCX TF-kokersysteem biedt een optimaal contact met de stomp en een betere gevoel van de prothese en is absoluut comfortabel bij het dragen en het zitten.

Het systeem heeft naar keuze een uitvoering met een open of gesloten buitenkoker. De binnenkoker is leverbaar in verschillende kleuren.

Geavanceerde materialen
De combinatie van huidvriendelijke, geavanceerde materialen zoals HTV-silicone, koolstofvezel en soepel Dyneema-textiel garandeert maximaal comfort, uitstekende hygiëne en topfunctionaliteit.
Ervaar hoe comfortabel zitten, excellente aansluiting op de prothesekoker en doeltreffende bescherming voor gevoelige plekken van de amputatiestomp uw dagelijkse levenskwaliteit verbeteren.

Hechting en functie

Niets is zo vervelend als het gevoel dat de koker verdraait of loskomt bij het wandelen. De medische graad silicone zorgt voor een betrouwbare hechting. En omdat deze stevig is verankerd aan de buitenkoker (met schroeven), blijft de prothese op zijn plaats en is uitstekend aan te sturen.

De omgeving voelen

Zelfs met een koker aan, hoeft dit niet te betekenen dat de stomp is afgesloten van elk gevoel. Door de SiOCX-koker heen heeft u wel voeling met de buitenwereld, voelt u de bank onder u en uw kind op schoot.

Flexibel bij het zitten

Door de flexibele regio's in de SiOCX TF Pro koker ondervindt u veel minder druk op bepaalde plaatsen. Omdat we dagelijks relatief veel zitten moet dit prettig zijn, vandaar.

Hygiënisch

De siliconen binnenkoker van het SiOCX systeem is gemakkelijk schoon te maken, hypoallergeen en ademend.

Zeer comfortable

Bepaalde plaatsen op de stomp zijn gevoelig voor druk of andere stimul. Dat kan leiden tot pijn of andere problemen. Geïntegreerde siliconen pads zorgen voor ontlasting. Een niet kleverig oppervlak maakt aantrekken van de koker gemakkelijk en voelt bovendien prettig aan.

Maximale bewegingsvrijheid

Harde kokerranden beperken uw bewegingsvrijheid. Met een flexibele siliconen kokerrand die perfect meegaat met uw bewegingen ervaart u een maximale bewegingsvrijheid en bijzonder zitcomfort.


Voordelen op een rij

Maximale bewegingsvrijheid

De soepele en elastische kokerrand van silicone gaat perfect met uw bewegingen mee. U geniet van maximale bewegingsvrijheid die nog wordt verbeterd door het ergonomische ontwerp van de buitenkoker.

Betere waarneming van de omgeving

Met de open koker heeft u beter contact via de stomp. U voelt door de koker heen bijvoorbeeld waarop u zit of waar u tegenaan leunt, zoals de rand van de bank. Daardoor zult u een zekerder gevoel hebben bij het gaan zitten, zoals op smalle zittingen. U kunt bijvoorbeeld ook voorwerpen voelen door uw broekzak heen. Allemaal heel gewone dingen, maar daarom juist zo bijzonder.

Betrouwbare aansluiting

De binnenkoker van medische silicone sluit optimaal en betrouwbaar aan op de amputatiestomp. De koker is met verschillende schroeven stevig aan de koolstof buitenkoker bevestigd. Daardoor kan de prothese goed en zeker worden gecontroleerd en worden krachten optimaal overgebracht.

Comfortabel zitten

De buitenkoker van de SiOCX TF heeft achteraan soepele, uit Dyneema vervaardigde gedeeltes waardoor u comfortabel kunt zitten. Deze delen voorkomen ook dat de koker verdraait terwijl u gaat zitten. Zo komt er geen ongewenste lucht in de koker waardoor de grip zou kunnen verminderen. Dat geldt ook voor de SiOCX TF Pro-open koker die zich dankzij grote soepele gedeelten zelfs nog beter aanpast aan uw zithouding.