Liners in de Caleo-serie

De 6Y95 Caleo is een product uit de Caleo liner-serie.

De verzorgende medische witte olie bevordert de zorg voor een stomp met droge en gevoelige huid

Er bestaat niet één universele liner die voor iedereen geschikt is, omdat de eigenschappen van de stomp aanzienlijk verschillen van gebruiker tot gebruiker. Daarom leveren wij liners van verschillende materialen en met verschillende eigenschappen voor uw fitting op maat.

De liners in de Caleo-serie bevatten verzorgende medische witte olie die voldoet aan de hoogste normen wat betreft zuiverheid en compatibiliteit. Door de voedende werking van de witte olie zijn de Caleo-liners ook geschikt voor gebruikers met een gevoelige of droge huid van de stomp. De uitstekende pasvorm van de liners kom doordat het materiaal tijdens het passen door de instrumentmaker kan worden verwarmd en zich daardoor bijzonder goed kan aanpassen aan de vorm van de stomp. Caleo-liners zijn elastisch, zacht en prettig om te dragen.6Y95 Caleo 3D met verbinding

6Y95 Caleo 3D – voor actieve en sportieve gebruikers

Actieve en sportieve gebruikers zijn gebaat bij dit model door het stevige, hoogwaardige materiaal en een uitstekende duurzaamheid. De speciale knieflexiezone maakt het eenvoudiger om de knie te buigen en verlaagt de druk op de knieschijf. Het 3D-ontwerp biedt extra bescherming en gerichte ondersteuning: het beschermt de botstructuren dankzij de versterkte voorzijde (6 mm) en biedt tegelijkertijd aan de achterzijde voldoende flexibiliteit (wanddikte 3 mm). De 3D-kap die onder in de liner is verwerkt, is zacht en past zich aan op de omtrek van de stomp.

De liner is in twee versies leverbaar: met aansluiting voor gebruikers met een lagere mobiliteitsgraad, en zonder aansluiting voor gebruikers met een verhoogde tot hoge mobiliteitsgraad.

6Y93 Caleo 3D met verbinding

6Y93 Caleo 3D – voor gebruikers met een lagere en hogere mobiliteitsgraad

Het speciale 3D-ontwerp van de 6Y93 Caleo beschermt de botstructuren dankzij het versterkte materiaal (6 mm) aan de voorzijde. Tegelijkertijd behoudt het de flexibiliteit in de knie door het gebruik van dunner materiaal (3 mm) aan de achterzijde. De gladde, stevige textiel is uiterst duurzaam en eenvoudig aan te trekken.

De liner is in twee versies leverbaar: met verbinding voor gebruikers met een lagere mobiliteitsgraad, en zonder verbinding voor gebruikers met een verhoogde mobiliteitsgraad.

6Y92 Caleo liner zonder verbinding

6Y92 Caleo zonder verbinding – voor gebruikers met een matige mobiliteitsgraad

De 6Y92 Caleo is geschikt voor gebruikers met een gematigde mobiliteitsgraad en is voorzien van glad, stevig textielmateriaal dat niet alleen duurzaamheid waarborgt maar ook het aantrekken van de liner gemakkelijker maakt.

6Y90 Caleo liner zonder verbinding

6Y90 Caleo met verbinding – voor gebruikers met lage mobiliteitsgraad

De 6Y90 Caleo is geschikt voor gebruikers met een lage mobiliteitsgraad. Hij is gemaakt van glad, stevig textielmateriaal dat niet alleen zeer duurzaam is maar ook eenvoudig is om aan te trekken. Bovendien voorkomt een geïntegreerde matrix onder aan de liner een onaangenaam trekkend gevoel aan de stomp tijdens het lopen.


Downloads

Brochures voor gebruikers

Liner selectie

FAQ

 • Hoe trek ik een liner aan met een pin?

  Controleer of de stomp en de binnenkant van de liner droog zijn voordat u de liner aantrekt. Keer de liner vervolgens zo ver mogelijk binnenstebuiten en houd hem zodanig vast dat de uitstulping aan de onderzijde (kap) naar u gericht is. Plaats deze uitstulping tegen het uiteinde van uw stomp en rol de liner gelijkmatig en voorzichtig af over uw stomp. Daarna kunt u de stompsok aantrekken.

  Voorkom het verplaatsen van zacht weefsel en het ontstaan van vouwen of luchtzakken. Trek niet aan de rand van de liner en beschadig het oppervlak niet met scherpe vingernagels of andere scherpe voorwerpen.

 • Hoe trek ik een liner aan met pin?

  De liner wordt op dezelfde manier aangetrokken als een liner zonder pin. Maar let op: zorg dat de pin in de richting van de lengteas van de stomp wijst. Gebruik voor een betere uitlijning de markeringen die u en uw instrumentenmaker ter oriëntatie hebben aangebracht. Wanneer u vervolgens de stompsok aantrekt, dient dit zodanig te gebeuren dat de pin vrij blijft. De pin wordt door het gat onder in de sok getrokken.

 • Zijn er tips om het aantrekken van de liner gemakkelijker te maken?

  Liners zonder textiele voering hebben een gladde buitencoating die het aantrekken vergemakkelijken. Voor siliconen liners (Skeo-serie) kunt u bij het aantrekken een spray gebruiken. Voor polyurethaan liners (Uneo-serie) zijn er speciale smeercrèmes die u kunt aanbrengen. Gebruik geen poeder.

 • Hoe trek ik mijn liner uit?

  U kunt de liner eenvoudig omlaag rollen. Zorg ervoor dat de rand van de liner niet oprolt tot een uitstulping die het weefsel samenperst.

 • Hoe was ik mijn liner?

  Reinig de liner na elk gebruik en minstens eenmaal per dag. Keer de liner binnenstebuiten en was met lauw water met de speciale Derma Clean neutrale reinigingslotion. Spoel vervolgens grondig af en droog de binnenkant af met een pluisvrije handdoek. Keer de lining weer met de goede kant naar buiten en maak ook de buitenkant schoon onder stromend water of met een vochtige doek.

  Let op: Plaats de liner niet in de wasmachine of droger. Gebruik alleen uw handen en geen andere hulpmiddelen om de lining te wassen. Gebruik geen zeep met toegevoegde geur- of kleurstoffen of antibacteriële reinigingsmiddelen die alcohol bevatten.

 • Hoe droog ik de liner?

  Laat uw liner drogen op de speciale droogstandaard zodat hij zijn vorm behoudt. De standaard is verkrijgbaar in twee formaten voor het dijbeen en onderbeen. Leg uw liner niet op een verwarming of in de zon te drogen.

 • Hoe kan ik de huid van mijn stomp het beste verzorgen?

  Met de juiste huidverzorging voorkomt u drukpunten en schuurplekken.

  Milde reiniging: Gebruik de speciale reinigingslotion om uw huid te reinigen. Spuit het op de huid, masseer het in, spoel het zorgvuldig af en maak uw huid droog.

  Verzorging van een geïrriteerde huid: Breng 's avonds na het reinigen een speciaal huidverzorgingsproduct aan. Het hydrateert en kalmeert de geïrriteerde huid, verbetert de bloedsomloop en ondersteunt het herstel en de celgroei.

  Bescherming: Draagt u een siliconen liner (Skeo-serie), breng dan een druppel van de speciale huidbescherming aan op uw huid voordat u de liner aantrekt. Deze beschermt de huid, heeft een antibacteriële werking en voorkomt overmatige transpiratie en het ontstaan van geurtjes.

 • Ik merk dat ik meer zweet met mijn nieuwe liner. Wat kan daarvan de oorzaak zijn?

  Met name in de eerste weken kan de transpiratie toenemen. Maak de liner daarom meerdere keren per dag schoon. Daarnaast adviseren we u om een vervangende liner bij de hand te houden. Leiden deze maatregelen niet tot verbetering, vraag dan advies aan uw instrumentenmaker. Er kunnen verschillende redenen zijn: van een slechte pasvorm tot het verkeerde soort materiaal.

 • Ik heb rode strepen op mijn huid ter hoogte van de rand van de liner. Wat is daar de reden van en wat kan ik eraan doen?

  Rode strepen kunnen ontstaan door siliconen liners, met name op plaatsen waar de liner veel op de huid beweegt, bijvoorbeeld op de knieschijf of aan de rand van de liner. Neem contact op met uw instrumentenmaker om samen op zoek te gaan naar een oplossing.

 • Mijn liner bevat het antibacteriële additief Skinguard. Betekent dit dat ik mijn liner minder vaak hoef schoon te maken?

  Het antibacteriële additief Skinguard beschermt de liner tegen bacteriën en de hieruit voortkomende onaangename geuren. Skinguard ondersteunt de hygiëne, die niet alleen door het dagelijks wassen van de liner kan worden bereikt. Skinguard is echter geen vervanging voor de dagelijkse verzorging. Dagelijks reinigen is de enige manier om bijvoorbeeld vet en olie te verwijderen.

 • Ik heb wel eens stoomsterilisatoren gezien voor het reinigen van liners. Kan ik die ook voor mijn liner van Ottobock gebruiken?

  Stoomsterilisatoren zijn alleen geschikt voor het reinigen van siliconen liners, en dus ook voor de Skeo-producten van Ottobock. Om u een prothese op maat aan te bieden die aan uw specifieke behoeften voldoet, gebruiken wij voor sommige van onze producten echter andere materialen, zoals voor de Caleo- en Uneo-liners. Voor deze liners zijn stoomsterilisatoren niet geschikt.


Accesoires