Harmonysysteem

Actieve volumebeheersing

Veilige protheseondersteuning

Harmony is een volume-managementsysteem dat hechting van de beenprothese aan de amputatiestomp garandeert.

Actieve vacuümsystemen zoals Harmony evacueren de lucht tussen liner en koker en dit zorgt voor een veilige verbinding tussen de koker en de stomp. Maar bovenal stabiliseert hierdoor het stompvolume. De mate van vacuüm is individueel aanpasbaar zodat de dagelijkse schommelingen perfect worden opgevangen. De onderdruk heeft ook een positief effect op de doorbloeding van de stomp.

Door de stevige verankering van de prothese heeft de gebruiker een betere controle.

Mechanisch systeem
Het Harmony-systeem is leverbaar als mechanisch systeem, Harmony P3, die het vacuümvolume via het loopritme en belasting regelt door middel van een functiering. Het systeem is geschikt voor mensen met een onderbeenamputatie.

Elektronisch
De elektronische Harmony E2-pomp regelt onafgebroken het vacuümvolume. Dat gebeurt in cycli volgens een individueel ingesteld schema. Het systeem is zowel geschikt voor boven- als onderbeenprothesen.

Manuele niveaus

Het vacuüm kan individueel worden gekozen tussen comfortabel en hoge hechting in vier handmatig te verzetten niveaus.

Functionele ring

De elastomeer ring creëert een vacuüm waardoor vertikale schokken worden opgevangen en een natuurlijke torsie mogelijk blijft.

Waterproof

De Harmony E2 is waterproof tot een diepte van 3 meter. Spatwater en regen vormen geen probleem en zelfs zwemmen is mogelijk.

Automatische modus

In de automatische modus past het systeem zich automatisch aan het activiteitsniveau aan.

Draaischakelaar

Ook zonder kijken kan het vacuüm worden gecontroleerd. De knop kan door kleding worden bediend.

Omgekeerde modus

De luchtstroom kan worden omgekeerd voor snelle drukontlasting, om de pomp door te blazen/spoelen of om de prothese aan te trekken.

Compacte behuizing

Door het compacte ontwerp is de Harmony P3 slank en licht.


Voordelen op een rij

Veilige grip

Het Harmonysysteem houdt de prothese veilig op haar plaats. De amputatiestomp, de liner en de koker vormen één geheel. Dankzij het volledige contact hebt u meer controle over de prothese. U voelt onmiddellijk wanneer de prothesevoet de grond raakt. Daardoor zijn uw stappen beter gecontroleerd en voelt u zich veiliger tijdens het wandelen.

Volumebeheersing

Het volume van uw amputatiestomp kan in de loop van de dag variëren. Het Harmonysysteem controleert deze volumewijzigingen zodat uw prothese stevig verankerd blijft.

Klein, licht, geruisloos

De elektronische Harmony E2-pomp is zeer licht, klein en geruisloos - ook tijdens een pompcyclus. Bovendien kan het vacuümniveau behouden blijven, zelfs al wordt de pomp afgekoppeld om op te laden.

Geïntegreerde schokdemping.

Bij elke stap die u zet, zorgt de functiering van de Harmony P3-pomp voor een comfortabele schokdemping. U wordt niet gehinderd in de natuurlijke draaibewegingen die ontstaan wanneer u loopt. Tegelijk wordt de druk op de amputatiestomp tijdens het wandelen aanzienlijk beperkt.

Triton Harmony

De Triton Harmony-voet combineert de hoge functionaliteit van de Triton-voeten met de Harmony-technologie. De combinatie van de actieve vacuümtechnologie met de vloeiende afwikkeling van de voet is bijzonder comfortabel. Dankzij het Harmonysysteem spaart u energie en wordt wandelen ook veel veiliger, zelfs op ongelijkmatig terrein.

Downloads

Productinformatie Harmony E2 EN

Algemene informatie en technische gegevens

Productinformatie Harmony System EN

Algemene informatie en technische gegevens


AccessoiresVergelijkbare producten