AeroLink hybrideliner

Vacuüm zonder kniekap (sleeve)

Verbeterde bewegingsvrijheid voor de knie

Vacuümsystemen zorgen ervoor dat een beenprothese goed aan de amputatiestomp hecht. Het innovatieve Aerolink Systeem is een vacuümsysteem voor onderbeenamputies waarbij geen kniekap (sleeve) nodig is.

Een sleeve beperkt de bewegingsuitslag van het kniegewricht. Fietsen, knielen, hurken of met gebogen benen zitten is met het AeroLink systeem comfortabeler. Doordat er geen linermateriaal of ander materiaal in de knieholte zit vermindert de kans op huidirritatie. Het systeem sluit nauw aan op het lichaam en daarna onopvallend onder nauwsluitende kleding.

Het aantrekken gebeurt in slechts drie stappen:

  • Trek de AeroLink hybrideliner over de amputatiestomp en glijd dan in de binnenkoker.
  • Vouw de geïntegreerde vacuümkap over de rand van de binnenkoker waardoor een luchtdichte sluiting ontstaat. De ingesloten lucht wordt door een uistootventiel geëvacueerd waardoor vacuüm ontstaat.
  • Glijd vervolgens in de buitenkoker en verbind beide kokers met elkaar met behulp van de Aerolink Connector. Klaar!

Pin met geïntegreerd uitstootventiel

Het uitstootventiel evacueert lucht uit de binnenkoker zodat er een vacuüm wordt gecreëerd tijdens de zwaaifase.

De connector

De AeroLink Connector verbindt de binnenkoker met de buitenkoker door middel van een pin. Hier zorgt een geïntegreerd uitstootventiel voor een vacuüm in de binnenkoker tijdens de zwaaifase. De AeroLink Connector is eveneens uitgerust met een slangverbinding voor een gemakkelijke en snelle installatie van het Harmony vacuum systeem, een alternatief dat actief vacüum kan genereren in de binnenkoker.

Outer socket

The outer socket is joined to the inner socket by the AeroLink Connector.

ThermoLyn binnenkoker

De vacuüm vouwrand van de AeroLink hybride liner wordt over de rand van de binnenkoker geslagen voor een luchtdichte afsluiting van het systeem.

AeroLink hybride liner

De liner met dubbele wand combineert de kracht van twee verschillende materialen. Schokabsorptie van polyurethaan aan de binnenkant voor betere drukverdeling in de koker en bescherming van de stomp. Sterke sillicone aan de buitenzijde voor stevigheid en lange levensduur.


Voordelen op een rij

De knie buigen

Situaties waarbij men langere tijd moet zitten in een kleine ruimte zoals een vliegtuig of op kantoor vragen veel bewegingsvrijheid van de knie. Het AeroLink Systeem geeft de knie deze vrijheid, ook bij bewegingen zoals knielen en fietsen.

Minder huidirritatie

Doordat de buitenwand van de liner over de buitenste kokerwand wordt geslagen, neemt deze hybrideliner de rol van vacüumsleeve over. Een sleeve is dus niet meer nodig. Dit voorkomt huidirritatie vermindert het ontstaan van drukplekken.

Onopvallend onder kleding

Zelfs onder een strakke broek valt de prothese nauwelijks op door de goed aansluitende vorm.

Veilige ondersteuning

Het vacuüm dat ontstaat in de binnenkoker, verdeelt zich over het hele huidoppervlak. Dit zorgt voor bijzonder hoog draagcomfort.

Gemakkelijk aan te trekken

De onderdelen van het Aerolink-systeem kunnen eenvoudig worden bevestigd. Dit maakt aantrekken van de prothese snel en gemakkelijk.

Technische informatie

Eigenschap Waarde
MOBIS 2-4
Gebruiker met onderbeenprothese Stomplengte minimaal 12 cm

Downloads

Productinformatie AeroLink System EN

Algemene informatie en technische gegevens
Vergelijkbare producten