Helix 3D-heupscharnier

Frank geniet van zijn uitje in Amsterdam

Nieuwe maatstaf voor heupexarticulatieprothesen


Voordelen op een rij

Frank draagt een Helix-systeem. Hij heeft net een tentoonstelling bezocht

Individuele staplengte

Bij het instellen van de hydraulische eenheid houdt de orthopedisch instrumentmaker rekening met uw individuele, normale staplengte.

De Helix past zich aan verschillende loopsnelheden aan

Verschillende loopsnelheden

Bent u gehaast of maakt u een rustige wandeling? U bepaalt de snelheid en de Helix3D past zich aan.

Het Helix-systeem biedt een grote buigingshoek voor alle omstandigheden

Grote buigingshoek

In alledaagse situaties zoals zitten, schoenen aantrekken of in een wagen stappen biedt een grote buigingshoek veel comfort. Het scharnier komt niet onder het bekken uit terwijl u zit zodat u veel comfortabeler zit.

Frank vertrouwt op zijn Helix-prothese

Een natuurlijker looppatroon

Om de heupbuiging voor de volgende stap in te zetten beginnen, moeten mensen met een conventionele heupprothese het prothesebeen hoog optillen door aan de gezonde kant op de tenen te gaan staan, waarbij het bekken onnatuurlijk gekanteld wordt. Met het Helix3D-heupgewrichtsysteem kunnen beide bewegingen sterk worden gecorrigeerd.

Frank maakt een ontspannen wandeling door Amsterdam

Een harmonieus looppatroon

Het unieke hydraulische aansturingssysteem van de heupprothese beschermt tegen schokken. Het bewegingspatroon lijkt veel meer op het fysiologische looppatroon en is een stuk minder vermoeiend zodat u op een heel natuurlijke manier kunt lopen. Omdat de rug en de gewrichten veel minder worden belast, voorkomt het systeem bijkomende problemen..

Frank kan op zijn Helix-systeem vertrouwen als hij de trap afkomt

Alternerend de trap aflopen

Voor een prothese die in het teken staat van veiligheid, functionaliteit en comfort is voor Ottobock de combinatie van de Helix3D met de C-Leg of het Genium-kniescharnier de meest optimale keuze. Beide protheseknieën zijn microprocessorgestuurd. Met deze prothesecombinatie kunt u zelfs trappen en kleine obstakels aan.

Functionaliteit

Techniek

De gepatenteerde meerassige structuur van de Helix zorgt voor een driedimensionale beweging van de heup en compenseert de natuurlijke bekkenrotatie. Het resultaat is een natuurlijk gangbeeld. Er is voldoende buigruimte en men kan goed zitten omdat de bekkenscheefstand tot een minimum wordt gereduceerd.

Een unieke combinatie van veren en hydrauliek ondersteunt de zwaaifase. Opgeslagen energie die in de standfase werd opgeslagen kan worden gebruikt om de zwaaifase in te leiden. Dit spaart in hoge mate energie. De standfase wordt gedempt en gecontroleerd en de heup wordt harmonisch gestrekt. Het is mogelijk de prothese vol te belasten en toch de voet gelijkmatig af te wikkelen. De staplengte en besturing van de zwaaifase kunnen individueel worden ingesteld.

Prothesetraining

Na verzorging met een Helix 3D heupscharnier in combinatie met C-Leg of Genium is het belangrijk dat u leert om te gaan met uw nieuwe prothese. Uw instrumentmaker kan u hierin begeleiden in samenwerking met een speciaal opgeleide fysiotherapeut. U leert te staan, te gaan zitten, te lopen, obstakels, hellingen en zelfs trappen te nemen. Zo wordt u voorbereid om de prothese in uw dagelijkse situatie ten volle te benutten.

Ideale prothesecomponenten

Ideale prothesecomponenten

Ottobock adviseert met klem om een verzorging van een Helix 3D heupscharnier te combineren met microprocessorgestuurde kniesystemen zoals C-Leg en Genium. Deze systemen zijn opgewassen tegen de meest verschillende dagelijkse situaties, passen zich intelligent aan en geven u de noodzakelijke veiligheid zodat u volledig kunt vertrouwen op uw prothese.

Genium

Ingebouwde meetsensoren controleren bij Genium permanent in welke fase van de beweging de drager zich bevindt. De kracht en coördinatievermogen die u met name bij stijgingen, ongelijkmatige grond en dergelijk nodig heeft worden met Genium merkbaar gereduceerd.

C-Leg

In 1997 bracht Ottobock met de C-Leg de eerste volledig microprocessorgestuurde prothese op de markt. De bewezen C-Leg-technologie is vanaf dit moment de standaard. Het prothesesysteem wordt door een complex sensorsysteem geregeld. Het herkent permanent in welke fase van de beweging het scharnier zich bevindt. Snel of langzaam lopen, stabiliteit in onveilige situaties en op ongelijkmatige ondergrond, het nemen van hellingen en het alternerend aflopen van trappen; hiermee geeft de C-Leg een grote bewegingsvrijheid in uw dagelijkse bezigheden.
Vergelijkbare producten