Siliconen vinger- en handprothesen

Levensechte vervanging van een vinger of hand na een amputatie


Voordelen op een rij

Grijpen met een partiële siliconen handprothese

Grijpen en vasthouden

Vingerprothesen en (deel)handprothesen breiden de grijpmogelijkheden van de getroffen hand uit. Zo is het weer mogelijk om toetsenborden, telefoons en andere apparaten te kunnen bedienen. Daarnaast dienen ze als steun en tegengewicht voor de gezonde arm bij het grijpen en vasthouden van voorwerpen.

Discreet ontwerp van de vingerprothese

Opvallend onopvallend

Naast de functionaliteit is ook de esthetische vormgeving van de prothesen bijzonder overtuigend. Vorm en kleuren van de prothese worden bedrieglijk realistisch gereconstrueerd. De prothese zal voor derden op het eerste gezicht niet opvallen.

Prothese na vingeramputatie

Intensief gebruik

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat: dankzij het op maat vervaardigde kokerontwerp past de prothese perfect zonder storende naden of drukpunten en kunt u ze de hele dag dragen.

Maatwerk van de gedeeltelijke handprothese

Speciaal voor u vervaardigd

Elke prothese is uniek en wordt vervaardigd volgens uw persoonlijke wensen.

Onderhoud van de partiële siliconen handprothese

Gemakkelijk onderhoud

De prothese gaat langer mee wanneer ze dagelijks van binnen en van buiten wordt schoongemaakt. Hiervoor is enkel water en ph-neutrale zeep nodig.

Functionaliteit

Veilige siliconen

Vinger en deelhandprothesen worden bij Ottobock gemaakt van zogenaamde "medical grade silicone". Dit is een soort silicone die is getest op huidverdraagzaamheid en voor medische doeleinden. De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor elk aspect van de prothese gebruikt: functie, comfort en vormgeving.

Gebruik

De gevoelige stomp wordt door de individuele vorm van de koker beschermd. Het gebruik van de prothese is erg eenvoudig. Ze kan vlot aan en uit worden gedaan. Bij het aanleggen van de prothese adviseren wij het gebruik van Ottobock ProComfort Gels (633S2) als hulpmiddel.

Soepele randen
Door de dunne randen van de koker wordt de rest van de vinger niet in bewegingsvrijheid beperkt. Het draagcomfort is daarom erg aangenaam. De prothese wordt door vacuüm stevig aan de stomp verankerd.

Onderhoudsinstructies

De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor alle aspecten van de prothese gebruikt: functie, comfort en vormgeving Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Na het dragen moeten ze dagelijks worden gewassen met water en een pH-neutrale zeep. Wanneer de prothese regelmatig wordt gereinigd maakt blijvende vervuiling geen kans.

Regelmatig uitkoken
Bij zeer ernstige vervuiling en ook uit hygiënisch oogpunt adviseren wij de siliconen prothesen maandelijks een uur uit te koken met gewoon water. Wanneer u last heeft van ‘hard water’ voegt u een klein beetje azijn (een eetlepel) aan het water toe.