Siliconen vinger- en handprothesen

Levensechte vervanging van een vinger of hand na een amputatie

Functie en vormgeving

Met name wanneer slechts delen van de hand of vingers ontbreken zijn siliconen prothesen een ideale vervanger. Deze prothesen breiden de greepmogelijkheden van de getroffen hand uit en dienen als tegengewicht of steun tijdens het vastpakken en vasthouden van voorwerpen. De silicone vinger- en handprothesen worden vaak niet of niet meteen opgemerkt door derden.

Siliconen vinger- of deelhandprothesen worden vervaardigd uit hoogwaardige siliconen, op basis van de individuele wensen van de getroffen persoon. De prothesen worden zo levensecht mogelijke - aan de hand van de andere hand - nagemaakt. Details als aders, sproeten en rimpels completeren het geheel.

Individueel design

De vorm van de vingers en de kleur zijn tot in detail nagemaakt.

Handvervaardiging

The entire prosthesis is custom-made by hand. This also applies to the shape and colour of the fingernails. They can even be painted if desired.

Perfecte kopie

De huid is amper van echt te onderscheiden. Tot en met kleine aderts, pigmentvlekjes, sproeten en zelfs haar.

Comfortabel

Silicone prothesen blijven stevig verankerd op de stomp door vacuüm. De dunne randen verhogen het draagcomfort.


Voordelen op een rij

Grijpen en vasthouden

Vingerprothesen en (deel)handprothesen breiden de grijpmogelijkheden van de getroffen hand uit. Zo is het weer mogelijk om toetsenborden, telefoons en andere apparaten te kunnen bedienen. Daarnaast dienen ze als steun en tegengewicht voor de gezonde arm bij het grijpen en vasthouden van voorwerpen.

Opvallend onopvallend

Naast de functionaliteit is ook de esthetische vormgeving van de prothesen bijzonder overtuigend. Vorm en kleuren van de prothese worden bedrieglijk realistisch gereconstrueerd. De prothese zal voor derden op het eerste gezicht niet opvallen.

Intensief gebruik

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat: dankzij het op maat vervaardigde kokerontwerp past de prothese perfect zonder storende naden of drukpunten en kunt u ze de hele dag dragen.

Speciaal voor u vervaardigd

Elke prothese is uniek en wordt vervaardigd volgens uw persoonlijke wensen.

Gemakkelijk onderhoud

Dan prothese gaat langer mee wanneer ze dagelijks van binnen en van buiten wordt schoongemaakt. Hiervoor is enkel water en ph-neutrale zeep nodig.

Functionaliteit

Veilige siliconen

Vinger en deelhandprothesen worden bij Ottobock gemaakt van zogenaamde "medical grade silicone". Dit is een soort silicone die is getest op huidverdraagzaamheid en voor medische doeleinden. De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor elk aspect van de prothese gebruikt: functie, comfort en vormgeving.

Gebruik

De gevoelige stomp wordt door de individuele vorm van de koker beschermd. Het gebruik van de prothese is erg eenvoudig. Ze kan vlot aan en uit worden gedaan. Bij het aanleggen van de prothese adviseren wij het gebruik van Ottobock ProComfort Gels (633S2) als hulpmiddel.

Soepele randen
Door de dunne randen van de koker wordt de rest van de vinger niet in bewegingsvrijheid beperkt. Het draagcomfort is daarom erg aangenaam. De prothese wordt door vacuüm stevig aan de stomp verankerd.

Onderhoudsinstructies

De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor alle aspecten van de prothese gebruikt: functie, comfort en vormgeving Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Na het dragen moeten ze dagelijks worden gewassen met water en een pH-neutrale zeep. Wanneer de prothese regelmatig wordt gereinigd maakt blijvende vervuiling geen kans.

Regelmatig uitkoken
Bij zeer ernstige vervuiling en ook uit hygiënisch oogpunt adviseren wij de siliconen prothesen maandelijks een uur uit te koken met gewoon water. Wanneer u last heeft van ‘hard water’ voegt u een klein beetje azijn (een eetlepel) aan het water toe.