Siliconen overtrekken voor armprothesen

Functioneel en mooi

Verrassend natuurlijk

Ieder mens heeft zijn eigen unieke verschijning. Bij arm- en handamputaties is een prothese niet alleen van belang voor het herstel van de functionaliteit maar ook voor de aanvaarding van de nieuwe situatie.
Op maat vervaardigde silicone overtrekken voor armprothesen worden met de hand gemaakt en maken het mogelijk om de prothese er bedrieglijk echt uit te laten zien. Dankzij het gedetailleerde anatomische en visuele ontwerp van de silicone overtrek, valt de armprothese bijna niet op.

Elke overtrek is uniek en wordt gekenmerkt door een aantal voordelen. Naast uv- en temperatuurbestendigheid zijn deze overtrekken nog meer bestand tegen vuil. Bovendien is de overtrek eenvoudig schoon te maken met water en een huidneutrale zeep. Bij de "natuurlijke" overtrek kunt u het definitieve ontwerp en de kleuren van uw armprothese zelf mee bepalen.

Levendige kleuren

Er worden tot tien kleuren gebruikt om uw arm zo echt mogelijk te laten lijken en zoveel mogelijk de kleur en vorm van uw gezonde arm te benaderen.

Natuurlijke nagels

De vorm en de kleur van de nagels lijken precies op de nagels van uw gezonde hand tot in deatail. U kunt de nagels lakken indien u wenst.

gedetailleerde huidstructuren

Adertjes, pigmentatie en vorm zijn belangrijke elementen bij het namaken van de menselijke huid. Deze zijn gemaakt naar model van uw andere arm. Ook armhaartjes kunnen op verzoek worden geïntegreerd.


Voordelen op een rij

Grijpen en vasthouden

Siliconen armprothesen hebben belangrijke functies. Ze breiden de passieve grijpmogelijkheden uit door de materiaalweerstand van de silicone. Armprothesen dienen ook als tegengewicht voor de gezonde arm bij het grijpen en vasthouden van voorwerpen. Ze vervolledigen het lichaamsbeeld en zorgen voor balans in het lichaam en kunnen bijdragen om rugklachten te voorkomen.

Opvallend onopvallend

Op maat gemaakte silicone overtrekken zijn niet alleen functioneel, ze hebben ook een uniek en natuurlijk uiterlijk. De prothese is bedrieglijk echt qua vorm en kleur, zodat het andere mensen eerst niet opvalt.

Speciaal voor u vervaardigd

Elke overtrek is uniek en wordt op maat vervaardigd volgens uw persoonlijke voorkeur.

Gemakkelijk onderhoud

U kunt blijvende vlekken op uw prothese voorkomen door de buitenkant dagelijks te reinigen. Water en een ph-neutrale zeep volstaan.

Onderhoudsinstructies

Hoogwaardige siliconen
De gebruikte hoogwaardige siliconen worden voor alle aspecten van de prothese gebruikt: voor vormgeving, comfort en functie. Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Na het dragen moeten ze dagelijks worden gewassen met water en een pH-neutrale zeep. Wanneer de prothese regelmatig wordt gereinigd blijft de prothese heel lang netjes.

Regelmatig uitkoken
Bij zeer ernstige vervuiling en ook uit hygiënisch oogpunt adviseren wij de siliconen prothesen maandelijks een uur uit te koken met gewoon water. Wanneer u last heeft van ‘hard water’ voegt u een klein beetje azijn (een eetlepel) aan het water toe.