Prothesehandschoenen

Diverse uitvoeringen prothesehandschoenen voor handprothesen.

Prothesehandschoenen

Prothesehandschoenen vervullen twee belangrijke functies: het benaderen van het natuurlijke aspect van de prothese en beschermen van het kostbare mechanisme van de prothesehand tegen vocht, vuil en stof.

Ottobock prothesehandschoenen zijn vervaardigd van pvc en zijn zeer sterk en scheurvast. Dankzij een ruime keuze aan kleuren en maten, vindt iedere prothesedrager een gepaste handschoen naar zijn huidkleur en persoonlijke eisen.Standaard prothesehandschoenen voor handprothesen..

Prothesehandschoenen voor handprothesen

Ottobock prothesehandschoenen van PVC zijn bijzonder robuust, duurzaam en scheurvast. De brede kleurselectie met in totaal 18 tinten betekent dat ze per persoon geselecteerd kunnen worden. Het uiterlijk is gebaseerd op dat van een echte hand om een hoge mate van natuurlijkheid te bereiken. De vingernagels kunnen niet worden gelakt.

Skin Natural prothese handschoenen voor myo-elektrische prothsehanden.

Skin Natural prothesehandschoenen

Door het gebruik van meerdere lagen geeft de structuur van de handschoenen een levendig ogende indruk. Het robuuste PVC-materiaal zorgt voor een relatief lange levensduur. Door een speciale oppervlaktebehandeling zijn de Skin Natural prothesehandschoenen ook minder gevoelig voor vuil en gemakkelijk schoon te maken. De buitenste doorschijnende laag laat de gekleurde vezels van het materiaal doorschijnen. Dit simuleert de natuurlijke aderstructuur van de menselijke huid. De vingernagels kunnen niet worden gelakt.

bebionic Skin Siliconen prothesehandschoenen.

Bebionic Skin siliconen prothesehandschoenen

De handschoen voor de bebionic hand is gemaakt van meerdere lagen siliconen met geïntegreerde vezelversterking. Unieke micropigmentatie gecombineerd met extra details op de handpalmen, knokkels en nagels zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De handschoen is makkelijk aan- en uit te trekken en schoon te maken. Er zijn acht verschillende huidskleuren beschikbaar. De kleur zwart wordt als extra aangeboden.

AxonSkin prothesehandschoenen van PVC of siliconen voor de Michelangelo-hand.

AxonSkin prothesehandschoenen voor de Michelangelo-hand

De verschillende AxonSkin prothesehandschoenen hebben veel verschillende visuele kenmerken - afgestemd op de behoeften van de gebruiker. Naast de bijzonder levensechte AxonSkin Natural van PVC en de AxonSkin Silicone met handgetekende details zoals bloedvaten, knokkels en vingernagels in zeven verschillende huidskleuren en in het zwart, is ook de doorschijnende AxonSkin Visual handschoen verkrijgbaar die het fascinerende design van de Michelangelo hand zichtbaar laat.

Prothesehandschoenen voor kinderen voor de Electric Hand 2000 handprothese.

Prothese handschoenen voor kinderen

Net als hun ouders waarderen onze jongste gebruikers de hoge kwaliteit van hun prothesehandschoenen. Daarom zijn onze prothesehandschoenen van PVC voor kinderen zeer robuust en flexibel. Naast 18 natuurlijke huidtinten trekken negen gekleurde handschoenen voor de Electric Hand 2000 de aandacht in het dagelijks leven.

Op maat gemaakte siliconen covers voor passieve en myoelektrische armprothesen – MySkin Myo.

Op maat gemaakte siliconen covers voor armprothesen

De op maat gemaakte siliconen covers voor passieve of myo-elektrische handprothesen zijn speciaal aangepast aan uw huidskleur en textuur en worden zorgvuldig met de hand vervaardigd om aan uw verwachtingen te voldoen. Dit maakt elke cover uniek - net als u. Afgezien van zijn natuurlijke uitstraling, valt de siliconen cover op door zijn functionele grip en langdurige esthetische uitstraling.

Voordelen op een rij

Kleurstalen voor prothese handschoenen voor armprothesen.

Grote keuze aan kleuren

Er is een breed scala aan verschillende kleurtinten beschikbaar voor uw prothesehandschoen. Uw instrumentmaker zal u uitvoerig adviseren over de beste kleur voor uw individuele huidtype.

De gebruiker eet terwijl hij de bebionic handprothese en de bebionic Skin Silicone prothsehandschoen draagt.

Natuurlijke uitstraling

Gekleurde vezels aan de binnenkant bootsen de natuurlijke aderstructuur van de menselijke huid na, terwijl de structuur van meerdere lagen een indruk van diepte geeft, waardoor de handschoen een zeer levendige uitstraling krijgt. Vingernagels, bloedvaten, aders en kleine rimpels worden met de hand gekleurd - en zien er daardoor heel natuurlijk uit.

Gebruiker met een MySkin Myo-cover die haar handen en de handprothese wast met water en zeep.

Bestand tegen vuil en gemakkelijk schoon te maken

Uw handprothese komt in de loop van een dag met veel verschillende dingen in aanraking. Na gebruik dienen de prothesehandschoenen aan de buitenzijde dagelijks met water en zeep te worden gereinigd. Zorg ervoor dat er geen water in de prothese komt en / of onder de cover terechtkomt.

Onderhoudsinstructies

Dagelijks reinigen

Na gebruik dient de prothesehandschoen aan de buitenzijde dagelijks met water en zeep te worden gereinigd. Zorg ervoor dat er geen water in de prothese komt en / of onder de handschoen terechtkomt.

De speciale buitenlaag van de Ottobock prothesehandschoen maakt hem vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen. Als dagelijks schoonmaken met water en zeep niet volstaat, kunt u een speciaal reinigingsmiddel (640F12) gebruiken. Dit moet u onmiddellijk gebruiken nadat de handschoen vuil is geworden.

Pas op met inkt en kleurstoffen

Zodra pigmenten door de pvc gedrongen zijn, kunt u de handschoen niet meer schoon krijgen. Wees daarom extra voorzichtig met balpeninkt, drukinkt (kranten, fotokopieën) en donkere, ongewassen stoffen zoals jeans.

FAQ

 • Welke voordelen biedt PVC als materiaal?

  PVC biedt een breed scala aan voordelen: ten eerste is het zeer robuust, duurzaam en bestand tegen scheuren. Bovendien is het oppervlak niet plakkerig, waardoor u gemakkelijker kleding kunt aantrekken. Textiel, vezels, haren en stof hechten niet aan het oppervlak.

 • Welke voordelen biedt siliconen als materiaal?

  Siliconen zijn vuilafstotend en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien vertoont siliconen geen verandering of verminderde functionaliteit bij lage temperaturen.

  Het belangrijkste voordeel is de natuurlijke uitstraling van de handschoen, dankzij een fabricageproces met de grootste aandacht voor detail.

 • Hoe kan ik de prothesehandschoen schoonmaken?

  Zeep en water zijn meestal voldoende. Mocht de handschoen op een gegeven moment toch wat vuiler worden, dan is er ook een speciale reiniger verkrijgbaar, mits je een handschoen van PVC gebruikt.

  Wees echter extra voorzichtig met balpeninkt, drukinkt en donker, ongewassen textiel dat vlekken kan veroorzaken, aangezien dit soort vlekken soms moeilijk te verwijderen is.

 • Hoe wordt de kleur van de handschoen gekozen?

  Je instrumentmaker laat je een kleurenwaaier zien met alle verschillende nuances. Op basis hiervan kunt u de kleur bepalen die het dichtst bij uw natuurlijke huidskleur komt.

 • Kan ik mijn handen wassen met de prothesehandschoenen?

  Ja, dat kan, mits de handschoen intact is en de manchet lang genoeg is zodat er vanaf het uiteinde geen water in de prothese kan komen. Daarom hebben alle prothesehandschoenen van Ottobock een lange manchet die doorloopt tot aan de elleboog.

 • Kan ik douchen met de prothesehandschoen?

  Nee, er zijn geen standaard prothesecomponenten voor douchen en zwemmen; individuele aanpassingen worden voorbereid door uw instrumentmaker.

 • Hoe lang is de levensduur van een prothesehandschoen?

  Het product is een slijtageonderdeel dat onderhevig is aan natuurlijke slijtage. De levensduur wordt korter of langer, afhankelijk van het individuele gebruik.


Vergelijkbare producten