Prothesehand bebionic

De meest levensechte bionische hand ter wereldVoordelen op een rij

bebionic gebruiker Angel zit in de keuken een script te lezen

Esthetisch ontwerp

Het esthetische handontwerp is gebaseerd op de anatomische skeletstructuur van de menselijke hand. Het ontwerp van de natuurlijke vorm van de gewrichten en de overgang tussen de pols en de rug van de hand is indrukwekkend.

A bebionic gebruikers als dj achter de draaitafel.

Moderne uiterlijk

De bebionic hand is beschikbaar in twee kleuren: in wit Kevlar en carbon zwart.

Een bebionic hand gebruiker die in zijn cappuccino roert met behulp van de Key-greep.

Veel verschillende grepen

Dankzij 14 grepen en handposities voert u met de bebionic een groot aantal dagelijkse activiteiten met gemak uit.

Een bebionic gebruiker voedt een kalf met zijn bebionic hand medium in het zwart.

Individueel instelbaar

Uw instrumentmaker kan de parameters van de bebionic hand individueel aanpassen in the software, zodat het afgestemd is op uw behoeften en situaties.

Een bebionic gebruiker zit ontspannen en houdt een pen vast met de prothesehand in de kleur zwart.

Optimale gewichtsverdeling

De plaatsing van de vingermotoren naast de pols zorgt voor een natuurlijke, evenwichtige verdeling van het gewicht zodat de hand licht en comfortabel in het gebruik is.

A bebionic gebruiker houdt een document vast met de key-greep.

Gesynchroniseerde vingerbewegingen

Sensoren in het motorbesturingssysteem zorgen voor de gecoördineerde en gesynchroniseerde beweging van de afzonderlijke vingers bij het grijpen.

Grepen

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de 'active index'-greep.

Active index grip

The active index greep is de ideale handpositie voor het gebruik van een toetsenbord. Voorwerpen worden vastgepakt en vastgehouden met de duim, middelvinger, ringvinger en de pink en de wijsvinger buigt vervolgens. U kunt de wijsvinger daarna apart aansturen en positioneren.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de power greep

Power grip

Met deze greep kunt u ronde of cilindervormige voorwerpen gemakkelijker en vooral steviger vasthouden. Dat kan een bal zijn of een stuk fruit, maar ook een fles of een handgreep van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. Met de power-greep kunt u ook iemand een hand geven.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de pinch-greep.

Pinch greep

De Pinch-greep is specifiek geschikt voor het met precisie vastpakken van voorwerpen. Vraag hiervoor uw instrumentmaker om de duim handmatig te herpositioneren zodat die alleen de wijsvinger raakt.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de hook-greep.

Hook greep

De Hook-greep is ideaal voor het dragen van een boodschappentas of een aktetas. Er zijn twee opties beschikbaar voor deze greep: met een uitgestoken duim en een deels gesloten krachtgreep of door het sluiten van de vingers vanuit de ontspannen handpositie.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de precision closed greep.

Precision closed greep

Deze greep lijkt op de precision open-greep, maar is met name geschikt voor situaties waarin gestrekte vingers in de weg zouden zitten - bijvoorbeeld wanneer u aan een bureau werkt. De middelvinger, ringvinger en pink worden eerst gebogen en daarna gesloten in de handpalm; de duim beweegt dan naar het middelpunt van zijn bewegingsbereik en stopt daar. Daarna hebt u volledige sturing van de active index greep.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met finger adduction.

Finger adduction

De vingers van de bebionic-hand bewegen natuurlijk en tegelijkertijd als ze sluiten. Zo kunt u dunne voorwerpen zoals bestek of tijdschriften steviger tussen de vingers grijpen voor een unieke zelfverzekerde greep. Finger adduction werkt vooral goed met een gesloten hand. Deze kan ook in combinatie met de key-greep en de pinch-greep worden gebruikt.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de tripod greep.

Tripod greep

Met deze greep kunt u verschillende alledaagse dingen zoals autosleutels, deksels, pennen en andere kleine voorwerpen oppakken, vasthouden en hanteren. Zodra de duim uitgestoken is, kunt u in de Tripod-greep de hele hand sluiten, zodat de duim, ringvinger en middelvinger elkaar raken. De ringvinger en pink zijn gesloten.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de precision open greep.

Precision open greep

Met de precision open-greep kunt u kleine voorwerpen oppakken en hanteren, met een gestrekte duim. De wijsvinger raakt in dit geval de statische duim. Als u een sluitsignaal stuurt, beweegt de duim naar het middelpunt van zijn bereik en stopt daar. De wijsvinger is dan actief en kunt u sturen, terwijl de middelvinger, ringvinger en pink gestrekt blijven.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de open palm-greep.

Open palm greep

De open palm-greep is geschikt voor het dragen van dienbladen of borden. U kunt de hand volledig openen voor een vlakke handpalm met de duim in een zijwaartse positie.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit met de greep finger point.

Finger point

Met de greep 'finger point' kunt u toetsenborden en touchscreens bedienen en op een bel of knop drukken. De hand kan naar de vingeraanwijzingspositie worden bewogen als de duim in een zijwaartse positie is. De middelvinger, ringvinger en pink sluiten tegen de handpalm en de duim beweegt tegen de middelvinger.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de mouse greep.

Mouse greep

Met de mouse-greep kunt u een computermuis bedienen. De duim en pink zijn gesloten om de muis aan weerszijden vast te houden. De middel- en ringvinger zorgen voor extra stabiliteit. De wijsvinger beweegt de muisknop om daarop te klikken en gaat daarna weer omhoog. Als u wilt klikken geeft u de hand een signaal om te sluiten. Gebruik het opensignaal om de muis los te laten.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de column-greep.

Column greep

U kunt deze greep gebruiken om voorwerpen of grotere knoppen en schakelaars te bedienen. We adviseren deze greep ook tijdens het aankleden, zodat uw duim dan niet in kleding blijft haken. Met de column-greep wordt de duim vanuit de zijwaartse positie naar de handpalm bewogen. De vingers sluiten dan over de duim en maken een vuist.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de key-greep.

Key greep

Deze greep is ideaal voor het lezen van een tijdschrift, het gebruiken van een lepel of het vasthouden van platte voorwerpen zoals borden, creditcards of sleutels. De vingers sluiten halverwege wanneer de duim in de zijwaartse positie is. De duim sluit dan en raakt de zijkant van de wijsvinger. U kunt dan de duim naar boven en onder bewegen zonder de andere vier vingers te bewegen. Zo kunt u het voorwerp dat u vasthebt gemakkelijk herpositioneren, vasthouden of loslaten.

Afbeelding van de bebionic hand small in wit in de relaxed hand-positie.

Relaxed hand positie

In de ontspannen handpositie is de duim vanuit de zijwaartse positie enigszins naar de handpalm toe gepositioneerd. De andere vingers zijn licht gebogen. Wanneer u de hand opnieuw stuurt, beweegt die naar de haakgreep voor het dragen van voorwerpen.

Downloads

Informatie voor gebruikers

Veelgestelde vragen

 • Voor wie is de bebionic-hand een geschikte optie?

  De bebionic-hand is geschikt voor alle gebruikers bij wie de spieractiviteit in een of meer spieren van de stomp intact is.

  De bebionic-hand is speciaal geschikt voor gebruikers met een laag tot gemiddeld activiteitenniveau, omdat zware activiteiten moeten worden vermeden.

 • Waar kan ik een bebionic-handprothese testen?

  De bebionic-hand wordt aangemeten door een instrumentmaker van een partnerbedrijf waar de medewerkers een speciale training hebben gehad. Bij een van deze bedrijven kunt u de bebionic laten aanmeten om uit te proberen. Dit gebeurt tijdens een vooraf bepaalde periode en dit wordt indien nodig door Ottobock gemonitord.

 • Hoelang duurt het voordat ik de bebionic-hand correct kan gebruiken?

  We kunnen hierover geen algemene uitspraken doen. De trainingstijd die echter nodig is om zelfverzekerd een myo-elektrische handprothese te gebruiken kan worden vergeleken met het leren spelen van een muziekinstrument.

  Na een paar uur is het doorgaans mogelijk om de prothesehand te openen en te sluiten. Daarna moet de handprothese ook regelmatig worden gebruikt om die succesvol te integreren in werk en in uw dagelijkse activiteiten. Het duurt bij de meeste gebruikers meestal tussen de drie en zes maanden om de prothese te integreren in hun dagelijkse leven.

 • Wat houdt het aanmeten van een bebionic-prothesehand in?

  Het aanmeten betreft alle onderdelen die zijn geïntegreerd in een koker, een koker op maat en de juiste instellingen voor de hand, die worden ingesteld door de instrumentmaker. Het aanbrengen van en training met de prothese zijn hier uiteraard onderdeel van, evenals de reguliere controles.

 • Hoelang gaat de batterij in de bebionic-prothesehand mee?

  De gebruiksduur van de batterij in de prothese is grotendeels afhankelijk van hoe de prothese wordt gebruikt in het dagelijkse leven. Over het algemeen gaat de batterij een hele dag mee. We raden aan om de batterij elke dag op te laden. De prothese is dan altijd klaar voor gebruik.

 • Kan de bebionic-hand zonder de handschoen worden gebruikt?

  Het wordt aanbevolen om de bebionic-hand met prothesehandschoen te gebruiken voor dagelijks gebruik. De handschoen beschermt de hand tegen vocht, vuil en stof.

 • Hoe stuur ik de bebionic-hand aan?

  De bebionic-hand is een zogenaamde myo-elektrisch aangestuurde handprothese, wat betekent dat u de hand aanstuurt met uw eigen spiersignalen in de stomp.

  Zo werkt het:

  ''Myo-elektrisch'' is de technische term voor spieractiviteit in de stomp die elektrische stroom genereert in het microvoltbereik. Die wordt geregistreerd door elektroden en berekend in fracties van een seconde. Op basis van deze gegevens sturen de elektrische motoren in de prothese de grijp- en draaibewegingen van de prothesehand aan.

 • Ik heb een bovenarm amputatie. Is het voor mij ook mogelijk om de bebionic hand te dragen?

  Ottobock heeft de ErgoArm en DynamicArm met elleboogcomponenten ontwikkeld voor bovenarm amputaties. Bespreek uw mogelijkheden vooral met uw instrumentmaker; uw instrumentmaker kan u tot in detail adviseren en al uw vragen voor een passing beantwoorden.

 • Welke bewegingen zijn mogelijk met de bebionic-hand?

  De bebionic-hand biedt 14 verschillende grepen. Samen met uw orthopedisch adviseur kan je als gebruiker 8 grepen selecteren. De verschillende grepen zijn te vinden onder het tabblad ''Grepen''.

 • Kan ik douchen of mijn handen wassen met de bebionic-hand?

  Nee, u kunt niet douchen of baden met de bebionic-hand.

  Er zijn geen standaard protheseonderdelen voor douchen en zwemmen; individuele aanpassingen worden door uw instrumentmaker gemaakt.

  U kunt echter wel uw handen wassen mits de prothesehandschoen intact is en het manchet lang genoeg is, zodat er van boven geen water in de prothese kan komen.

 • Kan ik met de handprothese een touchscreen bedienen?

  U kunt een touchscreen bedienen met de bebionic-hand wanneer u deze zonder handschoen draagt.