Myo Plus prothesebesturingVoordelen op een rij

Intuïtief en natuurlijk

Met Myo Plus kunnen de aansturingsfuncties van de prothese op een unieke en volledig natuurlijke manier worden gebruikt. De gebruiker kan zo zijn resterende capaciteiten intuïtief gebruiken.

Vloeiende bewegingen

Myo Plus zorgt voor een vloeiende overgang tussen de individuele prothesebewegingen. Er hoeft niet meer geschakeld te worden tussen de verschillende grepen. Daardoor is er aanzienlijk minder concentratie vereist en kan de gebruiker de prothese intuïtief en naadloos aansturen.

Individuele grepen toevoegen

Dankzij Myo Plus kan de gebruiker de aansturing van zijn prothese constant aanpassen aan zijn individuele behoeften. Dit maakt het mogelijk om nieuwe grepen toe te voegen met de bebionic-hand.

Myo Plus app

De nieuw ontwikkelde Myo Plus-app is de centrale interface tussen de gebruiker en de aansturing van de prothese. Hij werkt als een ''venster in de prothese'' en toont de verborgen bewegingspatronen in het restledemaat.

Gemakkelijk koppelen van eindapparaten

De protheseaansturing van Myo Plus is niet alleen compatibel met de bebionic-hand, maar ook met andere MyoBock-eindapparaten zoals de Electric Greifer. Hierdoor kunnen gebruikers een oplossing kiezen die optimaal is afgestemd op hun activiteiten.

Een lerend aansturingssysteem

Myo Plus-patroonherkenning is flexibel en leert individuele commando's rechtstreeks van de gebruiker. Het trainen van de bewegingspatronen is eenvoudig en wordt getoond via de Myo Plus-app. De kalibratie kan op ieder moment opnieuw worden gedaan.

Functionaliteit

Myo Plus-patroonherkenning

Personen die een amputatie hebben ondergaan of een aangeboren afwijking hebben kunnen zich nog steeds voorstellen dat zij hun hand sluiten of dat zij die naar buiten draaien. Dit activeert de overgebleven spieren in de stomp. Het corresponderende orgaan dat de handbeweging zou uitvoeren, ontbreekt echter.

De protheseaansturing van Myo Plus meet de binnenkomende signalen en ontleent bewegingspatronen daaruit die karakteristiek zijn voor individuele handbewegingen. Een specifieke prothesehandgreep kan worden toegewezen aan elk geleerd patroon. Het aansturingssysteem leert daardoor van de gebruiker vanaf het eerste moment.

Downloads

Informatie voor eindgebruikers

Informatie voor eindgebruikers

Informatie voor professionals

Informatie voor professionals

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt Myo Plus?

  Zelfs na een amputatie blijft de mentale aansturing van de hand opgeslagen in het brein. Mensen met een amputatie kunnen zich vaak nog steeds voorstellen dat zij hun hand sluiten of die draaien. De corresponderende zenuwsignalen worden ook nog steeds verstuurd. Het enige wat ontbreekt is het corresponderende orgaan voor het uitvoeren van de commando's.

  De protheseaansturing van Myo Plus maakt gebruik van elektroden om de binnenkomende signalen naar de onderarm te meten en ontleent bewegingspatronen daaruit die karakteristiek zijn voor individuele bewegingen. Complexe wiskundige algoritmen transformeren en versterken deze signalen zodat een prothese die kan vertalen naar de corresponderende beweging.

 • Voor wie is de Myo Plus bedoeld?

  Het aanmeten van Myo Plus-patroonherkenning is geschikt voor personen die nog geen of al wel een myo-elektrische onderarmprothese hebben na een amputatie na trauma of vanwege een aangeboren afwijking van de onderarm.

 • Hoe kan ik de protheseaansturing van Myo Plus uitproberen?

  Een test om te bepalen of Myo Plus geschikt is kan gemakkelijk worden uitgevoerd met behulp van het Myo-manchet zonder houder. Neem contact met ons op voor een proefpassing!

 • Waar kan ik de protheseaansturing van Myo Plus verkrijgen?

  Myo Plus-patroonherkenning wordt aangemeten door gecertificeerde instrumentmakers met partners waar de medewerkers een speciale training hebben gehad.

  Neem contact met ons op voor een proefpassing bij één van onze gecertificeerde instrumentmakers. Een gekwalificeerde instrumentmaker zal u vervolgens adviseren en de prothese aanpassen aan uw individuele behoeften.

 • Mijn bovenarm is geamputeerd. Is Myo Plus-patroonherkenning voor mij ook een optie?

  Nee, het gebruik van de protheseaansturing van Myo Plus is momenteel beperkt tot protheses voor de onderarm. Er is echter wel onderzoek en ontwikkeling gaande op dit terrein.

 • Hoelang gaat de batterij mee?

  De batterijcapaciteit hangt in grote mate af van het individuele gebruikersprofiel voor de prothese. Er zijn diverse batterijopties met verschillende opties voor formaten en capaciteiten.

 • Hoeveel tijd kost het in mijn geval om te leren omgaan met Myo Plus patroonherkenning?

  We kunnen hierover geen algemene uitspraken doen. De trainingstijd die echter nodig is om zelfverzekerd een myo-elektrische handprothese te gebruiken kan worden vergeleken met het leren spelen van een muziekinstrument.

  Na een paar uur is het doorgaans mogelijk om de prothesehand te openen en te sluiten. Daarnaast moet u voor een succesvolle integratie in het werk en bij dagelijkse activiteiten de prothese regelmatig gebruiken. Het duurt bij de meeste gebruikers meestal tussen de drie en zes maanden om de prothese te integreren in het dagelijkse leven.

 • Welke eindapparaten zijn compatibel?

  Het volledige potentieel van de protheseaansturing van Myo Plus wordt gerealiseerd in samenhang met de MyoBock-eindappraten en met name met de bebionic-hand. De bebionic-hand is echter niet geschikt voor alle activiteiten op het werk en in het dagelijkse leven. Daarom is de protheseaansturing van Myo Plus ook compatibel met andere MyoBock-eindapparaten zoals de VariPlus Speed-hand en de System Electric Greifer DMC.