Myo-elektrische handprothesen

Voorwerpen vastgrijpen en vasthouden

Snel reageren en grijpen

Grote en kleine, lichte en zware, breekbare en stevige voorwerpen grijpen: de myo-elektrisch aangestuurde prothesehanden SensorHand Speed- en VariPlus Speed maken het mogelijk om allerlei soorten voorwerpen vast te grijpen.
Ottobock maakt bijzonder snelle handen die proportioneel worden aangestuurd – in real time – net zoals een natuurlijke hand. Een krachtig signaal en de hand gaat snel open.

Myo-elektrische prothesen reageren op de spiersignalen van de prothesedrager. De SensorHand Speed en VariPlus Speed hebben zes besturingsprogramma's die het mogelijk maken om de handprothese af te stemmen op de individuele behoeften van de gebruiker. Ook grijpkracht en grijpsnelheid kunnen worden aangepast.

Kunststof kapjes

Kunststof kapjes over de vingertoppen zorgen voor extra bescherming voor de prothesehandschoen aan de binnenzijde.

Duim sensor

Dankzij de geïntegreerde SUVA sensoren, verbetert de duimsensor van de SensorHand Speed de grip en het vasthouden. Het meet wijzigingen in de kracht (vectoriële krachten) en past de grijpkracht automatisch aan aan zodra de positie van het voorwerp verandert.

Speed sensor

Een speciaal mechanisme geeft de hand buitengewone grijpsnelheid (15 tot 300 mm per seconde).

Besturingselektronica

De besturingselektronica maakt persoonlijke aanpassing mogelijk door middel van zeven verschillende besturingsprogramma's.

Quick-release polsdraaier

De prothesehand kan manueell worden geroteerd voor meer mogelijkheden.


Voordelen op een rij

Snelle reflexen

Bij maximumsnelheid opent de handprothese drie keer sneller dan andere, vergelijkbare handprothesen. Met een evenredige snelheid van 300 mm per seconde kunt u zelfs snel reageren tijdens het grijpen.

Stevig houvast

De ingebouwde Autograsp-functie van de SensorHand Speed helpt u wanneer een voorwerp dat u vasthoudt begint weg te glijden. De grijpkracht wordt in een fractie van een seconde versterkt totdat het voorwerp weer veilig in uw greep is.

Voorwerpen vastgrijpen

U kunt verschillende voorwerpen vastgrijpen en vasthouden, ongeacht of ze licht of zwaar, klein of groot zijn of zelfs breekbaar, zoals een ei.

Verschillende afmetingen

De SensorHand Speed en VariPlus Speed zijn leverbaar in drie verschillende afmetingen – voor mannen en vrouwen.

Soepele toepassing

Of u nu een prothese nodig hebt vanaf uw schouder, bovenarm of onderarm: uw handprothese kan worden gecombineerd met diverse systeemonderdelen zodat de hand optimaal kan worden gebruikt.

Functionaliteit

Nieuwe functies leren

Wanneer u een myo-elektrische prothese heeft gekregen begint voor u een belangrijke fase in uw revalidatie: de prothesetraining.

Het doel is om de prothese een natuurlijk functionerend deel van uw dagelijks bestaan te maken. U leert de ideale uitgangshouding te vinden om te kunnen grijpen en dingen vast te houden in verschillende omstandigheden. U leert uw krachten te doseren zodat zware en lichte voorwerpen te grijpen en te verplaatsen, net zoals in het dagelijkse leven voorkomt. Ook zal de ergotherapeut met u oefenen om te kunnen omgaan met bestek, om u aan te kleden enz.


AccessoiresVergelijkbare producten