Michelangelo-handprothese

De Michelangelo-hand helpt u uw vrijheid weer te heroveren


Voordelen op een rij

Markus leest een tijdschrift

Tal van grijpmogelijkheden

Dankzij de vele functies van de Michelangelo-hand kunt u gebruik maken van zeven verschillende handposities. Of u nu aan het koken bent, de bladzijden van een boek omslaat of een tekst intikt op de computer, de Michelangelo-hand helpt u die bewegingen te maken in uw dagelijks leven, op het werk of tijdens uw vrije tijd.

Sjaak pelt een banaan

Ontspannen polsgewricht

De mechanische AxonWrist-polsprothese kan zich buigen, strekken en naar binnen of buiten roteren. Bovendien imiteert de AxonWrist de beweging van een ontspannen, natuurlijke pols in een recent ontwikkelde soepele modus. Deze functie is momenteel uniek! Zo worden onnatuurlijke compenserende bewegingen vermeden, wat een gezonde lichaamshouding bevordert.

Ontwerp van de Michelangelo-hand

Natuurlijk ontwerp

De productontwerpers en -ontwikkelaars stonden voor een bijzondere opgave: de Michelangelo-hand moest qua uiterlijk en aanvoelen zo goed mogelijk op een natuurlijke hand lijken. De vingers zijn van harde en zachte materialen vervaardigd en bootsen op die manier de natuurlijke hand tot in de details na. De vlakke ovale handadapter verbetert het natuurlijke uiterlijk – meer nog dan de vroeger reeds verkrijgbare ronde polsgewrichten. Bijpassende prothesehandschoenen zijn verkrijgbaar in zes verschillende tinten.

Michelangelo-hand AxonSkin

Bijpassende handschoenen

De duurzame prothesehandschoenen zijn in zes verschillende tinten verkrijgbaar en zijn opgebouwd in laagjes. Gekleurde vezels aan de binnenkant bootsen de natuurlijke aderstructuur van de menselijke hand na. Voor mensen die willen pronken met hun moderne prothese zijn er ook doorschijnende en zwarte prothesehandschoenen verkrijgbaar.

Functionaliteit

Zeven verschillende grijpbewegingen

Weinig lichaamsdelen zijn zo veelzijdig en complex als onze handen. Alleen dankzij het perfecte samenspel van zenuwen, pezen, in totaal 27 beenderen, 39 spieren en 36 gewrichten kunnen we alledaagse taken verrichten op een natuurlijke manier. Voor de medische technologie is het een enorme uitdaging om zoveel mogelijk van deze functies na te bootsen in een prothese. Met zijn zeven verschillende grijpbewegingen imiteert de Michelangelo-hand een aantal functies van de natuurlijke hand. Hij heeft een grijpkracht van 6 tot 7 kg. Met de Michelangelo-hand kunt u de kracht die u nodig hebt om een zwaar of licht voorwerp vast te houden aanpassen en controleren.

Tweevingergreep

Voor de tweevingergreep, ook sleutelgreep genoemd, beweegt de duim zich zijdelings naar de wijsvinger. Zo kunt u platte voorwerpen zoals een blad papier of een creditcard aan de zijkant vastgrijpen.

Krachtige tweevingergreep

De duim beweegt zich rechtstreeks naar de wijsvinger. Zo kunt u voorwerpen van gemiddelde grootte, bijvoorbeeld een mobieltje, vastnemen.

Vingers openen/sluiten

Door de vingers te openen en te sluiten kunt u platte, dunne voorwerpen (< 3 mm) zoals bankbiljetten, vasthouden.

Drievingergreep

Ook pincetgreep genoemd. De duim vormt samen met de wijs- en middelvinger een driedelige steun waarmee u kleine voorwerpen zoals een pen stevig kunt vasthouden.

Krachtig openen van de hand

Dankzij de grote opening van de hand kunt u voorwerpen met een grotere omvang stevig vasthouden.

Open handpalm

Met de open hand krijgt u een vlakke handpalm waarmee u op natuurlijke wijze een bord of onderzettertje kunt dragen.

Natuurlijke modus

In de rusthouding ziet de Michelangelo-hand er heel natuurlijk uit. In de soepele modus geeft de pols makkelijk toe aan druk. Wanneer u uw spieren ontspant, neemt de Michelangelo-hand ook een natuurlijke, ontspannen houding aan.

Een correcte prothesetraining helpt bij praktisch gebruik

Wanneer uw prothese na de professionele aanpassing goed past, begint voor u de training. Hoe beter u op de hoogte bent van de mogelijkheden van uw nieuwe Michelangelo-hand, hoe doeltreffender u hem elke dag kunt gebruiken.

Trainen

Daarom heeft Ottobock ter begeleiding praktische oefeningen ontwikkeld die u vertrouwd maken met de handprothese. Zo kunt u volop profiteren van alle functies en grijpmogelijkheden van de Michelangelo-hand. In het ideale geval wordt u door een speciaal hiervoor opgeleide therapeut begeleid bij deze training. Daarbij leert u onder meer hoe u de prothesefuncties uitvoert maar ook hoe u de prothese moet onderhouden en opslaan, hoe de accu moet worden opgeladen en hoe de prothese moet worden aan- en uitgeschakeld. De oefeningen om de functies van de prothese aan te leren kunt u thuis verder zetten. Bekijk ook de dvd om uw training optimaal te doen.

Technische informatie

Technologie

De Michelangelo-hand wordt aangestuurd door het AxonBus-systeem (AXON staat voor Adaptive eXchange Of Neuroplacement data). Bij de ontwikkeling van dit systeem heeft Ottobock zich gebaseerd op reeds bewezen systemen in de luchtvaart- en automobielindustrie die de veiligheid in die sectoren bevorderen. Door het AxonBus-systeem zijn alle afzonderlijke onderdelen van de hand optimaal op elkaar afgestemd. Ze communiceren onderling perfect met elkaar en werken goed samen. Het AxonBus-systeem verbetert ook de veiligheid en betrouwbaarheid van de prothese.

Onderhoudsinstructies

Ottobock AxonSkin Natural-handschoenen
Voor de dagelijkse verzorging wordt aanbevolen de handschoen te reinigen met water en zeep. Een speciale buitenste laag maakt de handschoen vuilafstotend en vergemakkelijkt de reiniging. Als water en zeep niet volstaan, kunt u een speciaal reinigingsmiddel (640F12) met verstuiverpompje (640F13) gebruiken. Volg de bijzondere schoonmaakinstructies voor de speciale reiniger goed op.

Downloads

Michelangelo Therapie NL

Therapie en revalidatie - De Michelangelo hand in de praktijk

Productinformatie Michelangelo Gloves EN

Algemene informatie en technische gegevens

Productinformatie Michelangelo NL

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten