DynamicArm

Sherri plant bloemen in de tuin

Dynamische en krachtige prothese-elleboog


Voordelen op een rij

Stevige houvast

De ingebouwde Autograsp-functie van de SensorHand Speed helpt u wanneer een voorwerp dat u vasthoudt begint weg te glijden. De grijpkracht wordt in een fractie van een seconde versterkt totdat het voorwerp weer veilig in uw greep is.

Snelle reflexen

De SensorHand opent en sluit op maximale snelheid driemaal sneller dan vergelijkbare elektrische handen. Met een evenredige snelheid van 300 mm per seconde kunt u zelfs snel reageren wanneer u iets vastgrijpt.

Kracht en beheersing

De grijpsnelheid en grijpkracht worden voortdurend gecontroleerd door twee meetsystemen in verhouding tot de spiersignalen. Zelfs moeilijke taken zoals het grijpen van een tomaat of andere kwetsbare voorwerpen vormen geen probleem.

Natuurlijke dynamiek

De DynamicArm voorkomt onnatuurlijke en schokkerige bewegingen. Het begin van een beweging is altijd beheerst en wordt aan het einde licht afgeremd – net zoals bij een natuurlijke armbeweging.

Ontspannen wandelen

Een elektronisch aangestuurde buighulp ondersteunt de buiging van het elleboogscharnier. Wanneer de onderarm vrij zwaait tijdens het wandelen, wordt deze beweging op natuurlijke wijze vertraagd. Dat gebeurt discreet en geruisloos.

Prothesehandschoenen

De Skin Natural-prothesehandschoenen in 6 kleuren beschermen tegen stof en vuil. Hun veellagige structuur geeft ze een diepte-effect. De buitenste, doorschijnende laag bootst de natuurlijke textuur van de menselijke, dooraderde huid na.

Het polsgewricht draaien

U kunt de polsprothese zonder hulp van de andere hand naar binnen en buiten draaien. Deze beweging stuurt u aan via spiersignalen.

Vloeiende bewegingen

Met de DynamicArm kunt u meer dan één beweging tegelijkertijd uitvoeren – de arm buigen, de pols draaien en een voorwerp grijpen met de hand.

Functionaliteit

Nieuwe functies leren

Wanneer u een prothese krijgt, begint voor u de belangrijke trainingsfase. Het doel is om de prothese ten volle te benutten tijdens uw dagelijkse bezigheden. In het begin kan de ergotherapeut of fysiotherapeut u helpen bij het trainen van normale bewegingen zoals bij eten, aankleden enz. Met speciale oefeningen leert u de prothese goed te positioneren voor een optimale uitgangshouding voor een grijpfunctie. Wanneer u na verloop van tijd voldoende zeker bent in de omgang met uw prothese, dan traint u gedoseerd gebruik van uw spieren. Dat kan bijvoorbeeld met zachte, lichte, harde zware voorwerpen zoals rubber, drinkrietjes, bekertjes enz. Zo kunt u precies doseren hoeveel druk er nodig is voor optillen en gebruiken van voorwerpen.

Technische informatie

Techniek

De DynamicArm wordt myo-elektrisch gestuurd en reageert op de spiersignalen van de gebruiker. Bovendien past deze zich, dankzij de geïntegreerde elektromotor automatisch aan diverse belastingen aan. U kunt dus traploos met uw spierkracht de snelheid van uw bewegingen regelen, ondersteund door een geluidsarme vario-aandrijving. In combinatie met een besturing waarbij de DynamicArm in het begin van de beweging versnelt en op het einde weer afremt, ontstaat een bewegingsgedrag dat dicht aanleunt tegen het menselijk bewegen.

Energie opslaan
De buighulp slaat bij het zakken van de onderarm de vrijgekomen energie op en benut deze weer bij het optillen van de arm. Dat is merkbaar bij het energieverbruik van de prothese. Ook bij intensief gebruik garandeert de vast ingebouwde Lithium-Ionaccu een hele dag ondersteuning. De buighulp zorgt ook voor een harmonisch vrij zwaaien van de arm. Ook dit is heel natuurlijk en verloopt zonder energieverbruik of storende geluiden.

Onderhoudsinstructies

Ottobock Skin Natural handschoenen:
Voor het dagelijks onderhoud adviseren wij de handschoen met water en zeep te reinigen. Een speciale coating vermindert de gevoeligheid voor vuil en maakt schoonmaken gemakkelijker. Als water en zeep onvoldoende helpen kunt u onze speciale reiniger met pompverstuiver gebruiken. (bestelnummer: 640F12 met 640F13). Let hierbij ook op de meegeleverde gebruiksaanwijzingen.

Downloads

Productinformatie DynamicArm EN

Algemene informatie en technische gegevens


AccessoiresVergelijkbare producten