WalkOn en WalkOn Trimable

Bij zwakke voetheffers

Veiliger lopen

Bij permanent zwakke voetheffers is een medisch hulpmiddel onmisbaar als ondersteuning bij uw dagelijkse mobiliteit.

De WalkOn helpt de voet op te tillen tijdens de zwaaifase, zorgt voor meer zekerheid tijdens het lopen en voor minder risico op struikelen en vallen. De voorkant van de voet blijft minder snel achter kleine obstakels of een oneffenheid van de bodem haken.

De enkel-voetorthese is gemaakt van geavanceerd geïmpregneerd en ultralicht carbonmateriaal. De orthese bestaat uit een koolstof veer die van de achillespees tot aan de kuit loopt. Gebruikers met beperkte spierkracht kunnen op de WalkOn rekenen voor ondersteuning tijdens het lopen. Bij de teenafzet wordt de - op een eerder moment opgeslagen - energie weer afgegeven, zodat het lopen wordt ondersteund. Tegelijkertijd wordt ook het enkelgewricht gestabiliseerd.

Dorsale veer

De dorsale veer verbindt de onderbeenschaal met de voetcomponent. De WalkOn is gemaakt van lichtgewicht carbon prepregmateriaal en heeft een gematigde energieteruggave.

onderbeenschaal

De kuitpolstering is om de onderbeenschaal van de WalkOn aangebracht. Het bestaat uit klimaatregelend materiaal (Outlast) en kan gemakkelik om het been worden vastgemaakt met een klittenbandsluiting.

Middenvoet

De regio van de middenvoet is extra stabiel en geeft ondersteuning tijdens de standfase.

Voorvoetgedeelte

Het voorvoetgedeelte verzekert een flexibele afwikkeling tijdens het lopen.


Voordelen op een rij

Veiliger

Het lopen wordt veiliger omdat de WalkOn de voet tijdens de zwaaifase ondersteunt en optilt. Er is minder risico dat de voorkant van de voet achter de rand van een tapijt of een oneffenheid op de grond blijft haken.

Natuurlijker lopen

Het speciale materiaal geeft de energie - die bij het neerzetten van de hiel wordt opgeslagen - weer vrij tijdens het afwikkelen van de voet. Zo kunt u veel natuurlijker lopen – of u nu langzaam of snel loopt en ongeacht hoe zwaar u de voet belast.

Natuurlijk bewegen

Met de WalkOn kunt u de hele dag bewegen. Gaat u op uw hurken zitten of loopt u een trap op, u kunt de voet op natuurlijke wijze belasten.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn is licht en compact uitgevoerd zodat hij discreet onder uw kleding valt. De afneembare kuitbescherming zorgt voor extra draagcomfort. Het klimaatregelende materiaal (Outlast) voorkomt warmte-opbouw en transpiratie.

Gewoon uw eigen schoen

De orthesen passen in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten is dat de schoen een versterkte hiel heeft (contrefort). Om de orthese aan te doen, plaatst u de WalkOn in de schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Robuust en duurzaam

De WalkOn is bijzonder robuust. De orthese is uitgebreid getest en uiterst duurzaam.

WalkOn-productgroep

Er zijn vier WalkOn-orthesen: de WalkOn, de WalkOn Trimable, de WalkOn Flex en de WalkOn Reaction. Zo kan uw arts of orthopedisch technicus het product kiezen dat het beste past bij uw persoonlijke situatie en gradatie van verlamming.

De WalkOn en de WalkOn Trimable verschillen alleen in de wijze waarop de orthopedisch technicus de orthese aan u aanpast. Hij of zij zal hierbij voor de techniek kiezen waarmee hij of zij het meest vertrouwd is.

Indicaties

  • Zwakke dorsaalflexie met lichte tot matige spasticiteit
  • Voor gebruik binnen of buiten door gebruikers die geen of slechts een lichte motorische beperking van de knie hebben, eventueel met een lichte instabiliteit van het enkelgewricht
  • Na een beroerte, bij traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, neuromusculaire atrofie of peroneusverlamming

Downloads

Productinformatie WalkOn productlijn EN

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten