WalkOn Reaction

Ondersteunt ook het kniegewricht

Bij permanent zwakke voetheffers is een medisch hulpmiddel onmisbaar als ondersteuning bij uw dagelijkse mobiliteit

De WalkOn Reaction helpt de voet te tillen tijdens de zwaaifase, zorgt voor meer zekerheid tijdens het lopen en minder risico op struikelen en vallen. De voorkant van de voet blijft minder snel achter kleine obstakels of een oneffen ondergrond haken.

Door zijn unieke ontwerp verhindert de WalkOn Reaction ook een hyperextensie van de knie. Wanneer ook de voetstrekkers zijn aangedaan, dan helpt de WalkOn reaction door de hoge energieteruggave tijdens het afwikkelen van de voet.

Mediale veer

Dankzij de mediale veer slaat de WalkOn Reaction energie op tijdens hielbelasting en geeft het weer vrij tijdens het afwikkelen van de voet. De energieteruggave is hoog.

scheenbeenafsteuning

Met scheenbeenafsteuning. De WalkOn Reaction tilt niet alleen de voet op, het ondersteunt ook de kniefunctie.

Voetgedeelte

Het voetgedeelte zorgt voor een flexibele afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

Onderbeenschaal met scheenpolstering

De scheenpolstering is bevestigd op de onderbeenschaal. het bestaat uit temperatuuurregulerend materiaal (Outlast) en kan vlot worden bevestigd met klittenband. Gemakkelijk te onderhouden en zeer comfortabel.


Voordelen op een rij

Natuurlijker lopen

Met de WalkOn Reaction verloopt het loopproces zeer natuurlijk. Afhankelijk van het moment in de loopcyclus ondersteunt de speciale structuur (contact voorzijde) van de orthese het strekken en buigen van de knie.

Minder compensatiebewegingen

Compensatiebewegingen kunnen slijtage van uw gewrichten veroorzaken. De hoge energieteruggave van de WalkOn Reaction beperkt deze compensatiebewegingen. U loopt symmetrischer omdat de orthese bij het neerzetten van de hiel energie opslaat en deze tijdens het afwikkelen van de voet weer vrijgeeft.

Veiliger

Het lopen wordt veiliger omdat de WalkOn Reaction uw voet tijdens de zwaaifase ondersteunt en optilt. Er is minder risico dat de voorkant van uw voet achter de rand van een tapijt of een oneffenheid op de grond blijft haken.

Gewoon uw eigen schoen

De orthesen passen in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten, is dat de schoen een versterkte hiel (contrefort) heeft. Om de orthese aan te doen, plaatst u de WalkOn Reaction in de schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn Reaction is licht en compact uitgevoerd zodat hij discreet onder uw kleding valt. De scheenbescherming zorgt voor extra draagcomfort. Het klimaatregelende materiaal (Outlast) voorkomt warmte-opbouw en transpiratie.

Robuust en duurzaam

De WalkOn Reaction is bijzonder robuust. De orthese is uitgebreid getest en uiterst duurzaam.

WalkOn-productgroep

Er zijn vier WalkOn-orthesen. De WalkOn, de WalkOn Trimable, de WalkOn Flex en de WalkOn Reaction. Zo kan uw arts of orthopedisch technicus het product kiezen dat het beste past bij uw persoonlijke situatie en gradatie van verlamming.

De WalkOn en de WalkOn Trimable verschillen alleen in de wijze waarop de orthopedisch instrumentmaker de orthese aan u aanpast. Uw orthopedisch instrumentmaker zal hierbij voor de techniek kiezen waarmee hij of zij het meest vertrouwd is.

Indicaties

  • Zwakke voetheffersfunctie, met of zonder matige spasticiteit. Bij een lichte beperking aan de plantaire buigpieren en bij een lichte beperking bij het strekken van de knie (bv. constante vermoeidheid van de kniestrekkers tijdens langdurig staan of lopen.)
  • Bij een lichte beperking aan de plantaire buigpieren en bij een lichte beperking bij het strekken van de knie (bv. constante vermoeidheid van de kniestrekkers tijdens langdurig staan of lopen.)

De WalkOn Reaction wordt vaak geïndiceerd na een beroerte, bij traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, neuromusculaire atrofie of peroneale verlamming.

Downloads

Productinformatie WalkOn productlijn EN

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten