WalkOn Reaction plus

Dorsaalflexie-orthese

Dorsaalflexie-orthese met verstevigde stabiliteit voor het kniegewricht

Bij een permanent zwakke voetheffersfunctie is een medisch hulpmiddel onmisbaar om de voet tijdens het lopen op te kunnen tillen.

En dat is precies wat de WalkOn Reaction plus doet. Hij helpt de voet te heffen tijdens de zwaaifase, zorgt voor meer zekerheid tijdens het lopen en minder risico op struikelen en vallen. De voorkant van de voet blijft minder snel achter kleine obstakels of een oneffen ondergrond haken.

Net zoals de WalkOn Reaction, ondersteunt de WalkOn Reaction plus ook het kniegewricht dankzij zijn speciale ontwerp, terwijl het nog meer stevigheid biedt. En is er ook een beperking van de spieren die de voet naar beneden brengen, dan zult u veel baat hebben bij de hoge energieteruggave tijdens het afrollen van de voet. U kunt gewoon weer heel natuurlijk lopen.

Zool

De zool zorgt ervoor dat je de voet vlot kan afwikkelen tijdens het lopen.

Ondersteunend element

Dankzij deze schaal aan de voorzijde, heft de WalkOn Reaction plus niet alleen de voet, hij ondersteunt ook de knie tijdens het lopen.

Onderbeenschaal met scheenbeenpadding

De padding ter hoogte van het scheenbeen bevindt zich op de onderbeenschaal. Het is gemaakt van OUTLAST®, een materiaal dat de temperatuur reguleert en kan eenvoudig tegen het been worden aangebracht met behulp van een velcro-sluiting. Het materiaal zorgt voor een verhoogde hygiëne en een hoog draagcomfort.

Veer aan de binnenzijde

De veer aan de binnenzijde slaat energie op tijdens het neerzetten van de hiel op de grond tijdens het lopen, en laat deze energie weer vrij tijdens het afwikkelen van de voet. De veer zorgt voor een uitzonderlijke energie teruggave.


Voordelen op een rij

Loop natuurlijker

De WalkOn Reaction plus bevordert een grotendeels fysiologische stap. Naargelang het moment in de loopcyclus, ondersteunt de speciale structuur (contact voorzijde) van de orthese het strekken en buigen van de knie, zelfs wanneer u zich meer inspant en u meer ondersteuning nodig hebt voor het strekken van uw knie. U zult vlotter gaan lopen.

Minder compensatiebewegingen

Compensatiebewegingen kunnen tot slijtage leiden. De WalkOn Reaction plus kan deze verminderen dankzij de hoge energieteruggave. U loopt symmetrischer omdat de orthese bij het neerzetten van de hiel energie opslaat en deze tijdens het afrollen van de voet weer vrijgeeft.

Verbeterde veiligheid

Het lopen wordt veiliger omdat de WalkOn reaction uw voet tijdens de zwaaifase ondersteunt en opheft. Er is minder risico dat de voorkant van uw voet achter de rand van een tapijt of een oneffen ondergrond blijft haken.

Gebruik normaal schoeisel

De orthese past in iedere schoen die steun biedt. Het enige waar u op moet letten is dat de schoen een versterkte hiel heeft. Om de orthese aan te doen, plaatst u de WalkOn Reaction plus in de schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn Reaction plus is lichtgewicht en compact uitgevoerd zodat hij discreet onder uw kleding valt. De scheenbescherming zorgt voor extra draagcomfort. Deze is vervaardigd van OUTLAST® klimaatregelend materiaal, dat warmteopbouw en transpiratie voorkomt.

Stevig en duurzaam

De WalkOn Reaction plus is bijzonder stevig. De orthese is uitgebreid getest en uiterst duurzaam.

Indicaties

  • Zwakke voetheffersfunctie, met of zonder matige spasticiteit.
  • In het geval van gevorderd verlies van de spieren die gebruikt worden om de voet te laten zakken, en/of een tamelijke zwakte van de strekspieren van de knie (strekken van het kniegewricht tegen zwaartekracht hoort mogelijk te zijn)
  • Naast de functies van de WalkOn Reaction, is de WalkOn Reaction plus ook geschikt voor gebruikers die zich meer inspannen en die daardoor meer ondersteuning nodig hebben bij het strekken van de knie.