Omo Neurexa schouderorthese

Stabilisatie van de schouder na een beroerte


Voordelen op een rij

Pijnverlichting

De Omo Neurexa zorgt voor merkbare verlichting van de pijn die wordt veroorzaakt door een lichte ontwrichting van het schoudergewricht. Door de gewrichtskop weer in de kom te trekken neemt de orthese de oorzaak van de klachten weg.

Revalideren

Hoe eerder u begint met revalideren, hoe groter de kans op herstel. De Omo Neurexa stabiliseert de schouder op een veilige manier, zodat u zich volledig kunt richten op bewegings- en looptraining. Vroegtijdig starten met de revalidatie kan helpen om het aanleren van verkeerde bewegingspatronen te voorkomen.

Betere lichaamshouding

De Omo Neurexa brengt de schouder in de juiste positie waardoor het lichaam beter in balans is. Dit is van invloed op het looppatroon, dat natuurlijker en soepeler wordt. Door het verbeterde evenwicht zal eenzijdige overbelasting van zenuwen, spieren en gewrichten worden vermeden en worden secundaire (pijn-) klachten voorkomen.

Aangenaam materiaal

De Omo Neurexa is gemaakt van zacht en comfortabel materiaal (Outlast) dat op 40°C kan worden gewassen. De zachte randen voorkomen irritatie en wondjes. Dankzij het temperatuurregulerende materiaal zult u minder last hebben van transpiratie waardoor u de orthese langer kunt dragen. Dankzij de siliconenstrips op het onderarm- en schoudergedeelte blijft de orthese perfect op zijn plaats.

Veilig te gebruiken

Drukknopen in verschillende kleuren maken het makkelijker om de orthese correct aan te trekken. De Omo Neurexa kan helemaal worden geopend, waardoor u hem makkelijker kunt aantrekken. Uw therapeut of orthopedisch technicus past de orthese aan uw lichaam aan. Er wordt ook aan familieleden of begeleiders uitgelegd hoe de orthese functioneert, zodat zij zo nodig kunnen helpen bij het aantrekken.

Functionaliteit

De Omo Neurexa-schouderorthese maakt deel uit van de Neurexa-productlijn. Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met artsen en therapeuten, met name voor patiënten die een beroerte hebben gehad. De orthese is een waardevol medisch hulpmiddel dat actief bewegen bevordert.

Schouderpijn komt vaak voor na een beroerte of bij andere aandoeningen. Door verlamming van de spieren zakt de kop van het gewricht door de zwaartekracht uit de kom. De Omo Neurexa trekt de kop in de juiste positie en neemt zo de oorzaak van de pijn weg. Dit is van groot belang om snel te kunnen beginnen met de revalidatie.

De Omo Neurexa bestaat uit twee delen: een schouder- en een onderarmmanchet. Deze zijn door twee riempjes met elkaar verbonden. De orthese bedekt een groot gedeelte van de schouder en heeft een positief effect op de zogeheten proprioceptoren, die zorgen voor het diepe gevoel. U beseft hierdoor beter in welke houding uw arm zich bevindt. Dit verbetert ook het algemene lichaamsgevoel en uw balans en dat beïnvloedt gunstig het een gelijkmatig looppatroon.

Een spierstimuleringspelot, die eenvoudig met klittenband is aan te brengen aan de binnenzijde van de schouderorthese, zorgt voor stimulatie van verzwakte spieren.

Indicaties

  • Schouderpijn en -dysfunctie (waaronder zenuwblokkades), bijvoorbeeld na een beroerte
  • Een hernia in de cervicale wervelkolom (halswervels)
  • Perifere zenuwschade, enz.

Downloads

Productinformatie Neurexa Productlijn

Algemene informatie en technische gegevens