Manu Neurexa polsbrace

Snel beginnen met revalideren na een beroerte

Veilige positionering van pols en hand

Na een beroerte of bij perifere zenuwbeschadiging kan de arm of pols verlamd raken. Bewegen wordt beperkt en de hand kan niet goed meer worden gebruikt.

De Manu Neurexa stabiliseert en ondersteunt het polsgewricht in een natuurlijke, neutrale positie en bevordert actieve beweging. Bovendien worden hand en pols beschermd tegen ongewild stoten.

Hoe eerder en hoe meer u de hand gebruikt en hoe sneller u met de revalidatie begint, hoe beter uw kansen op herstel.

Klittenbandsluiting

De klittenbandsluiting kan volledig worden geopend. Dit maakt het zelf aan- en uittrekken eenvoudiger.

Kunststof spalk

De kunststof spalk wordt individueel aangepast aan uw hand door de orthopedisch instrumentmaker. Dat zorgt voor de nodige steun van de hand en de pols in een correcte stand.

Outlast materiaal

Het luchtdoorlatende materiaal (Outlast) voorkomt warmteontwikkeling. Dit vermindert transpireren, en zorgt ervoor dat de brace gedurende langere tijd kan worden gedragen.


Voordelen op een rij

Beweging en oefenen

Hoe meer u uw hand en pols gebruikt, hoe groter de kans op herstel. Om dit mogelijk te maken, stabiliseert de Manu Neurexa uw hand en polsgewricht in een natuurlijke en neutrale houding.

Comfortabel om te dragen

De Manu Neurexa is gemaakt van comfortabel materiaal (Outlast). De zachte randen voorkomen huidirritatie, insnijden en wondjes. Het materiaal voorkomt overmatig transpireren door de temperatuurregulerende en luchtdoorlatende werking.

De hand en pols beschermen

De Manu Neurexa beschermt de hand en pols tegen stoten en verwonden. Dat is tijdens de eerste fase na een beroerte erg prettig omdat u te maken krijgt met onbekende situaties, zoals transfers in en uit een rolstoel. Daardoor bent u veiliger en bovendien kan door de brace het diepe gevoel verbeteren (propriocepsis) in de geblesseerde arm en hand.

Indicaties

  • Verlamming van de onderarmspieren met een zwak polsgewricht als gevolg, bijvoorbeeld na een beroerte of een hernia ter hoogte van de halswervels.
  • Letsel aan de zenuwvlecht ter hoogte van de hals
  • Perifere zenuwschade
  • Zeer geschikt bij slappe verlammingen of verlammingen met beperkte spasticiteit in de hand of pols

Downloads

Productinformatie Neurexa Productlijn

Algemene informatie en technische gegevens