Genu Neurexa kniebrace

Kniestabilisatie na een beroerte

Geen pijnlijke overstrekking van de knie

Na een beroerte of na (perifere) zenuwbeschadiging kunnen verlammingsverschijnselen optreden. Wanneer het been is aangetast, zal dat het lopen ernstig bemoeilijken.

Doordat de spieren niet meer naar behoren functioneren ontstaat er instabiliteit van het kniegewricht en kan de knie overstrekken. Dat kan erg pijnlijk zijn en de zin om te (leren) lopen verhinderen.

De Genu Neurexa van Ottobock kan hierbij een uitkomst bieden. De brace stabiliseert de knie en voorkomt overstrekken van de knie. Het blijft echter wel mogelijk om de knie te buigen. De Genu Neurexa kan al tijdens de revalidatie en looptraining worden gebruikt – natuurlijk in overleg met uw arts of therapeut.

Sluiting

De sluiting aan de voorkant maakt het mogelijk om de brace op verschillenden manieren aan te trekken.

Hyperextensieband

De gekruiste banden voorkomen overstrekken van de knie.

Spalk

De spalken kunnen individueel worden aangepast door de arts of de instrumentmaker, zodat de kniebeweeglijkheid zo nodig kan worden beperkt.

Outlast materiaal

Het materiaal (Outlast) verhindert ontwikkeling van hoge temperatuur in de brace. Het vermindert transpiratie zodat de brace langer kan worden gedragen (verdragen).


Voordelen op een rij

Ondersteuning bij het lopen

De Genu Neurexa helpt het overstrekken van de knie te voorkomen. Het blijft echter mogelijk om de knie te buigen. De arts of orthopedisch instrumentmaker kan het bewegingsbereik specifiek aan de hand van uw persoonlijke behoeften aanpassen.

Vroegtijdig revalideren

Hoe sneller het revalidatieproces begint, hoe meer u kunt bereiken. Met de Genu Neurexa is het mogelijk om al vroeg met de revalidatie te beginnen, zodat u zich kunt concentreren op de looptraining en sneller uw spieren kunt activeren.

Eenvoudig aantrekken

U kunt de brace aandoen met gesloten, gedeeltelijk gesloten of geopende sluitingen – u kunt dit zelf bepalen aan de hand van wat het prettigste is voor uzelf of voor de persoon die u helpt.

Prettig en comfortabel

Het comfortabele zachte en temperatuurregelende materiaal (Outlast) voorkomt overmatige warmteontwikkeling. Het materiaal kan rechtstreeks op de huid worden gedragen zonder dat u er hinder van ondervindt.

Indicaties

  • Overstrekken van de knie door parese van beenspieren; bijvoorbeeld na een beroerte, na hernia van een tussenwervelschijf, na perifere zenuwschade enz.

Downloads

Productinformatie Neurexa Productlijn

Algemene informatie en technische gegevens