FreeWalk beenorthese

Harmonieus lopen en veiliger staan


Voordelen op een rij

Natuurlijk lopen

Met de FreeWalk kunt u op een natuurlijke manier lopen. Daardoor zijn er minder compensatiebewegingen nodig en wordt de gezonde zijde van het lichaam minder belast. Dat verlaagt de kans op slijtage. Lopen kost minder energie en u kunt langere afstanden aan.

Comfortabel zitten

Een beenorthese is bedoeld voor een hele dag gebruik en in alle dagelijkse situaties. Met de FreeWalk kunt u gewoon comfortabel zitten. Afhankelijk van uw fysieke mogelijkheden kunt u de orthese dynamisch - met een lichaamsbeweging - of handmatig ontgrendelen.

Eenvoudig aantrekken

Om de FreeWalk aan te trekken kan men het best gaan zitten, het voetdeel van de FreeWalk-orthese in de schoen plaatsen en dan de voet in de schoen met orthese steken. Vervolgens kan de FreeWalk met de handige snelsluitingen om het been worden bevestigd.

Perfecte pasvorm

Uw orthopedisch instrumentmaker meet de FreeWalk-orthese op maat aan, zodat deze perfect past.

Draagcomfort

Het zachte en huidvriendelijke bekledingsmateriaal voelt de hele dag comfortabel aan. Reinigen gebeurt eenvoudig met warm water en zeep.

Bijna onzichtbaar

De FreeWalk is licht en sluit nauw aan om het been. Daardoor valt hij minder op en zullen anderen nauwelijks kunnen zien dat u hem draagt. U kunt hem onder normale kleding dragen.

Functionaliteit

Technologie

De FreeWalk vergrendelt en ontgrendelt via een kabel tussen de knie- en het enkelscharnier en de binnenzool die de voet ondersteunt. Dit gebeurt heel natuurlijk tijdens de diverse fasen van de loopcyclus. Wanneer de voetpunt de grond verlaat, is de knie ontgrendeld en kan de knie vrij bewegen. Daardoor kan het been gemakkelijk naar voren worden gezwaaid. Op het einde van de zwaaifase vergrendelt het scharnier weer zodat u veilig kunt steunen.

Optie
Voor mensen die wat sneller moe worden, kan er als optie een schakelaar worden aangebracht waarmee de FreeWalk kan worden vergrendeld zodat u altijd veilig kunt steunen. Wanneer u zich weer sterker voelt kan de FreeWalk worden ontgrendeld om met vrije zwaaifase en standfasecontrole te werken.

Orthesetraining

U kunt meer uit uw hoogwaardige en moderne orthese halen als u goed traint in het gebruik ervan. Tijdens een proefpassing met uw orthopedisch instrumentmaker zult u de eerste stappen met de FreeWalk zetten. Hij of zij zal u grondig instrueren over de functies en het dagelijks gebruik van de FreeWalk.

Trainen
Vervolgens kunt u samen met uw orthopedisch technoloog of fysiotherapeut het lopen oefenen in diverse situaties, bijvoorbeeld op een helling of op een trap. Daarna kan er een persoonlijk trainingsprogramma voor u worden opgesteld. Het is belangrijk dat u op een juiste manier beweegt om optimaal gebruik te kunnen maken van de FreeWalk. Bovendien voorkomt u een verkeerde houding of compensatiebewegingen. Bij de training leert u ook om veilig te gaan zitten en op te staan, evenals het aan- en afdoen van de orthese.Vergelijkbare producten