E-MAG Active

Kniescharnier ontgrendelt elektronisch

Orthese bij beenverlamming


Voordelen op een rij

Natuurlijker lopen

Een natuurlijker looppatroon en niet bij elke beweging hoeven na te denken is de wens van veel beenorthesedragers. Door de intelligente elektronica beweegt men natuurlijker en vloeiender. Het scharnier wordt automatisch ontgrendeld door een magneet, zonder dat u er iets aan hoeft te doen.

Betere lichaamshouding

De E-MAG Active maakt bewegen makkelijker zodat u actiever kunt zijn dan voorheen. Dat is goed nieuws voor uw spieren, uw algemene conditie, hart en bloedvaten. Door het natuurlijkere looppatroon zijn compensatiebewegingen nauwelijks nodig en wordt de tegenoverliggende zijde van uw lichaam minder belast.

Fietsen

Door de E-MAG Active met een kleine knop te ontgrendelen kunt u zelfs fietsen, bijvoorbeeld op een therapiefiets. De intelligente regeleenheid van het scharnier brengt ook andere sporten binnen uw bereik; bijvoorbeeld Nordic Walking.

Voor dagelijks gebruik

Het afgesloten ontwerp beschermt de E-MAG Active tegen externe invloeden zoals schokken en zorgt dat hij niet in kleding verstrikt kan raken of vuil wordt. De scharnierende vlakken vormen een gelijkmatig en afgesloten geheel, ook als het scharnier gebogen is.

Duurzaam

Afhankelijk van uw bewegingspatroon heeft u met de E-MAG Active een actieradius van ongeveer 5.000 stappen per acculading. Dit komt overeen met zo'n 6 km, wat voldoende moet zijn voor een dag. De accu kan eenvoudig 's nachts worden opgeladen.

Snel en geruisloos

Veel mensen vinden het geluid van een orthese hinderlijk en vervelend. De magneet die het gewricht tijdens het lopen ontgrendelt werkt snel en geruisloos – en is in het dagelijks gebruik niet of nauwelijks hoorbaar.

Functionaliteit

Een intelligent sensorsysteem controleert de positie van het been tijdens de loopcyclus en stuurt de informatie naar de elektronica in het scharnier.

De E-MAG Active vergrendelt de knie op een cruciaal moment: de standfase van de loopcyclus. Op dit moment draagt het aangedane been uw lichaamsgewicht. De knie wordt weer ontgrendeld voor de zwaaifase, het moment dat u het onderbeen naar voren brengt. De magneet ontgrendelt het scharnier snel en geruisloos.

Downloads

Productinformatie KAFO Family

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten