C-Brace® orthotronisch orthesesysteem

Het eerste SSCO®-systeem ter wereld


Voordelen op een rij

Ongekende bewegingsvrijheid

Langzaam of snel lopen, op hellingen of een ongelijkmatige ondergrond, voorkomen van struikelen, stap voor stap de trap aflopen, met de C-Brace® verloopt elke beweging natuurlijk. Heel prettig is de functie om het been belast te buigen, zoals bij het gaan zitten. De bewegingsvrijheid met de C-Brace® is ongeëvenaard en geeft vertrouwen en zelfzekerheid. Doordat de microprocessors zowel de stand- als zwaaifase regelen, wordt de hele loopcyclus dynamisch en in real time gecontroleerd.

Veiliger lopen

De C-Brace® herkent de huidige bewegingsfase van de gebruiker. Conventionele systemen bieden maar twee opties: vergrendeld – het been is gestrekt bij belasting – of ontgrendeld tijdens de zwaaifase. De C-Brace® reageert in real time. U kunt nu met gebogen knie naar beneden stappen, zoals dat bij natuurlijk lopen ook gaat en u kunt probleemloos gaan zitten. Dat betekent extra veiligheid, met name op een oneffen ondergrond, hellingen of in situaties waarin u zou kunnen struikelen.

Actief in uw vrije tijd

Autorijden of een ontspannen fietstochtje met het gezin: dacht u dat het niet meer voor u was weggelegd? De C-Brace® opent een deur naar een wereld aan activiteiten. Uw technicus kan voor u persoonlijk een bepaalde bewegingswijze instellen (zoals bijvoorbeeld fietsen), waarna u deze eenvoudig met de controleknop op uw C-Brace® kunt selecteren. Geniet voortaan weer van activiteiten die onlangs niet mogelijk of erg moeilijk waren.

Onafhankelijk en mobiel

U hoeft zich niet meer voortdurend te concentreren op uw orthese en elke stap die u zet. Plan de activiteiten die u wilt en vergroot uw belevingswereld samen met de mensen in uw omgeving. Met de C-Brace® bent u onafhankelijk en mobiel.

Natuurlijke lichaamshouding

Met de C-Brace® kunt u ontspannen lopen. Vergeleken met conventionele systemen is bij de C-Brace® het lopen minder inspannend en wordt de belasting beter over beide kanten van het lichaam verdeeld.

Functionaliteit

De C-Brace® is het eerste mechatronische SSCO®-systeem ter wereld. SSCO® (Stance and Swing phase Control Orthosis) controleert zowel de stand- als de zwaaifase en daarmee ook de hele loopcyclus. Het systeem reageert intelligent op verandering.

Het orthesesysteem bestaat uit de dij-, kuit- en voetcomponenten. Deze worden op maat vervaardigd. De voet- en kuitdelen zijn verbonden met een dynamische veer van vezelversterkte composiet. Daarin is de enkelmomentsensor geïntegreerd. Deze meet bijvoorbeeld de belasting als men ergens vanaf stapt of op een vlak of oneffen oppervlak loopt. De enkelmomentsensor verzendt deze informatie via signalen naar het, door een microprocessor geregelde, hydraulische kniescharnier. Deze is samen met de elektronica in een frame van koolstofvezel geplaatst. Hier meet de kniehoeksensor voortdurend de kniebuiging en de hoekversnelling van het kniescharnier, d.w.z. of de gebruiker snel of langzaam loopt en korte of lange passen maakt.

Het C-Brace® orthotronisch mobiliteitssysteem registreert continu in welke loopfase de gebruiker zich op dat moment bevindt. Zo kan hij de hydraulische weerstand en daarmee het buigen en strekken van het kniegewricht regelen.

Downloads

Productinformatie C-Brace

Algemene informatie en technische gegevens

Productinformatie C-Brace

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten