Orthesesysteem C-Brace®

Het eerste SSCO®-systeem ter wereld

Voordelen op een rij

Nieuwe bewegingsvrijheid

Langzaam of snel lopen, op hellingen of op een ongelijke ondergrond, het voorkomen van struikelen en stap voor stap de trap op of af: met de C-Brace® verloopt elke beweging natuurlijk. Heel handig is ook de functie om uw been te buigen terwijl u deze belast, bijvoorbeeld om te gaan zitten. De bewegingsvrijheid met de C-Brace® is ongeëvenaard. Het systeem reageert onmiddellijk op elke situatie, waardoor lopen heel natuurlijk wordt.

Veiliger lopen

Traditionele systemen bieden maar twee opties: de knie vergrendelen, zodat uw been gestrekt is wanneer u deze belast, en ontgrendelen tijdens het zetten van een stap. De C-Brace® registreert uw bewegingen en reageert hier onmiddellijk op. Hierdoor kunt u naar beneden lopen terwijl uw knie gebogen is, of gaan zitten. Dit zorgt voor meer veiligheid, vooral op ongelijke ondergrond, hellingen of in situaties met een risico op struikelen.

Actief in uw vrije tijd

Autorijden of een ontspannen fietstochtje: dacht u dat het niet meer voor u was weggelegd? De C-Brace® biedt u weer veel nieuwe mogelijkheden. Uw instrumentmaker kan speciaal voor u de juiste bewegingspatronen instellen, zoals fietsen, zodat u deze in het vervolg eenvoudig kunt kiezen met de controleknop op uw C-Brace®. Geniet voortaan weer van activiteiten die voorheen onmogelijk leken.

Onafhankelijk en mobiel

U hoeft zich niet langer voortdurend te concentreren op uw orthese en op elke stap die u neemt. Plan de activiteiten die u graag wilt doen en vergroot uw bewegingswereld samen met de mensen om u heen. Met de C-Brace® bent u onafhankelijk en mobiel.

Natuurlijke lichaamshouding

Met de C-Brace® kunt u ontspannen lopen. Vergeleken met traditionele systemen is lopen minder vermoeiend met de C-Brace®. De belasting op uw lichaam wordt beter verdeeld over beide zijden.

Functionaliteit

Het orthesesysteem C-Brace® is het eerste mechatronische SSCO®-systeem. SSCO® - wat staat voor Stance and Swing phase Control Orthosis - betekent dat dit het eerste systeem is dat zowel de zwaaifase als de standfase tijdens het lopen controleert, en dus het hele looppatroon. Het systeem reageert onmiddellijk op veranderende omstandigheden.

De C-Brace® bestaat uit een dij-, kuit- en voetdeel. Deze worden voor u op maat gemaakt. Een dynamische veer verbindt het voetdeel en het kuitdeel. Hierin is de zogenaamde enkelsensor te vinden. Deze sensor meet bijvoorbeeld de belasting op uw been tijdens het lopen, en of u op een gelijke of ongelijke ondergrond loopt. Al deze signalen worden doorgegeven aan het kniescharnier. Dit scharnier is samen met de elektronica geplaatst in een frame van koolstofvezel. Hier meet een sensor voortdurend de hoek van uw knie en hoe snel uw knie beweegt.

Op deze manier herkent de C-Brace® voortdurend in welke loopfase u zich op dat moment bevindt. Op basis hiervan wordt de weerstand van de C-Brace® geregeld, en daarmee het buigen en strekken van uw knie.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik erachter of de C-Brace® geschikt is voor mij?

  De C-Brace® is geschikt voor veel verschillende neurologische indicaties. Uiteraard is het wel belangrijk dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar uw persoonlijke situatie, zoals onderzoek door een arts of instrumentmaker, om te bepalen of de C-Brace® de meest geschikte oplossing is voor u.

 • Als de C-Brace® een optie is voor mij, kan ik deze dan eerst testen?

  Voordat u een C-Brace® aangemeten krijgt, helpt uw instrumentmaker u door middel van een testorthese of u optimaal kunt profiteren van de functies van de C-Brace®. Uw instrumentmaker kan u hier verder over adviseren.

 • Hoe lang duurt het om te leren lopen met de C-Brace®?

  Hoe snel u leert lopen met de C-Brace® en of u in staat bent om alle functies van de C-Brace® optimaal te benutten hangt af van verschillende factoren. Uw persoonlijke lichamelijke gezondheid is hierbij altijd belangrijk. Ook hierbij kunt u rekenen op het advies van uw instrumentmaker.

 • Hoe leer ik de C-Brace® te gebruiken?

  Wanneer u de C-Brace® aangemeten krijgt zal uw instrumentmaker uiteraard toelichten hoe u het systeem optimaal kunt gebruiken. Door middel van uitgebreide training en oefeningen leert u alles wat u moet weten over bewegen met de C-Brace®.

 • Kan ik douchen met de C-Brace®?

  De C-Brace® is niet geschikt voor gebruik in de douche. Hiervoor kunt u wel het Aqualine-orthesesysteem van Ottobock gebruiken, een waterbestendig loophulpmiddel die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in het water. Alle onderdelen zijn dan ook ontworpen voor gebruik in het water.

Downloads

Brochures voor professionals


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.