Elektrostimulatie L300 Go

Ervaringsverhalen

Ervaringsdeskundige Jan

Jan (69) krijgt in 2014 een beroerte waarbij hij halfzijdig verlamd raakt. Tijdens een intensieve revalidatieperiode leert hij opnieuw lopen. Wel houdt Jan aan zijn beroerte een klapvoet (dropvoet) en een overstrekking (hyperextensie) in zijn linkerbeen over, waardoor lopen moeizaam gaat. Jan besluit zelf op zoek te gaan naar de optimale oplossing.

Lees het interview

Voordelen op een rij

Snel aangemeten door experts

Dankzij de eenvoudige opbouw van de L300 Go kan het systeem snel en makkelijk worden aangemeten door gekwalificeerde experts.

App en resultaatanalyse

Met de mobiele app voor gebruikers kunt u uw activiteiten in de gaten houden, doelen stellen en aan de hand hiervan nieuwe stappen zetten. De app maakt het bovendien makkelijk om uw resultaten te volgen en vast te leggen.

Prikkels op het juiste moment

Zogenaamde versnellingssensoren houden uw bewegingspatroon nauwkeurig in de gaten. Wanneer uw bewegingen veranderen kan de L300 Go binnen 0,01 de juiste prikkels bieden.

Keuze voor voetsensor en afstandsbediening

Dankzij de ingebouwde bewegingsherkenning en bediening zijn de voetsensor en afstandbediening niet meer noodzakelijk, zoals in het vorige model van de L300, maar optioneel.

Eén elektrode kan meer

De L300 Go kan met slechts één elektrode de voet heffen én de voet naar binnen en buiten draaien.

Indicaties

Informatie voor professionals

  • De L300 Go zorgt voor dorsaalflexie in de enkel bij kinderen en volwassen met een drop foot. Het systeem ondersteunt daarnaast knieflexie en -extensie bij volwassenen met spierzwakte als gevolg van een ziekte of letsel aan het centrale zenuwstelsel (bijvoorbeeld na een CVA of letsel aan het ruggenmerg).
  • De L300 Go stimuleert de spieren in het aangedane been elektrisch, met als doel dorsaalflexie van de enkel en/of knieflexie en -extensie. Dit helpt bij het verbeteren van de gang.
  • Bovendien ondersteunt de L300 Go bij het herstel van de spieren en helpt het systeem bij het voorkomen of vertragen van spieratrofie. De L300 Go kan helpen bij het behouden of uitbreiden van de range of motion van het gewricht en het verbeteren van de bloedsomloop.

Downloads

Brochures voor gebruikers

Brochures voor professionals


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.