Waterproof orthesesysteem Aqualine

Hannelore houdt ervan om in het water te zijn.

Voordelen op een rij

Waterproof orthesesysteem Aqualine

Waterproof en duurzaam

Niet alleen de scharnieren, maar álle onderdelen van de Aqualine-orthese zijn waterproof. Chloor, zout, kraanwater en zeep hebben geen invloed op de werking of het uiterlijk van het systeem. Dit is mogelijk doordat het uitvoerig geteste plastic van de orthese te versterken met koolstofvezels. Dankzij dit materiaal is de orthese heel stevig, maar tegelijkertijd ook licht.

Aqualine-systeem in het zwembad

Hygiënisch

Het waterproof orthesesysteem Aqualine is ideaal voor gebruik in natte ruimten. U kunt heel makkelijk de lusriem aan de bovenzijde losmaken om deze te drogen. Om huidirritatie te voorkomen is er zo weinig mogelijk contact tussen de orthese en de huid. Bij het maken van uw orthese door uw instrumentmaker wordt het gebruik van antibacterieel materiaal aanbevolen. Dit optimaliseert de uitstekende hygiënische eigenschappen van de Aqualine.

Kabel van het waterproof orthesesysteem Aqualine

Veiligheid voorop

Het moderne vergrendelsysteem van het Aqualine-kniescharnier biedt veiligheid en zekerhied. De vergrendeling kan eenvoudig worden bediend wanneer u zit door middel van een kabel waarmee u het scharnier kunt ontgrendelen. De vergrendeling in het scharnier klikt bij het opstaan automatisch vast, zonder het risico dat uw kleding bekneld raakt. Omdat op natte vloeren een groot risico bestaat om uit te glijden adviseren we een volledige antislipzool. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een waterschoen te dragen.

Downloads

Brochures voor gebruikers

Brochures voor professionals

Veelgestelde vragen

 • Voor wie is het Aqualine-systeem geschikt?

  Het Aqualine-systeem is geschikt voor mensen met een gedeeltelijke of volledige verlamming van één of beide benen. Uw instrumentmaker kan u adviseren of de Aqualine geschikt is voor uw situatie.

 • Wie verzorgt passingen met de Aqualine-orthese?

  Uw instrumentmaker kan de Aqualine aanpassen op uw persoonlijke behoeften.

 • Kan ik mijn knie buigen met de Aqualine?

  Het kniescharnier van de Aqualine is in principe vergrendeld, wat een belangrijke bijdrage levert aan uw veiligheid. U kunt de vergrendeling echter eenvoudig opheffen wanneer u wilt gaan zitten. Wanneer u opstaat klikt de vergrendeling automatisch opnieuw vast.

 • Wat kan ik allemaal doen met de Aqualine?

  Het waterproof orthesesysteem Aqualine is ontworpen voor gebruik in natte ruimten voor een beperkte tijd. Dit houdt in dat u zonder problemen kunt douchen of naar het zwembad kunt gaan. Alle onderdelen van het systeem zijn waterbestendig. Na afloop kunt u uw orthese snel en eenvoudig schoonmaken en drogen.


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.